En ambitiøs it-komet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Software- og konsulenthuset Omada levede indtil slutningen af september i år et relativt stille liv uden for mediernes søgelys. Det ændrede sig en hektisk uge i slutningen af september, hvor det ambitiøse selskab blev kåret til landets dygtigste it-virksomhed af Computerworld. En uge senere var det erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsens tur til at hædre virksomheden: Denne gang med regeringens iværksætterpris.
Top 100-vinderen bor i noget, der ligner nedslidte lagerbygninger på Kalkbrænderihavnen i Hellerup. Men når man først træder indenfor, er der ikke tvivl om, at de nyrenoverede lokaler er den helt rigtige ramme for det "hold" - den danske betydning af det græske ord Omada - som Morten Boel Sigurdsson har sammensat. Holdet sidder i et stort lokale med glaspartier ud mod Øresund. På den anden side af glasset er en stor altan, hvorfra man kan skimte de internationale it-sværvægtere Fujitsu Siemens og Microsofts danske hovedkvarterer. Udsigten motiverer Omada.

- Vi er stolte over hæderen, men det må for alt i verden ikke blive en sovepude. Vores mål er international ekspansion. Vi har skabt en sikker kundebase i Danmark, og en vigtig del af det fremtidige arbejde bliver at udnytte vores produkts eksportpotentiale, siger Morten Boel Sigurdsson, administrerende direktør for Omada.
Omada løb med førstepladsen i Computerworlds Top 100-kåring, fordi selskabet ikke bare vokser hurtigt, men også formår at tjene penge. Den udvikling skal ikke sættes over styr, så Morten Boel Sigurdsson nægter at lade sig rive med af stemningen.
- Vi tager det trin for trin. Nu skal vi først finde de helt rigtige medarbejdere og partnere samt få vores forretningsstrategi på plads, siger Morten Boel Sigurdsson.

Han har tidligere arbejdet for A.P. Møller og SAP, og skibsrederens motto om rettidig omhu ligger dybt i Omada-stifteren. Med regeringens iværksætterpris fulgte en check på en halv million kroner, men pengene skal ikke klattes væk, så de er sat i banken.
Selskabets primære produkt er Omada Applications, som er et modulopdelt opgave- og projektstyringssystem. Systemet understøtter processen i alle typer it-projekter fra udvikling, produktion, markedsføring og salg, til opfølgning.
Da det er internetbaseret, kan systemet åbnes for kunder, samarbejdspartnere og leverandører i en afgrænset del af projekter og opgaver. Systemet bruges blandt andet i SAP-projekter, hvor Omada har fået foden inden for ved flere store udrulninger herhjemme.
- Opskriften på at gennemføre et kompliceret it-projekt på rekordtid og til den budgetterede pris er simpel: Grundig planlægning, klar ansvarsfordeling, en realistisk tidsplan og udvælgelse af de rigtige nøglepersoner hos såvel kunden som it-huset, mener Omadas direktør.
Den opskrift brugte Omada blandt andet, det det fik en ny SAP-løsning op at køre hos Gastra - selskabet der transmitterer naturgas i Danmark - på fire måneder.

Billedtekst:
vil videre. Top 100-vinderen Omada, med administrerende direktør Morten Boel Sigurdsson i spidsen, er ikke tilfreds med succes i Danmark. Resten af verden skal også erobres.
Foto: Torben Klint

Boks:
masser af succes: It-huset Omada - anført af administrerende direktør
Morten Boel Sigurdsson - bragede ind på den danske it-scene i 2004.
Selskabet stod øverst på podiet, da Computerworld i september kårede Danmarks dygtigste it-virksomhed og modtog både regeringens iværksætterpris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere