Opløbet om rejsekortet er gået ind

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. november 2004.


Afgørelsen om, hvem der skal levere rejsekortsystemet, er tæt på, og rygterne er begyndt at svirre.

Rejsekortet skal efter planen gøre livet lidt lettere for alle, der rejser, og det tager snart sine første spæde barneskridt. I 2006 starter udrulningen, hvor borgerne i hovedstadsregionen bliver de første, der slipper for klippekort og billetter af papir.
Selvom der endnu er to år til, begynder de tre konsortier, der byder på opgaven, alligevel at nærme sig opløbssvinget. De tre, der bejler til Rejsekort A/S, som firmaet bag danskernes nye rejsehjemmel hedder, er East-West Denmark, TranSys Danmark og Unisys.

Der er stilhed bag dørene, og ikke meget slipper ud om, hvor langt processen er. Hvis sløret løftes, falder udbuddet til jorden, da det foregår som udbud efter forhandling. Der må ganske enkelt ikke udleveres oplysninger, før den endelige beslutning er taget. I august skrev Computerworld, at beslutningen ville ligge klar inden årets udgang, og det holder stadig stik. Nogle skyder på november, andre på starten af december. Men der stopper gætterierne ikke.
Den officielle beslutning vil blive taget på et bestyrelsesmøde i Rejsekort A/S, men den skal efter al sandsynlighed også op at vende i både Trafikministeriet og Finansministeriet. Rejsekortet er et Trafikministerielt barn, og Finansministeriet skal have pungen op af lommen.

Kilder har over for Computerworld gættet på, at der vil blive truffet en afgørelse i dag, hvor der tilsyneladende skal holdes bestyrelses møde i Rejsekort A/S. Buddene på agendaen for mødet er mange. Lige fra at det vil blive besluttet, hvem der bliver den endelige vinder, til andre gætterier på, at feltet bliver beskåret fra to til tre deltagere, som der så skal forhandles yderligere med.
Fra Rejsekort A/S er meldingen klar.
- Jeg har også hørt rygterne. Vi er midt i forhandlingerne, så jeg kan naturligvis ikke kommentere dem, siger Niels M. Clemmensen, administrerende direktør.
De tre konsortier har afgivet deres bud på at udvikle, levere, installere, drive, vedligeholde og videreudvikle systemet samt realisere nye forretningsområder. De har ingen informationer om, hvad der nu skal ske og kan bare vente.

Billedtekst:
Borgerne i hovedstadsområdet bliver de første, der kan erstatte klippekort og billetter af papir med et rejsekort.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere