Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. oktober 2003.


Colassal og klog reklamesøjle
London: En af verdens største og mest avancerede lysreklamer blev for nylig tændt over Londons Picadilly Circus på stedet, hvor verdens kendteste varemærke, Coca-Cola, har haft fast reklameplads lige siden 1954. Men denne kæmpe-annonce overgår dens forgængere med flere længder i bogstavelig forstand: 30 meter er absolut verdensrekord, og så er den tilmed "intelligent", skriver CNN.com.
Bag kulissen er lysreklamen udstyret med avanceret højteknologi, indbyggede kameraer og dens egen temperatur-følsomme vejrstation, som lader den reagere på vejrliget omkring den. Regner det, vil der dryppe store dråber på skærmen, mens blæsevejr vil få reklamen til at "ruske i vinden". Desuden kan den reagere på bevægelse, som hvis en person vinker til den nede fra jorden.
Med tiden vil den også blive udbygget til at kunne besvare sms'er fra mobiltelefoner, fortæller en Coca-Cola-talskvinde.

Billedtekst:
Om underholdningsværdien bliver lige så høj i det kommende CIA-computerspil som i den legendariske video på Madblast.com er nok tvivlsomt.

Agenter spiller terrorkrig
Los Angeles: Det er ikke, fordi det nødvendigvis skal være sjovere at være CIA-agent. Faktisk er der dyb alvor bag planerne om at lade hårdkogte agenter spillle computerspil i arbejdstiden: De skal lære at tænke som Osama bin Laden for dermed at blive klogere på, hvordan han og hans terrorist-kolleger kan bekæmpes.
Spillet bliver ifølge Ananova udformet som et slags elektronisk rollespil, hvor nogle agenter optræder som onde terrorister og andre som gode politifolk eller som sig selv.
Det er CIA's eget Counter Terrorist Center, som sammen med Institute for Creative Technologies på University of California udvikler det storstilede projekt, hvis pris de ikke vil ud med. En talsmand for CIA begrunder planerne med filosofien om, at "alle kneb gælder" i kampen mod terrorisme, mens militære kilder i USA kalder tanken "absurd".

Sms-vrag på afvænning
London: En ny type patienter søger i stigende grad hjælp på afvænnings-klinikker, hvor de behandles side om side med stofmisbrugere, ludomaner og alkoholikere, skriver Yahoo News. De nye kunder er såkaldte "teknologi-misbrugere", som overdreven net-surfing, chat eller sms'eri har sendt helt ud på skråplanet.
Lederen af Priory Clinic, Mark Collins, siger til avisen Sunday Telegraph, at behandlingsstedet har fået patienter ind, som brugte op til syv timer om dagen på at sms'e intensivt.
- Mange er lynhurtige til at se ned på alkoholikere og kokainvrag, men sætter sig rask væk selv ned og bruger fem timer i et chatrum, siger Collins.
Ifølge en separat undersøgelse i bladet Mobile Choice sender "raske" mobiltelefonister i gennemsnit otte sms'er om dagen.

Billedtekst:
Ganske vist kan en urinprøve ikke afsløre et teknologi-misbrug, men afhængigheden kan være socialt
invaliderende på linie med
stof- og alkoholmisbrug.

Hvem er egentlig inde i Arnold?
Los Angeles: Ja, det kan man blive lidt klogere på ved at besøge webstedet www.welovearnold.com, som er seneste udskejelse fra galgenhumoristerne bag den legendariske www.welovetheiraqiinformationminister.com.
Ifølge Reuters kender bagmændenes kærlighed til den nyvalgte guvernør ingen grænser, når de på webstedet lystigt viderebringer citater fra muskelbundtets glorværdige karriere og den seneste tids opblæste valgkampagne:
"Jeg er den fødte leder og elsker at tænke på, at millioner af mennesker ser op til mig".
"Nej, jeg går ikke ind for homoseksuelle ægteskaber. Jeg synes, et homo-ægteskab bør indgåes mellem en mand og en kvinde".
"For mig at se er den bedste metode til at holde på en hemmelighed ikke at fortælle den til nogen".
"Når man ser en blondine med store bryster og en god røv, siger man til sig selv: Hey, hun er helt sikkert snotdum, hvilket hun også er i de fleste tilfælde. Men så en sjælden gang er der en, som er lige så begavet, som hendes bryster ser ud.. og så bli'r man chokeret!"
Nyd selv overflødighedshornet af andre, mindst
lige så kontroversielle, Schwarzenegger-guldkorn på
welovearnold.com.

Foden på bremsen!
Framingham: It-verdenen er også til tider en omvendt verdenÉ som i dette tilfælde, hvor en ansat i et lønningsbogholderi får problemer med at afvikle en bestemt rapport efter at være blevet udstyret med en splinterny 2GHz-pc.
En medarbejder i it-afdelingen bliver sat til at løse problemet og ender med at nå frem til følgende konklusion: Rapporten skal køres på en maskine på under 1GHz - alternativt skal der åbnes flest mulige programmer på Èn gang på den hurtige maskine for at sløve hastigheden.
Tænk, at man en dag skulle komme til at savne en 386'er!

Spamfiltre på vrangen
San Francisco: Det kan være udmærket med effektiv spam-beskyttelse, men en trussel lurer: Såkaldte "falske positiver" - helt almindelige og legale e-mails, som uretmæssigt afkodes som spam og blokeres - koster ifølge Ferris Research det amerikanske erhvervsliv næsten 3,5 milliarder dollars
om året!

Grundejer i bredformat
Los Angeles: Begrebet panoramaudsigt får en helt ny dimension, når man hører om den ejendomsinvestering, som Oracle-topchefen Larry Ellison (billedet) netop har foretaget: Fem strandgrunde ved siden af hinanden, direkte ud til Malibu Beach i det sydlige Californien til en samlet pris på 65 millioner dollars (cirka 417 millioner kroner). Men så hører købet også til blandt de dyreste af sin art i Los Angeles County, rapporterer Los Angeles Times.
At strandgrundene skal lægge areal til et større bygningskompleks af orientalsk tilsnit, vil være et plausibelt gæt. I forvejen ejer Ellison nemlig en kæmpe grund i San Franciscos bakker, der er bebygget med seks tro kopier af japanske træhuse fra det 16. århundrede, hertil en japansk have med skulpturelle broer, stensætninger og kirsebærtræer.
Larry Ellison mener selv, at eftertiden vil huske ham bedre for hans japanske have end for hans - ikke uvæsentlige - indblanding i verdens næststørste softwarehus:
- Haver holder i hundreder af år, det gør firmaer ikke. Det er, fordi mennesker elsker at pleje deres haver, skulle han ifølge CNN udtale i en ny biografi, som kommer i denne måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere