Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. november 2003.


Chopsuey - nu med museskader
Beijing: En professor ved universitetet i Boston har undersøgt 2.507 kinesere over 60 år og konstateret en overhyppighed af slidgigt i hænder og fingre i en delmængde af denne gruppe.
Selv om Kina efterhånden er nået langt inden for computerbrug, er det dog ikke den forkætrede computermus, som har gnavet de ældre kinesere, men en aldeles lavteknologisk opfindelse af langt ældre dato: Spisepinde!
Ifølge nyhedsbureauet Reuters viser professorens røntgenbilleder, at navnlig leddene i tommelfingeren og nummer to og tre led i pege- og langefinger på den pindeførende hånd lider skade af årelang risretsindtagelse.

Bliv dus med din indre nørd
London: "Mine forældre er lige kommet hjem fra en planet, hvor den dominerende livsform ikke havde nogen bilateral symmetri, og alt, hvad jeg fik, var denne snoldede F-shirt!"
Griner du af denne vits, er du ifølge The Register ret tæt på at være en ærkenørd! Vil du imidlertid være stensikker i din sag, gå da til webstedet www.innergeek.us, hvor en særdeles gennemgribende test kan give dig den endelige dom.
Men vogt dig for sandheden! For som enhver ved, er en vaskeægte nørd en smagløst klædt, bumset enspænder med brilleglas i colaflaske-tykkelse - en stereotyp, som det virkelige livs it-branche desværre ikke har formået at ændre meget på med sine rollemodeller.
Held og lykke!

Fyret for "spionfoto"
Redmond: En langtids-vikarierende Macintosh-entusiast, som var ansat på Microsofts interne trykkeri i hovedkvarteret i Redmond, blev en dag på jobbet begavet med et særsyn, som han fik held til at forevige med sit digitalkamera:
En ladning G5 Power
Mac'er fra ærkerivalen Apple, som blev læsset af på Microsofts parkeringsplads. De superkraftige maskiner skulle bruges på trykkeriet, skriver The Register.
Dog skulle vikaren, Michael Hanscom, nok have undladt efterfølgende at indlemme det pudseløjerlige billede i sin internet-dagbog (blogg), for det betød en omgående bortvisning fra jobbet.
Officielt begrunder Microsoft fyringen med overtrædelse af sikkerheden, og officielt har Mac-elskeren også angret sin brøde. Men selv om arbejdet var sjovt, var han nu alligevel ved at være lidt træt af at rode rundt med alt det Microsoft-software, skrev han kort efter på sin hjemmeside.

Tabt telefon stopper togdrift
New York: Om end det ikke er "Mordet i Orientekspressen", så snerper denne nylige hændelse fra storbyen New York kraftigt derhen ad, hvad drama angår:
En mandlig passager i byens undergrundsbane beslutter sig for at gå i enrum på togets toilet - for at benytte det som telefonboks, skriver Yahoo News. Undervejs i gøremålet taber han imidlertid sin mobiltelefon i toiletkummen, og i forsøget på at hente den op fra "afgrunden" sætter hans arm sig uhjælpeligt fast. Togets personale må opgive at hjælpe manden, toget må stoppes og politi og redningsmandskab tilkaldes for at befri ham - en seance, der kommer til at strække sig over halvanden time midt i aftenmyldretiden og forsinke tusindvis af pendlere.
Den nu forhenværende mobilejer viser sig efterfølgende at være sluppet med en lettere beskadiget arm, hvorimod mobiltelefonen er gået en langsom ætsningsdød i togtoilettets kemikalietank i møde.

Billedtekst:
Tusinder af metro-rejsende slap med at sidde fast i myldretiden. Arkivfoto

Bossbytning som reality-tv
London: Noget at det sidste nye i det store udland inden for disciplinen reality-tv er kameraovervåget konebytning. De byttede koner i programmet "Wife Swap" skal helst være så typemæssigt forskellige som muligt, så der rigtigt er lagt op til "rav i den" og dermed masser af action i de byttende familier.
En tilsvarende idé ligger bag en kommende serie, "Boss Swap", som tv-kanalen Channel 4 i øjeblikket optager, og som vil forurene de britiske skærme fra januar.
I to uger vil to direktører bytte chefstol og har så visse rammer (herunder økonomiske) at agere under. De må for eksempel foretage op til fem ændringer i den daglige drift, men må ikke fyre personale. Ifølge den programansvarlige Stephen Lambert er der lagt op til både personaleoprør og det stik modsatte i nogle af episoderne.
Ingen af byttecheferne ved undervejs, hvem han eller hun afløses af.
- Det er utroligt, at folk er villige til at overlade kontrollen med deres virksomheder til helt fremmede, siger Lambert til avisen The Times ... og vel nok underforstået: For at komme i tv!

Billedtekst:
"Hej skat! Jeg er lige på vej hen for at gå fallit med en anden mands firma, så hvis du tænder for tv'et klokken ni ...!". Modelfoto

Lille dims større end nettet
London: Hvad ellers kunne man vente i pubbernes hjemland? En lille dippedut med stor betydning for øllets velsmag har slået selve internettet med adskillige dåselængder i en online-afstemning om de største opfindelser i de sidste 40 år!
Men dippedutten er heller ikke en hvilken som helst dims: Fem år og fem millioner britiske pund havde det ifølge avisen Daily Mirror kostet bryggeriet Guinness at udvikle "the widget" ("dims", red.), da den omsider kunne patenteres i 1989. Selv dronning Lizzy var så begejstret, at hun i 1991 tildelte opfindelsen "Queen's Award for Technological Achievement".
I dag produceres dimsen i 100 millioner eksemplarer om året, så det er ikke underligt, at den ikke er gået upåagtet hen over hovederne på de 8.921, der har deltaget i afstemningen på opfinder-webstedet T3.co.uk. 48 procent stemte "widget" ind på en klar førsteplads, mens kun 13 procent stemte på internettet og e-mailen, hvilket gav en andenplads. Mobiltelefonen måtte nøjes med tredjepladsen.
For de uindviede, mindre øl-entusiastiske kan det oplyses, at øldimsen er en lille kapsel med en blandingsgas - en slags erstatning for kulsyren i en dåseøl - som udløses i det øjeblik, dåsen åbnes. Gassen "ilter" øllet og gør den blød og cremet. Efter sigende skulle det give en øl med smag af ægte pubstemning.

Et skægt register
Pensacola, Florida: Egentlig var Jerry Jackson og konen taget til folk-festival i North Carolina for at lytte til musik. Men opmærksomheden skulle snart blive fjernet aldeles fra folkemusikken, efterhånden som parret stødte på den ene mere fascinerende skægvækst efter den anden.
Frem med kameraet, igen og igen - og kimen til det glamourøse, net-baserede National Beard Registry var lagt! Således rapporterer CNN.com. Nu, godt et år efter, er det foreløbige resultat cirka 250 behårede kontrafejer, som man kan taste sig frem til på http://blissisnow.org/Beards/beard-list.asp?offset=0.
Registrets benævnelse som "nationalt" skal vist tages med et gran salt, for Jerry Jackson opfordrer på CNN.com alle farver, længder, samfundslag, kulturer, personligheder og nationaliteter af skægprydelser til at lade sig registrere for dermed at give den fremtoningsmæssige mangfoldighed et løft.

Billedtekst:
Nr. 15 i registret: Stifteren selv, Jerry Jackson, iført "sit arbejdsløshedsskæg".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere