NNIT's enhedsskole skal sikre forspring

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. oktober 2004.


Alle 750 ansatte i NNIT skal have den samme basisviden om den farmaceutiske branche. Det skal sætte virksomheden øverst, når medicinalfirmaerne vælger outsourcingpartner.
Uddannelse
NNIT vil være den foretrukne leverandør, når virksomheder i medicinalbranchen outsourcer deres it.
Virksomheden har som Novo Nordisk-koncernens gamle it-afdeling et naturligt forspring frem for andre, mener man i NNIT, hvor de 750 ansatte alle har fået to dages undervisning i den farmaceutiske industris processer: Hvordan ser deres forretningsmodeller ud fra ideudvikling til færdigt produkt - fra klinisk tanke til færdig pille.
Al kompetenceudvikling er nu samlet i et NNIT Academy. Der er både eksterne og interne undervisere. De ansatte er glade for det, blandt andet fordi nogle af underviserne er NNIT/Novo-folk med høj anciennitet, som kan dele ud af deres erfaringer.
- Udviklingsprocessen i medicinalbranchen er jo ikke en naturlig del af systemudvikling. Med uddannelsen har vi lært, hvorfor dokumentation er så vigtig for branchen. Det betyder også noget, at uddannelsen går på tværs af organisationen, så vi lærer vores kolleger fra andre afdelinger at kende, mener Karin Toftegaard, Project Manager i NNIT.
Akademiet er desuden et led i at udvikle de ansattes kundefokus, siger personalechef John Vammen:
- De skal se deres arbejde ud fra et kundeperspektiv. Det kan godt være, at de ikke alle sammen skal være sælgere, men de skal stadig være kundeorienteret. Konkurrencen bliver mere og mere udtalt, og det er ikke kun et spørgsmål om at tiltrække Novo-koncernen - den går jo ud og afdækker markedet for de bedste og billigste leverandører.

Stor udskrivning
NNIT's ansatte er vant til at gå i skole. Hvert år ved personalesamtalen sætter hver enkelt medarbejder sig personlige mål sammen med linielederen, og senere følger lederen og medarbejderen op på målsætningen.
- Vi har vi altid lagt vægt på, at den enkelte medarbejder skal udvikles både fagligt og personligt, siger John Vammen.
Der er ingen afsluttende eksamen for akademi-kursisterne. Nogle vil føle, at det er ubehageligt at blive kigget efter i sømmene, er holdningen. De ansatte får til gengæld et certifikat, for når man som NNIT agerer i medicinalbranchen, er dokumentation afgørende og et krav fra den amerikanske sundhedsmyndighed, FDA, om, at al træning skal dokumenteres.
- Jeg mener ikke, en afsluttende test er så vigtig. Det handler mere om at få en forståelse for, hvordan man arbejder på tværs i vores organisation, siger John Vammen.
At sende alle medarbejdere på skolebænken er dyrt. En ansat i NNIT koster mellem 1.500 og 2.500 kroner i kursusomkostninger om dagen.
- Det er en investering. Vi mener, at pengene er givet godt ud, siger John Vammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere