It-lederne får mere fryns

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. december 2004.


Lederne i it-branchen og it-chefer generelt får mindre i løn, viser Ledernes Hovedorganisations nye lønstatistik. Til gengæld har de bedre kontrakter end deres lederkolleger.

Næsten halvdelen, 48 procent, af de it-ledere, som er organiseret i Ledernes Hovedorganisation, har en firmabetalt hjemme-pc. Det kan kun 34 procent af lederne i den private sektor generelt prale af.
Til gengæld viser Ledernes Hovedorganisations nye lønundersøgelse, der bygger på besvarelser fra godt 11.000 medlemmer, hvoraf flere end 2.000 er it-ledere, at it-folket generelt er bedre end deres lederkolleger til at forhandle sig til alternativ aflønning og tryghed i jobbet: Firmabil, aviser, telefon, outplacementaftaler og personalegoder i det hele taget. For eksempel har 33 procent af it-lederne en sundhedsforsikring. Den krølle har kun 19 procent af de øvrige ledere på deres kontrakter.
- It-branchen har været god til at aflønne utraditionelt i forhold til andre brancher. Man har ikke bare mekanisk øget månedslønnen i kroner og ører, siger Klaus Jørgensen, arbejdsmarkedskonsulent i Ledernes Hovedorganisation.

Og it-lønstigninger i kroner og ører har der ikke været noget af i det forløbne år. Tvært imod har udviklingen været negativ, og de it-ansatte får i gennemsnit 3,3 procent mindre i løn i dag end for et år siden, viser undersøgelsen.
- Mange ansatte i it-branchen har bonusordninger som en del af lønnen, og der har nok ikke været udbetalt så meget på den konto det forløbne år, vurderer Klaus Jørgensen som forklaring på it-ledernes lønnedgang.
Under et har Ledernes Hovedorganisations medlemmer i den private sektor faktisk ikke oplevet lavere lønstigning siden 1994: 3,1 procent mere i posen er det blevet til. Det svarer akkurat til lønudviklingen på det samlede danske arbejdsmarked.

It-lederne kan imidlertid stadig glæde sig over at være de næstbedst lønnede overhovedet, med en gennemsnitsløn på godt 52.000 kroner. De er kun overgået af kollegerne i finansierings- og forsikringsvirksomheder, hvor gennemsnitslønnen er næsten 63.000 kroner om måneden.
I Ledernes Hovedorganisations undersøgelse er det i øvrigt rengøringsbranchens ledere, som scorer den højeste lønfremgang, 9,6 procent, mens de store tabere er ledere inden for tekstil og beklædning, som er gået 9,6 procent ned i løn.

Boks:
Andel af ledere med forskellige typer af supplerende aflønning i 2004
It-branchen Alle i den private sektor
Firmabil 31,5 % 27,3 %
Avis 26,8 % 20,1 %
Telefon 62,9 % 52,7 %
Sundhedsforsikring 32,7 % 19,3 %
Hjemme-pc 47,7 % 34,0 %
Aftale om outplacement 2,3 % 1,2 %
Andre personalegoder 11,2 % 7,4 %
Kilde: Ledernes Hovedorganisation, 2004




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere