Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. januar 2004.


Rekord-jagt på grønne mænd
Washington: Mens der i de helt høje luftlag skete astronomiske landvindinger, blev der i de mere jordnære slået nye rekorder i web-surfing.
I det første døgn efter rumfartøjet Spirits landing på naboplaneten Mars kunne NASA ifølge Itavisen.no registrere 109 millioner hits på websteder med informationer om og fotos fra Mars-ekspeditionen. Blot 17 timer senere var denne trafik fordoblet og forløb uden gnidninger på de i alt 1.300 servere, NASA har øremærket til at stille jordboernes nysgerrighed.

Andersen, Hansen,
Nielsen, Mortensen ...
Cyberspace: Andersen turde være de fleste bekendt. Han hedder Hans Christian til fornavn. Nielsen, med fornavnet Jakob, er heller ikke nogen hvem som helst. Mortensen? Tjaaeh ... Viggo får nok en klokke til at ringe hos, i hvert fald enkelte kvindelige, læsere.
Men hvem i al verden er Hansen - med fornavnene Ask Bjørn?
Ikke desto mindre er denne Hansen nummer to på Googles liste over "kendte danskere" - målt på antallet af hits, man får retur ved at indtaste de pågældende navne i den kendte søgemaskine, og han overgås kun af vor navnkundige eventyrdigter.
Lidt forskning udi nørdmiljøet afslører, at Ask Bjørn Hansen er softwareudvikler og konsulent, vistnok med bopæl i USA, og ekspert i Linux og anden open source. Og så er han åbenbart særdeles effektiv til at lade sit navn opføre på websteder af mere eller mindre inferiør karakter - cirka 240.000 af slagsen ifølge Google.
Navne som Rasmussen (Anders Fogh), Jacobsen (Arne), Møller (Per Stig) og Tomasson (Jon Dahl) kan slet, slet ikke hamle op med denne Hansen og roder rundt langt nede på samme liste.
Det er ganske vist!

Endnu et år i overhalingsbanen
Sydney: Har man her ved indgangen til 2004 en fornemmelse af ikke helt at have udrettet, hvad man forventede i 2003, kan det skyldes en helt regulær, videnskabeligt påvist, tidknaphed.
Målinger med et atomur af jordens rotation viser nemlig, at sidste år var det femte i træk, hvor jorden roterede i turbo-gear, så året blev et helt sekund kortere end normalt. Det skriver Discovery News.
Siden sin fødsel har jorden ifølge forskerne haft en kedelig tendens til at rotere stadigt langsommere. For eksempel skulle et døgn for sølle fire-fem millioner år siden have varet blot 20 timer. Den kendsgerning har betydet, at man siden 1972 har indført skud-sekunder, som har skullet bringe UTC-tiden (den koordinerede universal-tid) i overenstemmelse med den astronomiske tid med en nøjagtighed på under 0,9 sekund. Siden 1999 har det imidlertid ikke været aktuelt, eftersom vor klode - muligvis på grund af klimatiske forhold - har drejet hurtigere end normalt.
Om det samme vil være tilfældet i det nye år, er ikke til at forudsige, men skru allerede nu tempoet i vejret - for alle tilfældes skyld.

Spam pr. selvudløser
Framingham: Den rasende chef ringer til it-afdelingen. Hun er ved at blive sindssyg over, at denne her - i øvrigt velrenommerede - detailkæde bliver ved med at spamme hende.
Flere gange dagligt har hun mailet til kæden og bedt den om at holde inde med at oversvømme hende med junk-mails. Og hvad sker der? Hver eneste gang får hun blot en ny mail i hovedet!
It-afdelingen mailer til kædens kundeservice for at forklare situationen - og får omgående et automatsvar tilbage.
Så falder tiøren:
Hver gang, chefen havde skrevet til virksomheden for at få dem til at fjerne hende fra mailinglisten, havde hun selv udløst de irriterende mails.

Mail-manipuleret telefonchikane
London: Da vagthavende på politistationen i den engelske by Huntington for trehundredesyttende gang havde snerret: "Nej, det er ikke kundeservice!!!" i telefonen, tændte det rødglødende omstillingsbord betjentenes blå advarselslamper: Her måtte stikke et eller andet under!
Fælles for samtlige opkald var en rasende "kunde" på linien, der klagede over en faktura på en Apple iPod, som kunden aldrig havde bestilt.
Efterforskningen gik i gang, og inden længe havde politiet sporet sig frem til en 21-årig mand i Cambridge, som nu er anholdt. Han må åbenbart have følt et behov for at afklare et mellemværende med Huntington-betjentene, da han bombarderede helt tilfældige mennesker med en masse-e-mail og advarslen om, at der ville blive trukket knap 400 britiske pund på deres konti for køb af en iPod.
Havde "kunderne" ellers spørgsmål til fakturaen - og det havde de - kunne de ringe til det opgivede telefonnummer ... med politistationen som registreret abonnent.

Fjernstyret fodring
Oslo: Måske blev den frastundende jul den sidste, hvor far, mor og børn måtte ile hjem 1. juledag efter familiebesøget i den anden ende af landet. Fremover vil katten derhjemme nemlig kunne fodres via internettet.
Norske Nettavisen beretter om systemet ISeePet, som er udviklet af et firma ved navn AlphaOmega Soft. Produktet, der består af blandt andet et webkamera og en dispenser, kan rumme kattemad til tre-fire dage og doseres i to forskellige portionsstørrelser. Desuden kan man koble en vandflaske på systemet, som også har et mindre udvalg af "candlelight"-melodier på repertoiret, så missers menu bliver noget nær trestjernet.
Såvidt vides er ISeePet endnu ikke i stand til også at rense den tilsmudsede kattebakke (ej heller sørge for hundeluftningen - heraf formentlig den racediskriminerende markedsføring). Alligevel kan prisen på 500 dollars (cirka 3.000 kroner) nok hurtigt være tjent hjem i sparede kattepensions-udgifter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere