Flere bud på transport af streaming video

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. januar 2005.


CES-messen viste, at der er kamp om, hvilket medie, streaming video skal transporteres via.

It- og forbrugerelektronik-leverandørerne er ikke i tvivl om, at streaming af video i det digitaliserede hjem er den næste store ting. De er blot ikke enige om, hvordan vidoen skal transporteres ud til skærmene. Skal det ske tradløst, via netværkskabler eller via el-ledninger?
CES-messen viste, at alle teknologierne i princippet kan anvendes. Et krav ved streaming af et højopløsnings videosignal er, at transmissionshastigheden er på minimum 20 megabit pr. sekund.
Netværksfirmaer som Belkin er allerede klar med produkter, der kan streame video trådløst ved hjælp af 802.11g-protokollen. Men hvis den streamede video skal sendes over længere afstande, er teknologien ikke god nok. Belkins Pre-N netværksudstyr, der anvender den nyeste WiFi-teknologi, Multiple Input - Multiple Output (MIMO), giver kun en transmissionshastighed på 40 megabit pr. sekund på tæt hold. Øges afstanden, sænkes hastigheden drastisk.
Derfor vejrer en anden teknologi morgenluft. Homeplug AV, der transmitterer data gennem almindelige el-ledninger, har en teoretisk transmissionshastighed på 200 megabit pr. sekund, hvilket ifølge leverandører vil give en reel hastighed på 70-120 megabit pr. sekund.
Men leverandørerne bag en tredje teknologi føler sig overbevist om, at deres teknologi er de to andre overlegen. Teknologien tager udgangspunkt i almindelige koaksial-kabler, som i dag bruges til kabel-tv. De vil kunne overføre mellem 100 og 135 megabit pr. sekund. Men det vigtigste er, at transmission via el-ledning eller trådløs kan blive udsat for forstyrrende signaler fra andre apparater. Den risiko er der ikke med koaksial-kabler, da de opererer i en beskyttet frekvens.

Billedtekst:
nyheder på ces
Kodak EasyShare DX7590 er udviklet til nemt at kunne overføre billeder til printeren EasyShare Printer Dock Plus.

Billedtekst:
Rosen Entertainment Systems præsenterede et alt-i-et-underholdningssystem til for eksempel bilen. 10 tommer skærm, dvd/cd-afspiller, fem videospil m.m

Billedtekst:
BenQ's P50 Smart Phone er en Quad-band GSM og GPRS mobil, som er baseret på Pocket PC-systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere