Ikke mere til projektlederne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


It-projektlederne må glæde sig over, at de i forvejen er godt lønnede. Lønstigning har der nemlig ikke været meget af i år.

1,9 procent mere i lønningsposen. Det er hvad det kunne blive til for it-projektlederne i 2003. Næppe heller nogen katastrofe for en gruppe, som i forvejen tjener rigtig godt med en gennemsnitsløn på over 40.000 kroner. De erfarne projektledere med mere end ti års erfaring - dem er der 26 af i undersøgelsen - tjener i snit næsten 47.000 kroner om måneden, mens deres kolleger med mellem tre og fem års erfaring henslæber arbejdsdagen for en månedlig ydelse på godt 33.000 kroner.

Erfaring tæller
For it-projektledere er erfaring og dermed alder helt afgørende. En enkelt i undersøgelsen har oplevet en løntilbagegang på 8,5 procent, men vedkommende har samtidig blot arbejdet professionelt med it mindre end et år. Ingen erfaring, ingen penge, er den fristende konklusion, omend den uerfarne projektleder trods alt tjener 22.400 kroner.
Ni procent er gået ned i løn og hver fjerde har ingen fremgang haft.
Projektlederne er temmelig godt uddannede. Omkring halvdelen har en længere videregående uddannelse, og flertallet har en it-mæssig uddannelse af minimum et års varighed. Gruppen er samlet set tilfreds med både lønniveau og lønudvikling. Det svarer i hvert fald omkring trefjerdedele af de spurgte.
Vi har interviewet 55 projektledere og fem af dem er kvinder. De tjener lidt mindre end deres mandlige kolleger, nemlig 38.000 mod 41.000 kroner. Der er også en regional forskel, hvor hovedstadsområdet ligger i top med næsten 45.000 kroner om måneden, efterfulgt af Jylland med 37.000 og øerne i øvrigt med næsten 33.000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere