April 2004

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Oracle bortviser den øverst placerede dansker i koncernen, Cice President Peter Perregaard (billedet), tidligere administrerende direktør for Oracle Danmark. Det sker, da en intern revision afslører regnskabsfusk og rod med bilagene.

Viborg-selskabet MW Data sælger et modul til Microsofts Business Solutions' Axapta-system. MW Datas direktør venter et salg på 200 millioner kroner på fire år.

Mærsk Data trækker sig ud af det finske marked, da det sælger datterselskabet R5 Finland sammen med 25 ansatte til det finske konsulentfirma Solteq. I stedet skal der nu fokuseres på vækst og overskud i resten af Norden.

Storbanken Nordea og WM-data tilbyder digitale signaturer til privatpersoner, virksomheder og organisationer i hele Norden. Først og fremmest satses der på signaturer til bankverdenen, hvor Nordea tidligere har afvist at bruge TDC's officielle digitale signatur.
Danske virksomheder tynges af projektkaos - den store synder er it-projekter - vurderer PA Consulting Group.

Tre regnskabsansvarlige fra softwarevirksomheden Computer Associates tilstår, at de har pumpet selskabets regnskaber. Tidligere finansdirektør Ira Zar risikerer at skulle tilbringe de næste 20 år bag tremmer.

Videnskabsministeriet går i luften med ny standardkontrakt til statslige it-nyanskaffelser. Den nye kontrakt - K01 - har været undervejs i flere år og erstatter en af de to gamle og utidssvarende standardkontrakter.
Fujitsu Siemens i Danmark fyrer ni konsulenter og vil i stedet opruste på salgssiden. Konsulentarbejdet er overladt til Siemens Business Services, og Merete Søby hentes fra HP som ny salgsdirektør.

TDC's koncernchef, Henning Dyremose, retter et hårdt angreb mod de elselskaber, der graver optiske fiberkabler ned og udfordrer TDC. Elselskaberne burde holde sig væk fra tele- og bredbåndsmarkedet og i stedet levere billig strøm til danskerne, mener han.

Sonofon går sammen med blandt andre italienske Wind og britiske Mm02 for at give kunderne bedre tjenester og ens priser i udlandet. Hovedsigtet er at tage konkurrencen op med Vodafone og Orange.

Finansminister Thor Pedersen (billedet) træder på bremsen og uddeler ikke flere penge til digital forvaltning. Han kræver, at de eksisterende it-projekter udnyttes til bedre tilbud eller besparelser.

Herning-selskabet EDB Gruppen køber et af selskabets værste konkurrenter på det skandinaviske marked for software til kundehåndtering (CRM), Cubizz, der kontrolleres af Aston-medstifteren Torben Aagaard.

Den sønderjyske leverandør af satellit- og mobilkommunikation Danimex vokser i det tidligere så krigshærgede Congo. En nyuddannet eksport-ingeniør med rødder i Congo overbeviste selskabet om mulighederne i landet.

Brøndby-selskabet Nettest, der tidligere var smertensbarnet i GN Store Nord-koncernen, kan igen melde om fremgang. Efter masseafskedigelser skriver direktøren igen under på ansættelseskontrakter.
Det danske content management-firma Synkron får en markedsføringsmæssig saltvandindsprøjtning fra IBM. I forvejen har Synkron en markedsføringsaftale med SAP.

Et forbund af vrede IBM-medarbejdere kritiserer på selskabets generalforsamling, at verdens største it-selskab flytter amerikanske arbejdspladser til Asien.

IBM køber et indisk callcenter med 6.000 medarbejdere. Analytikere forudser, at andre store it-selskaber vil følge trop for at kunne konkurrere med Big Blue.
Den danske spiludvikler IO Interactive sender det tredje spil i Hitman-serien på gaden. Spillet bakkes i Europa op af en reklamekampagne til 33,5 millioner kroner.

Danmark stryger helt til tops i en undersøgelse af, hvilke nationer der er bedst til at udnytte internet. Topplaceringen skyldes blandt andet regeringens strategi om digital forvaltning, og den ellers så kritiserede portal Virk.dk får rosende ord med på vejen.

Staten sælger sine aktier i mobilselskabet Orange for 106 millioner kroner. Teleanalytikeren John Strand betegner statens mobileventyr som "en papnæse".

Skandaleramte Worldcom, der i begyndelsen af årtusindet pumpede sine regnskaber med over 400 milliarder kroner, genoptager sin televirksomhed under navnet MCI.

AOL går i luften med en ny version af Netscape-browseren og bruger mange kræfter på at genoplive det hensygnende varemærke.

Torben Gadfelt må vige direktørposten i den danske afdeling af amerikanske SPSS, som udvikler analysesoftware. En hollandsk salgschef skal lede den nordiske forretning.

Danske bredbåndskunder betaler dyrt for, at konkurrencen på ADSL-markedet ikke fungerer. De danske priser er mellem de højeste i EU.
Det schweiziske teleselskab Swisscom må notere sig et tab på 17,5 milliarder kroner, da det sælger sine aktier i det tyske mobilselskab Debitel for næsten fem milliarder kroner. Salget får ingen betydning for det danske selskab på kort sigt, fortæller direktøren.

DK Hostmaster får ansøgninger til 8.365 internetadresser med bogstaverne æ, ø og å. I cirka 400 tilfælde bliver det en budkrig efterfulgt af lodtrækning, som afgør, hvem domænenavnet tilfalder.
TDC-direktør Henning Dyremose kalder regeringens udkast til en terrorpakke livsfarlig og meningsløs. Han kritiserer blandt andet, at bolignetværk slipper for de skrappe krav om at logge telefonsamtaler og e-mail.

Mobilselskabet Orange taber en halv milliard kroner i Danmark i 2003. For første gang er der dog overskud før afskrivninger, og selskabet finder det ikke længere relevant at tale om at blive købt op eller fusionere.

Sikkerhedsfirmaet Network Associates sælger sit eneste tilbageværende forretningsområde uden for sikkerhed og skifter samtidig navn til McAfee. Navneskiftet skal markere, at selskabet fremover udelukkende fokuserer på sikkerhed.

Regeringen giver sammen med DR og TV2 kunstigt åndedræt til at udvikle et dansk talegenkendelses-program, der kan lave undertekster til direkte fjernsynsprogrammer. Sammenlagt sættes seks millioner kroner på højkant.

En række elselskaber vil tilbyde både mobiltelefoni, bredbånd og fastnettelefoni. Det skal det nye selskab, Powerline, sikre. Selskabet sælger blandt andet teknologi til at udnytte elledninger til datakommunikationen.

De svenske ejere sender 81 millioner kroner til det danske datterselskab af it-distributøren Scribona. Nødhjælpen er et udtryk for, at svenskerne anser det danske marked for så vigtigt, at koncernens smertensbarn ikke får lov til at dø.
Den kriseramte fynske batteriproducent Danionics slår pjalterne sammen med en af verdens største batteriproducenter, GP Batteries. Danionics kan efter mindst tre år sælge sin ejerandel i det fælles selskab for 30,5 millioner kroner kontant.
Sonofon opsluger discount-selskabet CBB Mobil, som i forvejen anvender Sonofons mobilnet. CBB fortsætter som selvstændigt selskab med en Sonofon-direktør for enden af bestyrelsesbordet.

Kring Technologies med 10 medarbejdere i Slagelse åbner udviklingsafdeling med 55 medarbejdere ved New Delhi i Indien. Målet er at vinde danske kunder, som kan få udviklet deres software til under en tredjedel af prisen hos danske programmører.

Microsoft åbner kildekoden bag udviklings-værktøjssættet Wix. Det er første gang, at Microsoft åbner en kildekode under en open source-licens, som er godkendt af Opensource.org.

Online-bookmakeren Sporting Options bliver lagt ned i et netværksangreb, da virksomheden nægter at betale 300.000 kroner til en gruppe pengeafpressere. Også danske virksomheder bliver udsat for afpresning, men kun få går til politiet, fortæller Preben Andersen (billedet) fra DK-CERT.

Fem procent af de danske virksomheder har problemer med at hyre den it-arbejdskraft, de har behov for, viser tal fra Danmarks Statistik.

Bankernes EDB Central (BEC) vælger Netdesign og TDC som leverandører til Danmarks hidtil største IP-telefoniprojekt. Projektet omfatter godt 6.000 analoge tele-installationer hos 78 danske pengeinstitutter.
Selv om der har været flere penge at gøre godt med i flere år, er politiets evne til at udnytte it til koordineret efterforskning og effektivitetsmåling ikke god nok, lyder det i en rapport fra Rigsrevisionen.

It-distributøren Scribona kæmper med at få sin danske forretning til at give overskud. En ny strategi går blandt andet ud på at droppe egne lagre for at mindske omkostningerne.

Søgemaskinen Google præsenterer en gratis e-mail-tjeneste, hvor brugerne kan gemme op til en gigabyte data. Tjenesten - med navnet Gmail - tager kampen op mod blandt andet Microsofts Hotmail.
Den omfattende regnskabsskandale i it-giganten Computer Associates koster Sanjay Kumar (billedet) jobbet som koncernchef. Han bliver degraderet til softwarearkitekt.

It-driftsselskabet DMdata, en del af Mærsk Data Gruppen, har succes med et nykøbt driftscenter i Sverige. Nu overvejer selskabet at åbne i Tyskland.

Forsikringens Datacenter dropper SDC til fordel for KMD som leverandør af datakraft til selskabets kunder i forsikrings- og pensionsbranchen. Kontrakten er KMD's hidtil største på erhvervsmarkedet.
Spam udsendt via beskedtjenester som ICQ og Messenger - også kaldet spim - bliver fremtidens store net-problem, forudser analyser.

Hjemmesiden teledanmark.dk bliver overtaget af en hacker. Det betyder, at adressen i stedet for at omstille brugeren til TDC's hjemmeside viser en hilsen fra hackeren.

Øget konkurrence og prisfald får TDC til at undersøge mulighederne for at flytte en del
af sine it-opgaver til Indien, hvor lønningerne er lave og kompetencerne i top. Selskabet forventer at kunne løse nogle typer af it-opgaver til en tiendedel af den danske pris i Indien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere