Skærpet konkurrence på ERP-markedet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. oktober 2004.


Oracle vil give Microsoft kamp til stregen på markedet for ERP-løsninger til små og mellemstore virksomheder. Våbnet er et fuldt ERP-system til en betydelig lavere pris end det, Oracle-systemet ellers sælges for.

Små og mellemstore virksomheder kan nu komme med i den eksklusive gruppe af kunder, der anvender Oracles ERP-system.
Ny prissætning på forretningssuitens internetudgave betyder, at små og mellemstore virksomheder med minimum fem brugere kan få en komplet ERP-suite for under 800.000 kroner - inklusive kasserne, den skal køre på.
- Det betyder, at man får et samlet system, der er billigere end et tilsvarende system fra Microsoft, siger Stein Surlien, der er kanalansvarlig for Oracle EMEA.
Oracle har planlagt en større markedsføringskampagne dette efterår, hvor både kommende partnere og it-virksomheder, der vil udnytte den nye satsning til at udvikle branchemoduler (ISV'er), bliver gjort opmærksom på, at også de helt små kunder nu kan få glæde af Oracles ERP-suite.
- Vi forestillede os, at det ville være virksomheder med lige under 500 ansatte, der først og fremmest ville være interesserede i vores nye prissætning, men det har vist sig, at interessen fra virksomheder med 10 til 100 ansatte har været betydelig større end forventet, siger Stein Surlien.
100 procent gennem partnere
Som noget nyt vil salget af forretningssuiten udelukkende foregå gennem partnere, og ifølge administrerende direktør i Oracle Danmark Stig Jørgensen er man i første omgang på udkig efter en håndfuld partnere.
- Vi tror ikke på, at vi skal ud at finde 10 eller 20 nye partnere, for det vigtigste for en partner er at få noget, man kan leve af. Vi har ikke tidligere været gode nok til at skabe forretning for vores partnere, derfor går vi først og fremmest efter at få en håndfuld - eller færre - dedikerede partnere, og det bliver deres historie, der skal vise vejen for de øvrige, siger Stig Jørgensen.
Blandt partnerne er man klar. I ConsIT, der blandt andet udvikler integrationsløsninger til Oracles produkter, ser man frem til at kunne sælge den nye e-business-suite.
- Det er noget, vi har savnet længe. Der er mange virksomheder, der i dag har en XAL-løsning, og som er på udkig efter en mulighed for at komme videre, og som er usikre på, hvad der kommer til at ske med Microsofts produkter. Der kan vi nu tilbyde dem en samlet gennemprøvet løsning til en fordelagtig pris, siger direktør Morten Godsk, der som partner især er glad for, at kernen i produktet er den samme.
- Det er de samme kodelinier, der er i løsningen til de små og mellemstore virksomheder og i den totale løsning. Det gør det nemt at vedligeholde - enten af kunderne selv eller ved, at de kan placere service hos et andet selskab, og det gør det nemt for virksomheden at vokse med produktet, for der skal bogstaveligt talt bare tændes for de ekstra moduler, siger Morten Godsk.
Ifølge Stig Jørgensen fra Oracle er man netop i færd med at lukke de første kontrakter på Oracle Business Suite One, men han vil dog ikke sætte mål for, hvor meget Oracle forventer at sælge af den nye suite.

Billedtekst:
Vi går først og fremmest efter at få en håndfuld - eller færre - dedikerede partnere, og det bliver deres historie, der skal vise vejen for de øvrige, siger Stig Jørgensen, administrerende direktør i Oracle Danmark.

Billedtekst:
ConsIT, der udvikler integrationsløsninger til Oracles produkter, ser frem til at sælge den nye e-business-suite.
- Det er noget, vi har savnet længe, siger direktør Morten Godsk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere