ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. januar 2004.


Computer trak lidt for stort skyl
Dallas: Det føltes som en ordentlig spand koldt vand i hovedet på på Stella Richison, da hun åbnede konvolutten med regningen fra vandværket. Mod de sædvanlige 50-60 dollars lød den ifølge Yahoo News på helt nøjagtigt 7.714.510 dollars og 21 cents (cirka 45 millioner kroner). Med ordene "skat, du har fået en regning", rakte hun girokortet til sin mand Chuck, som straks følte trang til at ringe til det lokale vandværk i ægteparrets hjemby Corpus Christi i Texas.
- Der blev helt stille i røret, fortæller Chuck Richison, som dog kan tilføje, at det hele snart endte i stor latter i begge ender af telefonlinien.
Med den legendariske bortforklaring, at det var computerens skyl(d), har vandværket nu beklaget dybt over for ægteparret, som til gengæld har planer om at indramme million-klenodiet og, i vandbesparende øjemed, hænge det op på væggen over køkkenvasken.

Selv Atta var jo startet et sted!
Las Vegas: En mor henvender sig ved disken i kontor- og computerbutikken Staples i Massachusetts for at købe computerspillet Flight Simulator til sin 10-årige søn.
Helt efter forskrifterne - som det siden forklares af butikschefen, "... for sådan siger reglementet" - bliver ekspedienten akut ramt af hysterisk red alert-koma over, at nu selv små drenge i det skjulte vil uddanne sig til gør-det-selv-kamikazepiloter og slår straks terroralarm til politiet, da den mistænkelige mor er ude af døren.
En mørk og regnfuld aften kort tid efter er det ifølge The Register moderens tur til at chokeres, da lyskeglen fra en lommelygte udefra pludselig bryder gennem en glasdør ind i huset. Lygten viser sig at tilhøre en politimand, som er sendt ud på stor ståhej for ingenting: Tjansen med at kontrollere, om terroralarmen kan nulstilles.

Ingen penge i Photoshop
San Francisco: Falskmøntnere med billedbehandlingsprogrammet Photoshop som primært arbejdsredskab går barske tider i møde, hvis de vil være på forkant med deres foretrukne softwareteknologi. I den nye version 8 er Adobe-programmet aldeles ubrugeligt til dét formål!
Flere nyhedskilder beretter, at alt man får, hvis man prøver at hente en foto af en dollar- eller euro-seddel frem på skærmen, er en lang næse og en fejlmelding om, at det ikke er tilladt. Muligvis vil også andre valutaer blive blokeret, skriver Itavisen.no.
Lovgivning mod falskmøntneri i USA og EU skulle være baggrunden for den nye "feature", som i øvrigt også menes at forekomme i andre billedbehandlingsprogrammer, herunder Paintshop Pro.

Kartoflerne var dog ikke skrællet
Berlin: Tysk politi er blevet inddraget i en sag om en computerkøber (og kartoffelavler?) i byen Kaiserslautern. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Manden henvendte sig i en computerbutik for at bytte en pc, han for nylig havde købt. Da han kom hjem viste den sig at være fyldt med kartofler i stedet for computerkomponenter, hævdede han.
Uden bøvl af nogen art fik han byttet pc'en til en anden, men fik først alarmklokkerne hos butikspersonalet til at ringe, da han endnu engang vendte tilbage med et computer-chassis fyldt med kartofler.
Nu ville han slet ingen pc have, men pengene tilbage kontant! Politiet har sigtet manden for bedrageri.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere