Pædagogik er større end it

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. oktober 2004.


Tendens: Det danske uddannelsesmiljø er generelt godt med i digitaliseringen. Universiteterne og folkeskolerne mangler dog stadig et boost.

Ungdomsuddannelserne er tre år forud for alle de øvrige uddannelser. Mellem 80 og 90 procent af dem har allerede valgt en virtuel platform. På universiteterne har de derimod ingenting, eller også har de flere platforme, fordi de ikke kan blive enige, og fordi beslutningerne er underlagt it-cheferne i stedet for underviserne.
- Det går ikke. Pædagogik er større end it, og beslutningerne om it-støttet undervisning skal træffes af underviserne, siger Jochum Kirsebom, administrerende direktør i e-learning-virksomheden Mercantilius. Han sidder også med Dansk Industris e-læring-panel, hvor han følger og præger udviklingen af den digitale skole.
Selvom skolerne typisk bruger standardsoftware, skræddersyer de også ofte ændringer efter deres specielle behov.
- Men der vil fremover være langt færre egenudviklede løsninger. Det er gymnasiereformen et godt eksempel på. Her kan de enkelte gymnasier og handelsskoler ikke køre med deres egne systemer. De skal basere sig på internationale standarder, ellers kan eleverne ikke tage deres produktioner og læringsforløb med sig fra en institution til en anden, siger han.
Om tidsperspektivet af digitaliseringen af de danske undervisningsmiljøer siger han, at universiteterne formentlig er med om tre år, mens der for folkeskolernes vedkommende snarere vil gå fem år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere