August 2004

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Et minimalt headset ved navn Flamingo skal give en hurtig kasse-succes for Mathiesen-selskabet Cellpoint. Den tidligere Ericsson-direktør Ib Byder (billedet) står ved roret af Cellpoints seneste opkøb, dansk-norske Blue Technologies.
Københavns Kommune har bøvl med sit nye lønsystem, som i en række tilfælde udbetaler enten alt for meget eller alt for lidt til flere tusind medarbejdere.

Syddansk Universitet må lukke hele sit it-system ned for at få bugt med de musikfiler, som endnu uidentificerede hackere havde oploadet på universitetets ellers godt sikrede computere.

Efter flere års modvind går selskabet bag det danske koblingsprodukt Palmbutler, Lars Kolind-ejede Homelinc, konkurs.
Det sydkoreanske selskab Daum Communications Corp. køber den amerikanske internetportal Lycos Inc. for 586 millioner kroner. Handlen understreger Sydkoreas voksende internationale ambitioner.

Det britiske spilforlag Eidos sættes til salg. Eidos købte danske IO Interactive for en kvart milliard kroner i begyndelsen af marts, men er siden blevet ramt af en svag efterspørgsel i specielt USA.

Først blev Comdex aflyst, og nu får også den amerikanske afdeling af verdens største it-messe, Cebit, kniven. Firmaet bag, Hannover Fairs, oplyser, at det ikke har været muligt at rejse tilstrækkelig med penge til den årlige Cebit-messe i New York.
SAP's nordiske ledelse udnævner 42-årige Christian Dam (billedet) til ny marketingdirektør som led i koncernens bestræbelser på at styrke forretningen i de nordiske lande. Christian Dam kommer fra Dell Computer.

Bredbåndsselskabet Dansk Bredbånd køber sin mangeårige teleoperatør Supertel for et millionbeløb.

Kraks erhvervsportal Virk.dk går i luften i en ny udgave, der er udviklet helt fra bunden. Det sker blot få måneder efter, at selskabet fyrede den tidligere samarbejdspartner IBM.

Selvom Linux sandsynligvis overtræder adskillige IBM-patenter, nægter it-mastodonten at spille med musklerne, fordi selskabet mener, at det er vigtigere at have et innovativt udviklingsmiljø end at have ret.
Københavns Amt forventer besparelser på flere millioner kroner om året, da det dropper Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) til fordel for selvstændige rammeaftaler med tre it-forhandlere.

Den europæiske chef for HP, danske Kasper Rørsted, forlader it-virksomheden med en fyreseddel i hånden. Han blev udpeget som en af de ansvarlige for dårlige regnskabstal.

En af verdens mest bemærkelsesværdige internet-succeser, søgemaskinen Google, debuterer på børsen.

Nyhedsgrupperne hos Uni-C bugner med piratkopieret materiale, som brugerne frit kan downloade med meget stor hastighed.
Nordea sælger aktiemajoriteten i Navision-konsulenthuset Aston Business Solutions til Astons største internationale konkurrent, amerikanske Tectura. Salget er en foreløbig happy end for det engang kriseramte Aston.
De danske net-græsrødder i det hastigt voksende Djurslands.net skal lære landsbyer i Nepal, Indien, Senegal og andre varme lande, hvordan man bygger ikke-kommercielle højhastighedsnetværk til billige penge i tyndtbefolkede områder.

TDC indfører spam- og virusfilter til samtlige privatkunder, som har en e-mailadresse hos TDC. Selskabet forventer at kunne fjerne op mod 90 procent af den spam, som konstant havner i kundernes indbakker.

ToldSkat begærer Roskilde-firmaet Roxy World Trading konkurs, fordi selskabet skylder mellem 12 og 14 millioner i ubetalt moms. It-distributøren mistede ram-blokke og processorer for 11 millioner under et voldsomt røveri.

Softwarehuset Danware oplever piratkopiering som et voksende problem. Direktør Peter Grøndahl (billedet) vurderer, at ulovlig kopiering i især Rusland og Kina koster Danware mellem 30 og 40 millioner kroner om året.
Bibliotekerne i Århus modtager sammen med et kinesisk bibliotek en bibliotekspris på tre millioner kroner fra Microsoft-stifterens milliardfond, Bill & Melinda Gates Foundation.

Fire tidligere topledere i hedengangne I-data trækkes i retten med beskyldninger om regnskabsmanipulation. 71 tidligere aktionærer i Mikael Konnerup-selskabet får fri proces i sagen.

IBM køber Mærsk Data og driftsselskabet DMdata af de tidligere ejere Mærsk Data, Danske Bank og WM-data. Dermed bliver IBM Danmarks klart største konsulenthus med næsten 7.000 medarbejdere.

Den Linux-baserede softwareudvikler Lindows udskyder selskabets børsnotering på ubestemt tid.
Efter måneders forsinkelse præsenterer Microsoft selskabets store opdatering til Windows XP, Service Pack 2. IBM advarer sine ansatte mod at installere opdateringen, fordi det kan give problemer med eksisterende programmer.
It-producenten Dell vokser hurtigt i Danmark og ansætter 90 nye medarbejdere, hvoraf hovedparten skal sidde i selskabets kundecenter på Amager.

Det er en myte, at højteknologiske iværksættere trækker en hale af nye job efter sig med de nyetablerede virksomheder. Et fireårigt forskningsprojekt konkluderer, at syv ud af ti højteknologiske iværksættervirksomheder har ringe eller slet ingen vækst.

Verdens måske mest magtfulde it-mand, multimilliardæren Bill Gates, annoncerer, at han lægger vejen forbi København ved Microsofts stort anlagte IT Forum-konference, der løber af stablen i Bella Center i november.
Topchef Lars Torpe Christoffersen (billedet) forlader TDC til fordel for selskabet Mach Dan Net, som blev skabt, da TDC i sidste måned solgte Dan Net for 1,2 milliarder kroner.

Rækken af sager om momskarruseller inden for EU får Told- og Skattestyrelsen til at rette blikket mod handlen med pc-processorer, der ryger frem og tilbage mellem Danmark og Fjernøsten.

Kriminalpolitiets bedrageriafdeling undersøger det danske internetfirma Powerplasma.dk, som lokker med billige plasma-skærme. To kunder anmelder firmaet, efter at have betalt for skærme uden at modtage dem.

Danske Imacon har succes med at omstille sig fra scannermarkedet til markedet for digitale kamerabagstykker. Med et smukt plus på bundlinjen fusionerer det med selskabet, der producerer kameraverdenens svar på Rolex-uret, svenske Hasselblad.
Ordinære printere kan bruges til at skabe levende væv. Det kræver en mindre operation og biologisk blæk, men ellers er det nemt og billigt. Forskere regner med at kunne printe hele organer i fremtiden.

Konsulenthuset Qualified Data Support går konkurs efter et år, hvor selskabet går fra et overskud på 88.000 kroner til et underskud på mere end en halv million kroner på bundlinien.

Et helt arbejdsliv i it-branchen giver cirka 15 millioner kroner mere på bundlinien end gennemsnittet på arbejdsmarkedet. Lønmæssigt kan en karriere i it-branchen stadig godt betale sig, for alt tyder på, at it-branchens lønfest ikke er ovre.

Danmarks største it-selskab, IBM, siger i al stilhed farvel til direktionsmedlem Flemming Noes-Rasmussen (billedet) og fem andre. Udrensningen skyldes en intern revision, der viser, at visse af IBM's interne regler ikke er blevet fulgt.

Administrerende direktør Steen H. Knudsen (billedet) forlader Mærsk Data i kølvandet på salget til IBM.
IP-telefoni vil helt overhale almindelig telefoni som erhvervslivets foretrukne løsning inden for en overskuelig fremtid, vurderer analysehuset IDC.

Bo Wassberg har været midlertidig topchef for Motorola siden juni, men bliver nu fastansat. Den 43-årige økonomimand skal gøre Tetranet til en god forretning i Danmark .

Århusianske Orion er tæt på at overtage Flextronics-fabrikken i nordjyske Pandrup. Forhandlingerne er inde i sidste fase. Går handlen i orden, vil Orion rykke ind i bygningerne, så snart Flextronics lukker helt ned.

Danske SDC Dandisc opgiver at købe svenske DCM Digital Communications, som ellers skulle sikre fortsat produktion af diske i Norden.
Den tidligere Giga-direktør Finn Helmer (billedet) forlader Intel knap fire et halvt år efter, at chip-giganten købte selskabet for 10 milliarder kroner. Nu vil han i stedet kæmpe for at få den danske regering til at bruge op mod 35 milliarder kroner på 10 gigabit-forbindelser til alle danske hjem.
Et hollandsk iværksætterfirma vil dække Amsterdam med WiFi-forbindelser, så byen bliver den første europæiske hovedstad, hvor bærbare computere og mobiltelefoner kan koble op til internettet hvor som helst fra.

EDB Gruppens bestyrelsesformand Henning O. Jensen overtager midlertidigt direktørstolen, efter at administrerende direktør Jens Frølund har forladt den for at blive administrerende direktør for Hewlett-Packard.

Netdesign vinder ordren på at levere IP-telefoni til DR's kommende hovedkvarter i Ørestaden på Amager. Selskabet skal dermed både stå for IP-netværk, trådløse lokalnet og telefoni til DR Byen, der kommer til at huse 3.000 arbejdspladser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere