En helt almindelig dag i Hogwarts it-afdeling

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. januar 2005.


Selvom både elever og lærere kan trylle, er der stadig brug
for it.

It i skolen er et emne, der optager både politikere og normale mennesker. For hvad er en skole uden en velfungerende serverpark, trådløst netværk, bærbare computere til alle eleverne og et ordentligt Learning Management System?
Det gælder for lilleskolen i Sdr. Jernløse, såvel som for troldmandsskoler. Bagsiden troede ved første øjekast at være kommet i besiddelse af et screendump fra Harry Potter, der som bekendt er uddannelsessøgende ved institutionen Hogwarts i en parallelverden i England, og hvor man som den naturligste ting i verden kan aktivere en troldmand, tillade lyde og genbruge eksisterende vinduer, når man fin-tuner sit EDB-anlæg.
Forklaring viste sig at være knap så farverig og mere jordnær. For det var ikke den unge hr. Potter, men såmænd vor læser, Michael Carlsen fra IT Teknik ved Brønderslev Kommune, der i udførelsen af sit arbejde var nær ved at rode sig ud i noget magi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere