Slut med drillerierne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. januar 2005.


De ansatte i SAP Danmark har længe skoset deres bilglade salgsdirektør for hans kedelige køretøj. Nu skal det være slut, for salgsdirektøren er blevet administrerende, så nu skal han
have en ny.

Selvom svigermors drøm sjældent har den store relevans for it-branchen, er det alligevel nærliggende at beskrive SAP Danmarks nye administrerende direktør, 41-årige Kenneth Mandrup, som netop det.
Velklædt og nydelig, velformuleret og korrekt, tilsyneladende veltrimmet, selvom han afviser at dyrke motion, og i det hele taget ligner en mand, du trygt ville købe en brugt bil af.
Men pas alligevel lidt på med køretøjerne. Selvom han er stærkt bilinteresseret, og brugte hele weekenden på Øksnehallens Jaguarudstilling, og drømmer om at komme til at gå og reparere på sin egen E-type, når han engang får tid, er han ikke uddannet mekaniker.
Han er produktionsingeniør fra Teknikum, har en HD i organisation og en MBA fra Huron University i London. MBA'en betalte han selv for i 1990, fordi han bare ville bare have den uddannelse.
Han vil også meget gerne have en sportsvogn, for drengehjertet i Kenneth Mandrup banker for de klassiske engelske sportsvogne. Men hvad transporterer SAP-direktøren sig selv i fra bopælen i Greve til SAP's hovedsæde på Østerbro i København?
- Det kan jeg ikke fortælle. Det er for pinligt, siger han anstrengt.
Presset, afslører han, at hans navn står på registreringsattesten til en Ford Mondeo fra 1997. Med en to-liters motor, ganske vist, men stadig verdens kedeligste bil, og næppe et indlysende valg for en administrerende direktør i almindelighed og en bilentusiast i særdeleshed. Han lover at rette op på det, for han er træt af kollegernes godmodige drilleri.

De samme kolleger, som han nu er blevet chef for, har haft god tid til både at drille ham og lære den nye chef at kende. Kenneth Mandrup har været ansat i SAP i ti år, og har bestridt en lang række poster.
Senest har han haft ansvaret for salget til SAP's største danske kunder, inden han søgte jobbet som afløser for Henrik Rasmussen, som er udnævnt til nordisk direktør.
Topposten i SAP får man ikke forærende, fordi man har fine salgstal og ellers er en flink fyr. Kenneth Mandrup søgte jobbet på lige fod med alle andre kandidater, da SAP har et krav om, at der skal en headhunter på opgaven, når der skal findes en ny direktør.
Headhunterfirmaet skal stille med et seriøst felt af kandidater for at imødegå eventuelle beskyldninger om nepotisme og interne rekrutteringer, der er aftalt på forhånd. Kandidaterne får ikke at vide, hvem de er oppe imod, og Kenneth Mandrup ved derfor ikke, hvem han har slået i opgøret.
- Jeg er stolt af at have fået jobbet, siger han med overbevisning.

Chefstolen i den danske SAP-filial er uden tvivl et spændende sted at sidde, for SAP flyver højt i øjeblikket, og det tyske ERP-system har enorm succes, både herhjemme og internationalt. Er man bare lidt dansker, er det svært at frigøre sig fra tanken om, at det kun kan gå ned ad bakke.
- Det skræmmer mig bestemt ikke. Det er en udfordring. Vi har teknologien og produkterne, og vi mangler stadig at gøre noget mere ved SMV-markedet. Vi har gjort det godt hos de store, men vi har også produkterne til de små. SAP står for mange - uretfærdigt - som et stort, tungt og dyrt virksomhedssystem. Den opfattelse skal vi have ændret, og det agter jeg at gøre noget ved, siger han.

Det ligger ikke til Kenneth Mandrup at ærgre sig. Han tror på, at vi som mennesker kun har ét skud i bøssen, så lad os få det bedste ud af det. Da han fyldte 40 sidste år brugte han heller ikke tid på at skue tilbage og gøre status.
Strategien går lige nu blandt andet ud på at hente kunder hos konkurrenterne.
- Alder spekulerer jeg overhovedet ikke over, og jeg bruger ikke energi på at ærgre mig. Men jeg ville da ønske, at det var mig, der havde fået den glimrende ide, at gå efter PeopleSoft-kunderne efter Oracles overtagelse af PeopleSoft. Vi tilbyder at overtage vedligeholdelsen af deres ERP-system. Så vil vi udvikle konverteringsværktøjer, så de senere kan komme over på SAP. Safe Passage, kalder vi det, siger Kenneth Mandrup, med it-sælgerens sande begejstring for en god ide.

Selv er han sikker på, at SAP fortsat vil være stedet for ham, også når han ikke længere bestrider posten som administrerende direktør.
- Jeg kan sige helt ærligt, at jeg aldrig har kedet mig i mine forskellige job i SAP. Der har hele tiden været nye ting at tage fat på. Det, er jeg sikker på, vil fortsætte. Teknologien udvikler sig, og SAP er med til at sætte trenden, så også selvom jeg ikke skal være i denne stilling altid, har jeg lige nu svært ved at se mig selv andre steder, siger Kenneth Mandrup.
Når han ikke tænker SAP, som han udtaler S A P, (men man må selv vælge, siger han) tager Kenneth Mandrup på skiferie og gerne sammen med sine to børn og sin samleverske Pia Specht, som er serviceudviklingschef i Tivoli. Men når han skal helt væk, befinder han sig bedst med en iltflaske på ryggen i selskab med en rokke og et koralrev.

Billedtekst:
ny direktør Kenneth Mandrup er den nye mand i spidsen for SAP Danmark. Han vil gøre mere ved ERP-markedet blandt de små og mellemstore virksomheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere