Fra klasse til kasse

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 10. december 2004.


Den tidligere skolelærer Michael Bjerregaard er netop udnævnt til direktør for HP's printeraktiviteter i Danmark. Det er et af de vigtigste forretningsområder for HP i Danmark med en omsætning på over én milliard kroner.

Der kan være langt fra et klasselokale til et direktionskontor, men det har ikke rystet den 43-årige Michael Bjerregaard, der netop er udnævnt til direktør for HP's danske printerafdeling. Der er tale om et af HP's vigtigste indtjeningsområder med en årlig omsætning på over én milliard kroner.
- Med mine snart 16 års erfaring i HP føler jeg mig godt rustet til at lede printerdivisionen. Jeg har både arbejdet med at udbrede HP's produkter til erhvervslivet og til privatmarkedet - og har et indgående kendskab til forretningsområdet tilbehør. Det er afgørende viden for den, der skal lede og styre det store forretningsområde for printere, siger Michael Bjerregaard.
Ud over printersalget skal den nyudnævnte direktør også være ansvarlig for salget til detailleddet af blandt andet pc'er og pda'er. Et område, hvor ikke mindst salget af HP's pc'er i Bilka har haft indflydelse på omsætningen.
Tjenestemand som 24-årig
Selv om Michael Bjerregaard oprindeligt er uddannet skolelærer, blev det kun til at par år i faget. Så spøgte ideen om at bruge uddannelsen til noget andet, og i 1985 blev den dengang 24-årige historielærer ansat som salgskonsulent i Bodenhoff.
- Jeg var blevet tilbudt en fast stilling som tjenestemand - endda ved den skole i Greve, jeg selv havde gået på, og som kun et par og tyve år, syntes jeg, det var lidt for tidligt, at ringen sluttede. Heldigvis havde jeg mange i min omgangskreds, der netop læste HA og den slags, så det var meget naturligt at prøve noget helt andet, siger Michael Bjerregaard.
Den gang var det skrivemaskiner og kopimaskiner, der skulle sælges, og snart var forestillingen om at spendere resten af livet bag ved katederet glemt.
- Jeg faldt godt til i Bodenhoff. Det var opgangstider, og de var utrolig åbne over for at tage nogle humanister ind og forme dem fra bunden. Jeg er ikke sikker på, at branchen i dag har det rum til at tage folk ind med en helt anden baggrund og så forme dem, smiler HP-direktøren.
Pædagogiske værdier
Efter et år i Bodenhoff kom Michael Bjerregaard til Olivetti. Det var på det tidspunkt, hvor skrivemaskiner blev overhalet af pc'er, og Olivetti var stedet at være, husker han.
- Det gik rigtig hurtigt, og dengang var der et teknologisk førerskab i Olivetti, og jeg solgte en del til tekniske skoler blandt andet på grund af min baggrund som lærer.
Og viden om skolesystemet er ikke det eneste, som den tidligere folkeskolelærer har bragt med fra sin uddannelse. Også pædagogisk indsigt har han benyttet flittigt i både salg og ledelse.
- Noget af det, jeg har taget med mig, er en god portion forståelse for, hvad andre mennesker tænker og siger - at kunne sætte sig ind i, hvordan kunderne tænker, men jeg har også brugt det meget i ledelse, hvor jeg synes, det at kunne inspirere og motivere og få ting til at ske gennem andre har klare paralleller til det, jeg har taget med fra lærergerningen.
Gennem arbejdet i Olivetti lærte Michael Bjerregaard om forholdene i HP og især virksomhedens menneskesyn, og det blev tid for endnu et jobskifte.
- I og med, at jeg ikke var født ind i it-branchen, havde jeg et ønske om at komme ind i en virksomhed, der også var villig til at udvikle mig med det, jeg havde brug for. Og det fandt jeg i HP, fortæller Michael Bjerregaard, der i HP blandt andet har haft ansvaret for at opbygge tilbehørsforretningen og været direktør både lokalt og i det meste af Europa for konsumentforretningen. Han peger på værdier som troen på det enkelte menneske, integritet og tillid som de centrale årsager til, at han valgte at skifte job.
Sover trygt
At det nu er en forretning, der omsætter for over en milliard i Danmark, som Michael Bjerregaard skal stå i spidsen for, giver ham nu ikke urolige nætter.
- Tilgangen er den samme, om der er flere eller færre nuller på. Jeg går ind i det med ønsket om at gøre en forskel og gøre mit bedste og repræsentere kundernes og virksomhedens interesser. Så det holder mig ikke vågen om natten, men jeg er da godt klar over, at det er mange penge, siger han.
På trods af, at karrieren har bragt Michael Bjerregaard langt væk fra lærerstillingen i folkeskolen, har han bibeholdt sin tilknytning til Greve syd for København, hvor han er vokset op og siden også fik sit første lærerjob.
- Jeg har stadig et netværk i Greve. Mine børn går i skole her. Jeg har barndomskammerater, der bor et stenkast væk. Så for mig har det ikke været et must, at min bopæl skal være i samme kommune som min arbejdsplads, siger han.
Turde tabe
Michael Bjerregaard har ikke samlet på kloge sætninger, som han kan strø om sig ved særlige lejligheder, men hvis han skal komme med sit eget mantra, handler det for ham om at turde noget nyt.
- Hvis man vil vinde, så skal man også turde tabe. Man skal turde lave nogle fejl og prøve at gå ad nogle stier, som man ikke har prøvet før, og jeg har da selv lavet fejl - ellers kunne jeg jo ikke stå inde for min egen målsætning, siger den nyudnævnte direktør og smiler.

Billedtekst:
- Det, jeg glæder mig til, er at være lige midt i et team og se det udvikle sig fra dag til dag. Når man er internationalt ansvarlig, er man nok mere i en konsulentrolle, hvor man udvikler ting og coacher. Man er ikke med, hvor der grines og grædes, hvor succeserne er, og hvor balladen er, hvis det ikke lykkes, siger den nyudnævnte direktør for HP's danske printerafdeling, Michael Bjerregaard.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere