Maj 2004

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Regeringens digitale signatur lider af en alvorlig sikkerhedsbrist. Flytter man sin digitale underskrift fra en pc til en anden, kan beskyttelsen med kodeord forsvinde.

Danske internetudbydere stiller sig tættere sammen for at kunne gribe ind, når danskerne udsættes for orme- og virusangreb. Udbyderne er klar med et nyt kodeks, som blandt andet åbner for flere centrale portspærringer og e-mail-filtre.

Statens Lønsystem (SLS), som har været 13 år undervejs og kostet statskassen over 400 millioner kroner, virker stadig ikke optimalt. Derfor skal der investeres op til 19 millioner kroner i at gøre systemet mere stabilt og få styr på udskrifter og datafiler.
Microsoft tager til Canada og køber en programpakke af ERP-selskabet Encore. Dermed fortsætter Microsoft med at købe ERP-succeser, da selskabet tidligere har brugt milliarder på at købe Great Plains og danske Navision.

To måneder efter at have forladt Microsofts amerikanske hovedkvarter tager den ene af Damgaard-stifterne, Erik Damgaard, plads i maskinrummet hos Frederiksberg-virksomheden International Power Switch.

Teleselskaberne får fremover selv ansvaret for at stoppe kundernes piratkopiering, når Antipiratgruppen henvender sig. Det afgør Østre Landsret i en principiel sag om to FTP-servere fyldt med piratkopieret musik.
Forskere fra Århus er med i et EU-projekt om kvante-kryptering. Målet er at udvikle en måde at udveksle nøgler på, som er fysisk umulig at bryde. Teknologien kan eksempelvis sikre militær kommunikation.

Musiktjenesten Napster genopstår og lancerer onlinesalg af en halv million musiknumre i Storbritannien og planlægger at udvide til andre europæiske lande.

Konkurrencen skærpes på det danske ERP-marked, hvor hollandske Exact melder sin ankomst. Den børsnoterede virksomhed, som har over 180.000 kunder i 120 lande, går efter mellemstore virksomheder.
Schultz Grafisk tager content management-leverandøren Dansk Internet Selskab under sine vinger, fire år efter den første investering i selskabet blev foretaget.

Thrane & Thrane køber Eurocom Industries for 104 millioner kroner og skaber en ny dansk gigant på markedet for skibskommunikation.

KMD brænder fingrene i en sag om et kundehåndteringssystem til to naturgasselskaber til en værdi på op mod 100 millioner kroner. Selskaberne kræver erstatning.

Den tredje udgave af det danske lejemorderspil Hitman topper de amerikanske salgslister, godt en uge efter det er kommet i handlen.
Softwarevirksomheden Kapow Technologies flytter hovedkvarteret til USA for at øge chancerne for ny venturekapital. Stifteren, Stefan Andreasen (billedet), skoser danske investorer for at tage for få chancer.

Siebel Systems grundlægger, Tom Siebel, trækker sig fra posten som administrerende direktør, men forbliver formand for selskabets bestyrelse. Ny direktør bliver Michael Lawrie fra IBM.
Krak fyrer sammen med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen IBM på gråt papir som leverandør af prestigeprojektet Virk.dk. I stedet hyrer Krak Microsoft. Krak forlanger 40 millioner kroner i erstatning fra IBM.

Den danske sundhedsportal Sundhed.dk slog 31 finalister i EU's konkurrence om årets bedste digitale projekt i sundhedssektoren

Hjørring-virksomheden Retail Planit skrinlægger planer om at gå på børsen, selvom selskabet bliver ved med at tjene penge.

Den danske HP-direktør, Niels Svenningsen (billedet), siger sin stilling op, og den svenske direktør overtager ledelsen i Danmark, mens hans efterfølger findes. HP's europæiske markedschef og Niels Svenningens tidligere chef i Compaq, Walther Thygesen, afviser, at der ligger uoverensstemmelser bag.
Niels Svenningsen, afgående direktør for Hewlett-Packard i Danmark, begynder hos forhandleren Topnordic, hvor han skal være med til at udvide forretningen i Norden og de baltiske lande.

Det fem år gamle it-konsulenthus Viscon går konkurs, da selskabets største kunde trækker tæppet væk under forretningen. Den tidligere salgsdirektør køber aktiviteterne og fører med 14 af de tidligere 16 medarbejdere forretningen videre i selskabet Siborn Consult.

EU's ministerråd godkender et kontroversielt forslag, som gør det muligt at tage patent på software. Alle ændringer, som EU Parlamentet havde foreslået for at komme kritikerne i møde, bliver fejet af banen.
Tv-selskaber må vinke farvel til millioner af seere, der hellere vil bruge fritiden på at browse i cyberspace på bredbåndsforbindelsen end følge med i favoritserien i fjernsynet, vurderer analytikere.

Det danske webhotel D-Hosting bliver for anden gang inden for tre uger ramt af hackere fra Brasilien. D-Hostings serverhotel, Acomma, overtager ansvaret for sikkerheden.

Pengemangel i de kommende år får
IT- og Telestyrelsen til at udlevere fyresedler til 25 af styrelsens medarbejdere.

Walther Thygesen (th.), tidligere direktør for Compaq i Danmark, får plads ved bordet på ledermøderne i HP's europæiske og afrikanske forretning. Det er et nøk op ad rangstigen for Walther Thygesen, der nu skal referere direkte til den højest placerede dansker i Compaq, Kasper Rørsted (tv.).

Den administrerende direktør for Capgemini Danmark, Tim Wolff Jacobsen, stryger til tops som vicedirektør med ansvar for Capgeminis forretningsudvikling i Nordeuropa og Asien.

Staten må nøjes med under en halv promille af indtægten fra 3G-auktionen ved den anden teleauktion herhjemme. Der var kun to bud på en licens til trådløse bredbåndsnet (FWA) i København, og amerikanske Clearwire bød med 1,6 millioner kroner højest.

Softwarevirksomheden Giritech får en kapitalindsprøjtning og et løft til ledelsen. Fem nye folk er trådt ind i bestyrelsen. De tæller blandt andre eks-Navisionejer og milliardær Preben Damgaard.
Op mod 300 TDC-teknikere nedlægger arbejdet, fordi ledelsen i et notat lægger op til, at de skal arbejde 10 til 12 procent ekstra hver dag. De strejkende er sure, fordi TDC netop har fyret 1.650 medarbejdere på grund af for lidt arbejde.

Østre Landsret frikender IBM i en erstatningssag, som en række ansatte havde anlagt. De havde krævet, at IBM skulle regulere indbetalingerne til en pensionsfond for 1.000 ansatte.

Den amerikanske tele-pioner og mangemilliardær Craig McCaw står bag det selskab, som køber en licens til at bygge et trådløst netværk i Storkøbenhavn for 1,6 millioner kroner. Craig McCaw var manden bag McCaw Cellular, som han solgte til telegiganten AT&T i 1994 for 70 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere