Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


For 26 år og 32 milliarder dollars siden
Albuquerque, New Mexico: I morgen er det præcis 26 år siden, at det formentlig første "officielle" foto af en senere nok så kendt it-personlighed blev knipset.
Der blev ikke taget med mikrobløde fløjlshandsker på den unge Mr. William Henry Gates III, da han blev stoppet, vistnok for at køre over for rødt - og i øvrigt uden kørekort - af færdselspolitiet i byen Albuquerque i New Mexico tirsdag den 13. december 1977.
Hvilke konsekvenser, trafikforseelsen senere fik for den da 21-årige Bill Gates, er derimod udraderet af eftertiden, for hos politiet i Albuquerque kan man i dag ikke finde nogen rapport, der hører til det legendariske "mugshot" af den nørdede ungersvend.
Blot to år senere var Microsoft en realitet.

"Chefen er en bonderøv!"
Oslo: Har man trang til at komme af med galde á la ovenstående over firmaets elendige ledelse, kan man åbenbart roligt afreagere pr. e-mail - og alligevel være sikker på at undgå fyresedlen - for chefer læser ikke mails. Hovedparten af dem gør i hvert fald ikke.
Det afslører norske Tandberg, som i vore dage lever af at sælge videokonference-udstyr. Virksomheden har sammen med et analysefirma undersøgt, hvordan det står til med kommunikationen i erhvervslivets top, skriver Digi.no.
Erhvervslederes forhold til e-mail viser sig at være chokerende platonisk: Hele 73 procent af alle e-mails til chefer bliver aldrig læst til ende, mens over en tredjedel (39 procent) går til direkte yderligheder ved at slette mailen uden at læse den.
Undersøgelsen blandt 625 erhvervsledere i USA, Storbritannien, Tyskland, Norge og Hongkong afslører også, at det fortsat er langt mere effektivt og tillidsvækkende at holde møder ansigt til ansigt end at holde telefonkonferencer - og at videokonferencer i nogen grad kan dæmme op for det upersonlige i telefonkonferencerne (hvilket vel ikke er så ringe endda for opdragsgiveren selv, red.).

Ingen over - ingen under!
Bare ordpolitiet nu ikke også kommer efter vores rundstykker - helt der ovre fra!

Los Angeles: I den politiske korrektheds eget "Vaterland" (ups?) - nærmere bestemt i storbyen Los Angeles - er de lokale myndigheder (ups?) gået helt i sort (ups?) over it-branchens markedsførings-jargon. De efterlyser så at sige mere englelyd.
De høje (ups?) herrer (ups?) har fået en klage fra en menig (ups?) medarbejder i forvaltningen, som er blevet fortørnet over internt it-udstyr, forsynet med klistermærker med betegnelserne "master" (ups!) og "slave" (ups!).
Så nu henstilles det høfligt, men bestemt, til producenter, distributører og forhandlere af for eksempel harddiske, at de i stedet opfinder betegnelser for den it-tekniske hakkeorden (ups?), som ikke riskerer at støde eller fornærme nogen.
Om bystyret selv er kommet med forslag til alternative betegnelser, vides (ups?) ikke.

Regn selv efter ...
En minimalt udsnit af starten på det over 6,3 millioner cifre lange primtal. Resten af tallet findes i metermål på http://mathworld.wolfram.com.

New York: Blandt 211.000 frivillige computere og deres cirka 60.000 ligeså frivillige mennesker blev en 2GHz Pentium-baseret Dell-pc, ejet af 26-årige Michael Shafer, den heldige finder af verdens hidtil højeste primtal.
Tallet på over 6,3 millioner cifre slår med flere længder den to år gamle rekordhaver på "blot" fire millioner cifre, skriver Cnet. De 211.000 pc'er nåede den nye rekord med en samlet indsats på ni billioner beregninger i sekundet.
Opdagelsen er gjort i regi af det såkaldte GIMPS-projekt (Great Internet Mersenne Prime Search), som er en pendant til SETI@home, hvor tusindvis af computere bruger ledig kapacitet på at lytte efter kommunikation mellem rumvæsener. Denne form for "bunke-computerbrug" kendes også under mere seriøst klingende buzzwords såsom distributed computing.
Om det nye tal virkeligt er et primtal, kan man kontrollere på www.matworld.wolfram.com, hvor det kan ses i endeløse baner.

Rend mig i Xerox'en!
Darwin, Australien: Hvis han da bare havde kunnet nøjes med at efterlade sig fingeraftryk ligesom andre, mere konventionelle, tyveknægte! Eller kunne det mon være en "hun", som brød ind på et kontor i den australske by Darwin og stjal småpenge og personlige ejendele fra medarbejdernes skuffer?
Der skal nok en politimand med mere end almindelig anatomisk ekspertviden til at identificere kønnet ud fra det mest synlige efterladte spor: En håndfuld fotokopier af indbrudstyvens bagdel. Ikke desto mindre er kopierne nu i politiets varetægt med henblik på en eller anden form for retsvidenskabelig undersøgelse.
Det er ikke første gang, politiet i Darwin finder den slags visitkort efter indbrud, men i tidligere tilfælde har banditterne typisk begrænset sig til at fotokopiere dele af deres ansigter.
-- Jeg ved ikke, hvad det er med folk og de der kopimaskiner, siger overbetjent Scott Pollock til News.com.au.

Computerforstyrret bilisme V 2.0
Moss, Norge: Det er ikke mere end et par måneder siden, at facaden på en Aldi-butik i den tyske by Schwarzenbach blev frygteligt tilredt af en ældre amerikansk turist med lidt for blind tillid til sin bil-computers stedsans.
For nylig var det så en ældre nordmand, som ikke blot var tæt på at bringe sit eget liv i fare, men også andres, da bilens computer ledte ham i den forkerte kørselsretning på E6-motorvejen ved den norske by Moss. Det skriver Nettavisen.
Til alt held fik en politipatrulje stoppet den retningsforvirrede bil, med mand og computer, inden der indtraf en katastrofe, og selv om spøgelsesbilisten ihærdigt fastholdt, at det var computerens skyld, måtte han omgående slippe kørekortet.

De mærker verden
57 grader N, 10 grader Ø - bedre kendt som et vildnis sydøst for Aalborg
Foto: Confluence.org.

Kloden rundt: Samlermani eller ekstremsport? Eller måske lidt af begge dele? Døm selv!
CNN.com rapporterer om (endnu) en omsiggribende web-dille: Indsamling og dokumentation af konfluenser!
Her er det så at vi kan belære om, at jordkloden indeholder 16.146 af slagsen, men at foreløbig kun 3.000 af dem er opsporet og dokumenteret. Uanset, hvor man befinder sig på kloden, skulle der ifølge CNN kun være 79 kilometer til den nærmeste af slagsen.
Folk med globetrotter-tilbøjeligheder, digitalkameraer, satellitkort og GPS-udstyr (og masser af tid) myldrer nu rundt på planeten for at forevige de resterende godt 13.000 officielle punkter, hvor længdegrader og breddegrader skærer hinanden. I sagens natur kan resultaterne, som løbende lægges ud på www.confluence.org, være mere eller mindre eksotiske og mere eller mindre utilgængelige - på toppen af et bjerg, midt i Stillehavet eller i et gadekær. Et af de mere fremkommelige af slagsen lægger vi selv nation til (billedet).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere