Når projektet skrider

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. juni 2004.


Projektlederen skal holde øje med faresignalerne om, at et projekt er ved at løbe af sporet. Heldigvis er der nok signaler at kigge efter.

PROJEKTSTYRING

Forventningens glæde er den største, siges det. Har man en gang prøvet at aflyse børnenes tur til Bonbon-land, ved man, at udsagnet holder vand. Og da voksne jo blot er børn, der er blevet store og måske er ansat i en virksomhed, der skal have et nyt ERP-system, er det kun naturligt, at skuffede forventninger afstedkommer ligeså meget drama i virksomhedens mødelokaler som på bagsædet, når børnene opdager, at de er på vej til Moster Olgas fødselsdag i stedet for til Holme-Olstrup.
Forventninger er simpelthen kodeordet i alle it-projekter, for det er næsten altid forventningsafstemningen, der er noget galt med, hvis projektet kører skævt. Heldigvis er der en række faresignaler, som projektlederen kan holde øje med, både i relation til kunden og til selve projektorganisationen.
- Når man starter et projekt, har man måske en ide om, at man kan tale sig om tingene hen ad vejen. Men hvis formaliseringsgraden pludselig hæves og parterne begynder at hænge sig i det, der er skrevet ned, er det et faresignal. Begynder man først at afstemme forventninger, når projektet er ved at skride, er det ved at være for sent, og så skal der bruges meget tid på at genopbygge tilliden. Og ender uenighederne som overskrifter i aviserne, så kan det næsten ikke ende godt, siger Flemming Pentz Madsen, projektleder i WM-data.
Han og en række andre projektledere giver i det følgende deres bud på, hvor det typisk går galt, og på hvordan, man kommer videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere