Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. august 2003.


...til nettet os skiller
Gainesville, Florida: Selv om folk kun i de færreste tilfælde mødes fysisk, er udenoms-flirteri på internettet en skilsmisseårsag i eksplosiv udvikling. Det viser ny forskning, udført af University of Gainesville i Florida.
- Virtuel utroskab på nettet vil inden længe være den hyppigste form for utroskab, hvis det da ikke allerede er tilfældet, siger forskningsleder Beatriz Mileham til Ananova.
Undersøgelsen afslører også, at den forsmåede part i sådan et forhold bliver grebet af nøjagtigt samme vrede og følelse af svigt som et offer for fysisk utroskab - hvilket står i skarp kontrast til den kendsgerning, at over 80 procent af dem, der hanky-panky'er udenom i cyberspace, slet ikke opfatter det som utroskab.

Commodore 64 op af mølposen
Amersfoort, Holland: Året var 1982. Super-popgruppen Abba afgik ved døden, og verdens første personlige spillecomputer så dagens lys. Commodore 64 (billedet) blev den vordende succes døbt, og med tiden fik den "indhold" af mere end 6.000 computerspil, der flimrede over alverdens private tv-skærme (computeren selv var født uden skærm).
Succesen var sejlivet - lige indtil mere avanceret grafik, på ikke mindst Windows-pc'er, sendte truende skyer hen over C64'ernes markedsandel, og i 1994 var det slut: Commodore gik konkurs, og i 1997 solgtes de sørgelige rester, herunder varemærket, til hollandske Tulip Computers.
Her har det ligget i dvale siden. Men som mange andre 80'er-rariteter er det i dette nye årtusinde begyndt at røre på sig. Angiveligt er der i dag over seks millioner Commodore-fanatikere i verden - herunder mange, som stiller deres lyst på Windows-pc'er, Mac'er og pda'er, forsynet med hjemmebyggede emulatorer til de legendariske Commodore-spil.
Tulip har nu også set lyset i retro'en og vil relancere varemærket, som fremover vil "være i pleje" på licens-basis hos Ironstone Partners. Det gamle logo får en gang nymodens fernis, ligesom Ironstone overtager det globale salg af C64-relaterede produkter. Ja, ja, men vi er jo stadig også mange, der ufortrødent nynner med på Money, Money, Money É

Overordnet til langt under bæltestedet
Redwood Shores: "Du burde lære kunsten at gøre din chef glad!", skulle det angiveligt have lydt fra den anonyme kvindes tidligere overordnede. Kvinden har nu lagt sag an mod sin daværende arbejdsgiver, Oracle, for ikke at have grebet ind, da hun klagede over adskillige tilfælde af diskrimination, trusler og sexchikane fra chefens side. Den pågældende chef, Mahesh Anand, der heller ikke længere er hos Oracle, er også stævnet i sagen.
De to kombattanter, begge født og uddannet i Indien, var ellers startet i fordragelighed som kolleger. Kvinden var ansat som systemprogrammør, og da Anand blev udnævnt til projektleder, tilbød han hende et job i sin afdeling, hvor hun startede i februar 2001.

Men ifølge kvinden forstod chefen lynhurtigt at udnytte den nye rangorden til egen fordel, og da kvindens mand på et tidspunkt var bortrejst, blev hun kaldt ind på chefens kontor og frittet for intime detaljer om sit privatliv i almindelighed og sit sexliv i særdeleshed. Kvinden var imidlertid et langt fra villigt offer, hvorefter den indledende "reprimande" skulle være faldet - fulgt af et vink med en vognstang om, at Oracle nok snart måtte fyre folk, såeeehhh É!Næste dag valgte kvinden at blive væk fra arbejde, hvorefter Anand skulle have opsøgt hende i hjemmet, væltet hende omkuld på en sofa og krænket hende seksuelt. Hverken Oracle eller Mahesh Anand har kommenteret sagen.

Sololøb i overgear
Paris: Mens menige franskmænd hujede i gaderne over glimtvise fartstriber, som i virkeligheden var forbipasserende cykelryttere, havde de helt anderledes alvorlige ting at tænke på i den lokale offentlige forvaltning: At få formuleret en bestemmelse, som fremover påtvinger samtlige officielle instanser at stoppe al brug af ordet
"e-mail" i intern og ekstern korrespondance, publikationer og på hjemmesider.
Frankrig er noget for sig selv, og det samme er franskmænd! Hvis man ellers skulle være i tvivl om det, slås det nu fast af regeringen med søm i Eiffeltårns-længde: Al post, det offentlige sender ad elektronisk vej hedder fra nu "courriel" - uagtet, hvad resten af verden ellers måtte mene.
Franske internet-folk finder dekretet temmeligt latterligt og ude af trit med virkeligheden. Mindre latterligt bliver det ikke, mener mange, af, at "courriel" faktisk oprindeligt er fransk-canadisk slang for "courrier electronique" - og som sådan betragtes som forvanskning af det franske sprog af de mest fundamentalistiske sprog-protektionister.

Billedtekst:
Som om Frankrig ikke var fælt nok "amerikaniseret" i forvejen - merde! Foto: Scanpix

HÈr er de heller ikke É
Oslo: De higer og søger É og lige meget hjælper det. Saddam Husseins omstridte masseødelæggelsesvåben er foreløbig som sunket i ørkensandet. Ydermere kan norske IT-Avisen nu bidrage til den militære gemmeleg med den servicemeddelelse, at de i hvert fald heller ikke findes i cyberspace (billedet).
På webstedet www.coxar.pwp.blueyonder.co.uk (der i øvrigt dukker op som det første ved Google-søgning på
"weapons of mass destruction") kan interesserede desuden hente praktisk hjælp til total eliminering af Saddam og hans våben-trusler ved simple klik på ikoner - selvfølgelig med helt uundværlig hjælp fra George Bush og hans kabinet med tilbehør, som den "helt almindelige" fejlmelding gør tykt nar ad. Således findes der for eksempel en særlig anvisning - tekstet for stave- og geografisvage præsidenter - med ordlyden "If you are George Bush and typed the country's name in the address bar, make sure that it is spelled correctly (IRAQ)"! Fejlmeldingen drives af en brite ved navn Anthony Cox, som hævder, at siden modtager over en million hits om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere