Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.
Carlsberg-gruppen etablerer eget it-selskab, der fremover skal stå for it-driften af hele koncernens nordiske forretning. Carlsberg anvender et fælles SAP-system i Danmark, Norge, Finland og Sverige.
Netværksdistributøren Azlan vinker farvel til et tilgodehavende på 100 millioner kroner i sit danske datterselskab, som dermed retter op på egenkapitalen.
Den Blå Avis køber sig ind i mikrobetalings-firmaet Ewire.
Berlingske Tidende, Politiken og Jyllands-Posten lægger Mikrobetaling i graven. De vil i stedet have læserne til at betale for komplette online-versioner.
Danmarks næststørste mobilselskab Sonofon nedskriver fejlslagne investeringer i den trådløse bredbåndsteknologi FWA med 195 millioner kroner.
Danmarks største internetportal, Jubii, siger farvel til 30 af sin 134 ansatte.
It-distibutøren Tech Data flytter sit danske lager i Skovlunde til et nyt skandinavisk lager ved Stockholm. Flytningen betyder, at 50 af de 130 ansatte i Danmark fyres.
Den administrerende direktør for Symbion Capital, Bjørn Haugaard, forlader sin stilling efter kun fem måneder. Han kunne ikke skabe fælles fodslag blandt aktionærerne.
Hverken Simcorp, Maconomy eller Danware vil tage patent på deres software. Det er for dyrt og besværligt, mener de. "Uklogt og typisk dansk," siger patent-jurist.
TDC er bange for, at nogle indholdsleverandører vil indgå eksklusiv-aftaler med konkurrenter, hvis teleselskabet køber TV2. Derfor lægger koncernchef Henning Dyremose købstankerne i graven.
Mogens Mølgaard Jensen (billedet) ryger til tops hos Canon i Europa. Som den første ikke-japaner får han jobbet som øverste chef for divisionen Canon Consumer Imaging.
Svensk-finske TeliaSonera lancerer som det første selskab i Norden telefoni over bredbåndslinier. Kunden får tildelt sit eget telefonnummer og kan således ringes op på computeren og undvære sit traditionelle telefonabonnement
TDC og bankerne opgiver mikrobetalings-eventyret Coinclick. Ejerne har skudt millioner i Coinclicks betalingssystem. Alene i 2003 kostede eventyret ejerne 15 millioner kroner.
VVS-grossisten Brødrene Dahl taber omsætning og mister indtjening, da der går kludder i implementeringen af et ERP-system fra svenske Intentia.
Svenske WM-data køber danske B-data, som udelukkende udvikler systemer til sundhedssektoren.
KMD, CSC, EDS og Unisys udarbejder tilbud på et chipkort-baseret rejsekort, der skal dække hele den kollektive trafik i Danmark i 2009. Rejsekort-systemet, der er bestilt af DSB, HUR, Ørestadsselskabet og fire amtslige trafikselskaber, kommer til at koste omkring to milliarder kroner.
En civilingeniør fra Aalborg får tæt på fire millioner kroner, da Vestre Landsret dømmer Texas Instruments til at udbetale en bonus, som et opkøbt dansk selskab indgik med ingeniøren.
Janus Friis - skaber af fildelingstjenesten Kazaa - er på forsiden af et af verdens mest kendte erhvervsmagasiner, amerikanske Fortune. Hans nye tjeneste til internettelefoni, Skype, vil skabe store forandringer i telebranchen, spår magasinet.
Frank Rasmussen, manden bag mobilselskabet Telmore, der blev solgt til TDC, går med planer om at åbne Danmarks billigste netbank, der samtidig skal drive e-handel med fordelagtige priser.
Salget af spil til mobiltelefoner udgør et nyt ben i forretningen hos ITE, der står bag skærmtrolden Hugo. Alene i december 2003 solgte selskabet over 50.000 mobilspil.
Microsoft afsætter millioner og sænker priserne på software for at tækkes de danske grundskoler. Dagens elever er morgendagens beslutningstagere, fastslår Microsoft.
Softwareselskabet SCO's website går ned med et brag, da sitet bliver oversvømmet med henvendelser fra titusindvis af computere inficeret med Mydoom-ormen.
Memory Card Technology, som amerikanske Dataram overtog resterne af, slipper af med den gæld og de husleje-forpligtelser, som har truet selskabet med konkurs.
Danmarks største teleselskab TDC betaler 200.000 kroner til Antipiratgruppen, efter en TDC-medarbejder hentede film og musik fra nettet og brugte TDC's Boomtown-servere til at gemme materialet.
Ørestaden får unikt trådløst net, da de organisationer og virksomheder, som er ved at flytte ud på Vestamager, går sammen om et stort delvist offentligt trådløst net.
Yahoo og Google går i åben kamp om de nordiske kunder til sponserede søgeresultater. Yahoo-selskabet Overture åbner nordiske kontorer, og Google etablerer sig også i Norden.
SMS er en folkesport for danskerne. Alene i 2. halvår 2003 steg det gennemsnitlige antal SMS-beskeder per mobilkunde fra to til tre om dagen. Telia giver med sine gratis SMS'er alle konkurrenterne baghjul.
Der var hæder til både unge og gamle hæderkronede selskaber, da årets e-handelspriser blev uddelt. Telmore fik forbrugerprisen, mens producenten af PH-lamperne Louis Poulsen løb med B2B-prisen.
Flyselskabet Easyjet er på vej med et discount-teleselskab, som nøje vil kopiere den forretningsmodel, danske Telmore har haft stor succes med.
Det offentlige tager open source til sig i en ny rammeaftale om softwareleverancer fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI).
TDC udsteder digital signatur nummer 100.000 og regner med, at den træge efterspørgsel efter signaturen er ved at nå et vendepunkt.
TDC indgår en aftale med benzinselskabet Statoil, burgerkæden McDonalds og cafekæden Baresso, som resulterer i knap 400 hotspots over hele landet.
Glostrup Politi anholder en forretningsmand for svindel mod Ingram Micro og Merlin for over tre millioner kroner. Ifølge politiet er sagen en af flere.
Den internetbaserede mobilbutik Wanna-save, som skulle udlodde 20 procent af selskabets værdier til sine 209.000 kunder, går konkurs.
Brøndby-selskabet Prolog Development Center overtager det stemmestyrede, elektroniske omstillingssystem Emma fra den konkursramte konkurrent Empathy Systems.
Firmaet bag internet-browseren Opera noteres på børsen i Oslo. Det norske firma halter langt efter Microsoft på pc-siden og satser i stedet på browsere til mobiltelefoner og tv-modtagere.
Efter knap to års udvikling lander det danske pc-spil Gangland på butikshylder i hele Europa og Nordamerika. 150.000 har bestilt spillet på forhånd.
Det danske ventureselskab Olicom leder efter investorer, som det kan investere i nystartede virksomheder sammen med. Olicom har kun 41 millioner kroner i kassen, og det er ikke meget til at drive et ventureselskab med.
TDC's koncernchef Henning Dyremose (billedet) fortsætter med at svinge sparekniven over telekoncernen og skærer yderligere 500 stillinger væk.
Et halvt år efter lanceringen ligger fællesportalen Virk.dk langt under forventningerne. Kun 1.500 virksomheder er registreret som brugere mod forventet 50.000.
Apple får ballade med den berygtede rapper Eminem, som anklager selskabet for ulovlig brug af en af sine sange i en tv-reklame for musiktjenesten iTunes.
De amerikanske ejere af lukningstruede Flextronics i Nordjylland tilbyder den danske ledelse, at de kan købe selskabet for en krone.
Den franske teleproducent Alcatel og hollanske Draka slår sin produktion af fiberoptiske kabler sammen. Drakas danske afdeling et af 23 produktionssteder for det nye fusionerede selskab.
Novozymes og Siemens Business Services indgår en aftale, som dækker drift af Novozymes' it-infrastruktur. Siemens vinder udbuddet over Novos eget it-selskab, NNIT.
Accenture overtager alle it-aktiviteter fra det nordiske transport-selskab DSV, som blandt andet omfatter DFDS. Aftalen løber over 10 år og betyder, at 72 it-medarbejdere skifter fra DSV til enten Accenture eller underleverandøren DMdata.