Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. september 2003.


Blåt er godt for privatlivet
Washington: Privatliv er ikke noget, man bare sådan har - i hvert fald ikke i arbejdstiden, og slet ikke i Big Brother's eget land. Derfor har teknologibladet Wired lagt en ære og et ordentligt stykke arbejde i at udpege, hvem blandt de største amerikanske virksomheder, som er "hot" og "not" på listen over respekt for de ansattes private integritet. Klar vinder blev IBM (og ligeså klar taber medicinalvirksomheden Eli Lilly). Placeringerne blev valgt med hjælp fra borgerrets-organisationer som American Civil Liberties Union og Privacy Foundation, der fremhævede IBM for at have luget cpr-numre ud af diverse personaleregistre og i det hele taget "registersammenkøre" minimalt med oplysninger om medarbejdernes baggrund og tilværelse uden for arbejdslivet.

Tastaturets "most wanted
London: Det står fortsat rigtigt sløjt til med den gennemsnitlige ansattes computerviden, fremgår det af en ny engelsk undersøgelse.Kursusvirksomheden City & Guilds har talt med 400 økonomichefer, som kan notere sig en gennemsnitlig udgift på 520.000 kroner om året til ekstraordinær computersupport til dumme brugere, skriver Ananova.
Ifølge rapporten skal en ud af syv brugere have hjælp til at tænde eller slukke deres computere og en femtedel have hjælp til at lagre eller printe et dokument. Enkelte medarbejdere har aldrig nærmet sig en computer og vil heller ikke drømme om det.Så det legendariske bruger-suk - "der står, jeg skal taste any key, men sådan en tast har jeg slet ikke!" - må it-afdelingernes supportfolk fortsat belave sig på fra tid til anden at lægge ører til.

Chefen spilder (også) tiden
London: Fra vort naboland i vest rapporterer The Register, at den er små-gal med arbejdsmoralen hos cheferne i de mindre virksomheder. Analyseforetagendet Bibby Financial Services har presset den hudløse ærlighed ud af en repræsentativ flok britiske ejere af og direktører for små firmaer, og de 34 procent indrømmer blankt, at de flittigt besøger hjemmesider og sender e-mails, som udelukkende er af privat karakter - i arbejdstiden.

Helt tosset ser det ud i London-området, hvor 53 procent af cheferne surfer fornøjelses-surfing, når de egentlig skulle passe deres job.Den britiske regering har for nylig beregnet, at hver arbejdstager i gennemsnit spilder to timer og 45 minutter om dagen på private overspringshandlinger. Dette alarmerende tal har for alvor sat skub i overvågningen af de ansattes private net-surfing - altså vel at mærke, når arbejdsgiveren ellers selv kan finde tiden ind imellem sin egen private net-surfing.

Billedtekst:
Britiske chefer er ikke de bedste rollemodeller for deres ansatte, når det handler om at passe sit arbejde uden private overspringshandlinger.

Verdens værste virus
Oslo: Efter ganske få dages hærgen havde computervirussen Sobig.F allerede gjort skade for 100 milliarder kroner på verdensplan. Det skriver norske Nettavisen, som derfor ikke tøver med at udnævne den hidsige satan til både verdens mest smitsomme og hidtil dyreste virus. Til sammenligning har oprydningen efter den snart to år gamle Klez "kun" kostet samfundet 95 milliarder kroner.

Udgifterne til Sobig.F, som fortsætter med at løbe op, har webstedet Information Security Bulletin opgjort som en sum af omkostningerne ved at fjerne virussen og tabt arbejdsfortjeneste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere