Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.
Software- og konsulenthuset Omada levede indtil slutningen af september i år et relativt stille liv uden for mediernes søgelys. Det ændrede sig en hektisk uge i slutningen af september, hvor det ambitiøse selskab blev kåret til landets dygtigste it-virksomhed af Computerworld. En uge senere var det erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsens tur til at hædre virksomheden: Denne gang med regeringens iværksætterpris.
Top 100-vinderen bor i noget, der ligner nedslidte lagerbygninger på Kalkbrænderihavnen i Hellerup. Men når man først træder indenfor, er der ikke tvivl om, at de nyrenoverede lokaler er den helt rigtige ramme for det "hold" - den danske betydning af det græske ord Omada - som Morten Boel Sigurdsson har sammensat. Holdet sidder i et stort lokale med glaspartier ud mod Øresund. På den anden side af glasset er en stor altan, hvorfra man kan skimte de internationale it-sværvægtere Fujitsu Siemens og Microsofts danske hovedkvarterer. Udsigten motiverer Omada.
- Vi er stolte over hæderen, men det må for alt i verden ikke blive en sovepude. Vores mål er international ekspansion. Vi har skabt en sikker kundebase i Danmark, og en vigtig del af det fremtidige arbejde bliver at udnytte vores produkts eksportpotentiale, siger Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør for Omada.
Omada løb med førstepladsen i Computerworlds Top 100-kåring, fordi selskabet ikke bare vokser hurtigt, men også formår at tjene penge. Den udvikling skal ikke sættes over styr, så Morten Boel Sigurdsson nægter at lade sig rive med af stemningen.
- Vi tager det trin for trin. Nu skal vi først finde de helt rigtige medarbejdere og partnere samt få vores forretningsstrategi på plads, siger Morten Boel Sigurdsson.
Han har tidligere arbejdet for A.P. Møller og SAP, og skibsrederens motto om rettidig omhu ligger dybt i Omada-stifteren. Med regeringens iværksætterpris fulgte en check på en halv million kroner, men pengene skal ikke klattes væk, så de er sat i banken.
Selskabets primære produkt er Omada Applications, som er et modulopdelt opgave- og projektstyringssystem. Systemet understøtter processen i alle typer it-projekter fra udvikling, produktion, markedsføring og salg, til opfølgning.
Da det er internetbaseret, kan systemet åbnes for kunder, samarbejdspartnere og leverandører i en afgrænset del af projekter og opgaver. Systemet bruges blandt andet i SAP-projekter, hvor Omada har fået foden inden for ved flere store udrulninger herhjemme.
- Opskriften på at gennemføre et kompliceret it-projekt på rekordtid og til den budgetterede pris er simpel: Grundig planlægning, klar ansvarsfordeling, en realistisk tidsplan og udvælgelse af de rigtige nøglepersoner hos såvel kunden som it-huset, mener Omadas direktør.
Den opskrift brugte Omada blandt andet, det det fik en ny SAP-løsning op at køre hos Gastra - selskabet der transmitterer naturgas i Danmark - på fire måneder.
Billedtekst:
vil videre. Top 100-vinderen Omada, med administrerende direktør Morten Boel Sigurdsson i spidsen, er ikke tilfreds med succes i Danmark. Resten af verden skal også erobres.
Foto: Torben Klint
Boks:
masser af succes: It-huset Omada - anført af administrerende direktør
Morten Boel Sigurdsson - bragede ind på den danske it-scene i 2004.
Selskabet stod øverst på podiet, da Computerworld i september kårede Danmarks dygtigste it-virksomhed og modtog både regeringens iværksætterpris.