Skak og skæbner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. september 2004.


Termas Jens Maaløe kan lammetæve de fleste på skakbrættets felter. Men når kløene går ud over andre, berører det ham dybt.

Jeg sad i bilen på vej til færgen og spekulerede over, hvilken bog der egentlig har gjort størst indtryk på mig. Det er en bog, jeg læste for fire år siden, der hedder "Vilde Svaner". Den er skrevet af en kineser, Jung Chang.
- Jeg blev så betaget af bogens hovedperson, forfatterens mor. Den handler om en kinesisk pige, der fortæller om sin mor og mormor i tiden under Mao. Det er ganske forfærdeligt, hvad de blev udsat for, og hvad sådan et system kan gøre mod mennesker. Den bog dukker op igen og igen, siger Jens Maaløe, administrerende direktør i Terma.
Ellers er han bare en platfodet ingeniør, siger han, når man spørger til hans kulturelle interesser. Men historie interesserer ham, især når den er koblet til mennesker og skæbner.
- Jeg så for nylig filmen Goodbye Lenin, der handler om en familie i det gamle Østtyskland. Moderen er meget svagelig, og sønnen forsøger at skåne hende for chok ved ikke at fortælle hende, at muren er faldet. Det er en fin film, siger han.
Jens Maaløe har en mani, og det er skak. Han spiller mest mod computeren, men er ikke bleg for at påstå, at han kan slå de fleste amatører. Er modspilleren lidt over det niveau, må han til gengæld selv strække våben.
- Jeg er meget analytisk og strategisk anlagt. Det er nok en for letkøbt parallel at drage, at jeg bruger mine skakevner i forretningslivet, men det kan da minde lidt om det engang imellem, når man sidder og tænker et par træk frem, erkender han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere