Læsernes dom: Windows 7 overrasker positivt

Så er det på plads: Windows 7 ser ud til at blive et meget bedre bekendtskab end Windows Vista. Det mener de læsere, som har testet betaudgaven af styresystemet. Læs deres dom her.

Er det så overhovedet noget værd, Windows 7? Det spørgsmål har mange Windows-brugere nok stillet sig selv den seneste tid, i takt med at flere detaljer er blevet afsløret om det nye styresystem fra Microsoft.

De mest nysgerrige har jagtet svaret på spørgsmålet ved at downloade og installere den officielle betaversion.

Vi har derfor spurgt læserne på pcworld.dk, hvad de synes om Windows 7 indtil nu. Og de fleste er positivt overraskede over styresystemet:

- Windows 7 tegner godt. Er vild med hastigheden og muligheden for at kaste gadgets direkte på skrivebordet, skriver Dan Holt Jensen

- Nu er min 24/7 maskine måske lige en tand kraftigere end de flestes, men Windows 7 flyver altså bare derudaf her. Jeg tester pt. 64-bit udgaven og benytter normalt Vista. Der, hvor jeg mest har bemærket en forskel, er ved benchmarks - hovedsageligt 3DMark og PCMark. Dernæst virker indlæsning af (applikationer og) spil meget hurtigere - hele den der "ventetid" fra Vista er gået fløjten. Og så er UAC'en slet ikke så slem som i forgængeren. Alt i alt: Windows 7 rocks! Skriver Thomas Jørgen Jacobsen.

- Jeg kører i øjeblikket Windows 7 Ultimate 32-bit beta, og det fungerer i det store og hele upåklageligt. Der er selvfølgelig nogle små fejl, som man jo kan forvente af en beta. Skærmen bliver først sort et stykke tid, før en sikkerhedsboks (kendt fra vista) dukker op, ligeledes er skærmen sort et stykke tid efter dvaletilstand, men det bliver vel rettet. Til gengæld blev jeg glædeligt overasket over, hvor nemt installation af drivere gik, det var jo nærmest som ved installation af Ubuntu, skriver Sune Monrad.

Nyt liv til gamle computere

Læsernes erfaringer har også vist, at Windows 7 giver nyt liv til gamle computere, der ville lide kvælningsdøden, hvis de fik Windows Vista ombord.

- Jeg har skiftet Vista ud med Win 7 på min bærbare: Celeron, 1,5 gigabyte ram. Jeg måtte slå alt grafisk lir fra i Vista for at få den til at køre godt. Det behøvede jeg ikke med Win 7, skriver Henrik Johnson.

- Jeg har en gammel ASUS M6N bærbar 1.4 Mhz og 768 megabyte ram til at "lege" med. Jeg har installeret Windows 7 på den, og alt fungerer - hurtigt og upåklageligt. Min umiddelbare kommentar er - lige så ringe Vista er, lige så god ser Windows 7 ud til at virke, skriver Mikael Kronstrøm.

Det er dog ikke alt, der er lige fantastisk ved Windows 7. Da det er en betaversion, så kan den indeholde fejl, og læserne er da også stødt på et par stykker. En har problemer med Stifinder, der opfører sig mærkeligt. En anden har problemer med at få sit antivirusprogram til at spille sammen med Windows 7. Men trods fejlene ser de fleste positivt på udsigten gennem Microsofts nye vinduer, der dukker op i slutningen af 2009 eller begyndelsen 2010.

Du kan læse meget mere om læsernes oplevelser med Windows 7 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere