Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. juni 2003.


Beckham - og hvordan man bli'r det
London: Tag en rundtur i de unge år af fodboldfænomenet David Beckhams liv, lyder opfordringen fra en vis Chris Robbins, der står bag webstedet www.lbwf.gov.uk/beckham.
Her kan enhver få lov til at boltre sig virtuelt på den legeplads, i den skolegård og på de fodboldbaner i Waltham Forest-
området, hvor David trådte sine barne-fodboldstøvler.
- Webstedet er ment som en hyldest til Beckhams unge år og som en opmuntring til andre raske drenge om bare at klø på, hvis de brænder for noget, siger Robbins til online-nyhederne Ananova.

Norsk avis kom til kort

Oslo: I hvert fald en af teleselskabet NetComs konkurrenter var godt forberedt, da dækningen for firmaets mobilkunder pludselig røg sig en tur i sidste uge: Mobilselskabet Sense Communications var hurtig på aftrækkeren, da udfaldet betød, at blandt andre avisen Aftenposten blev ladt fuldstændigt uden kontakt med omverdenen.
Aftenposten har vovemodigt droppet sit fastnet-telefonabonnement for udelukkende at basere sig på mobiltelefoni - og med abonnement hos netop NetCom.
Sense havde ingen problemer med dækning på sit net, som leveres af Telenor, så de sendte omgående to frelsende engle, forsynet med 250 taletidskort, af sted til de kontakt-hungrende pressefolk, skriver Nettavisen.
Efterfølgende har det vist sig, at Sense kan takke en vandskade, som ødelagde en hovedcentral, for det pludseligt opståede (re)kort-behov.

Menneskets bedste ven

London: Næsten halvdelen af alle briter mellem 25 og 34 år ville føle det som at miste højre arm, hvis de skulle leve uden en mobiltelefon. Det viser en undersøgelse, forestået af Henley Management College.
Af samme rapport fremgår det også, at denne aldersgruppe kan opdeles i tre type-kategorier, baseret på den enkeltes følelsesmæssige tilknytning til sin mobil:
Kyborgerne: Har ingen erindring om et liv uden en mobiltelefon - og opfatter den som en fysisk forlængelse af dem selv.
Protetikerne: Er stærkt afhængige af mobilen i såvel deres sociale som private liv, men ser den ikke som en del af dem selv.
Nok med på linien, men ikke hooked: Bruger primært mobilen til arbejde eller nødopkald og
sms'er stort set aldrig.
Forskningsleder Michael Hulme har især bidt mærke i en markant tiltagende afhængighed af mobiltelefoner i de tre år, undersøgelsen har stået på - ikke bare i praktisk forstand, men også følelsesmæssigt, siger han til Ananova.

2 3-taller er 1 for meget!
Stockholm: Skulle man være rendt af med et 3-tal til en af de seneste ugers mange eksaminer, bør man nok vare sig for at "flashe" det for åbenlyst (hvem der ellers kunne drømme om dÈt É!) - man kan nemlig komme til at træde en svensk medievirksomhed over nogle særdeles ømme
varemærke-tæer.
Tæerne tilhører MTG, der er skabt af den nyligt afdøde Jan Stenbeck, og det påberåber sig ophavsret til det ellers så ydmyge tal.
Nu har MTG hældt milliardvis af svenske kroner i opbygningen af varemærket TV3 - og dets velkendte runde blå-gule logo med et 3-tal i midten, og så kan det Wallenberg-ejede teleselskab Hi3G ikke bare tro, at det også kan bruge det "unikke" tal i sit logo.
Efter at MTG forgæves har forsøgt at få Hi3G til at ændre sit logo, havner striden nu i retten. Her vil MTG ifølge Dagens Industri kræve fogedforbud mod Hi3G's logo - samt en erstatning på 300 millioner svenske kroner for den ubodelige skade(!), varemærket TV3 har lidt.

Billedtekst:
Håbefulde unge kan tage på virtuel rejse til fodboldheltens barndom og lære, hvordan han gjorde det. Foto: Scanpix

It-topfolk lobbyer for ny chef

Washington: Praktikant-romancer og krigsmaskineri skal
vige for innovativ økonomisk tænkning, mener et dusin højtstående amerikanske forretningsfolk fra teknologi- og venturesektoren. Derfor sætter de allerede nu alle sejl (og bunker af dollars!) til for at få kørt den demokratiske senator Joseph Lieberman (billedet) i stilling som kandidat til USA's næste præsidentvalg i 2004, skriver CNet.
For os dødelige er Lieberman nok bedst kendt som demokraternes bud på en vicepræsident ved sidste valg, hvor hans medkandidat til præsidentposten, Al Gore, som bekendt tabte til George W. Bush.
Men selv om Liebermans kampagnekontor tidligere på året blev grebet på fersk gerning i at spamme til højre og venstre, mener it-topcheferne, at han i dag er den eneste garant for, at iværksætter-ånd og teknologi kommer højt på dagsordenen for videre drift af det amerikanske samfund, så der bliver sat skub i tingene og - ikke mindst - skabt nye arbejdspladser.

USA's kommende
it-præsident?
Foto: Office of
Senator Lieberman

Holocaust-spøgelset, der ikke vil dø

Geneve: Stod IBM virkelig bag de hulkort-maskiner, nazisterne brugte under Anden Verdenskrig til at holde styr på og kategorisere deres koncentrationslejr-fanger?
Ja, rygtet er i hvert fald ikke sådan at aflive, efter at den gruppe sigøjnere, der repræsenterer ofre for nazisternes udryddelses-aktiviteter, nu har valgt at anke sagen, som
ellers var blevet omstødt af en domstol i Geneve. Det skete i slutningen af maj og skyldtes angiveligt mangel på konkrete beviser for sagsøgernes påstande.
Sigøjner-gruppen GIRCA kræver en samlet erstatning på 12 milliarder dollars af IBM og baserer kravet på påstande i bogen "The Strategic Alliance Between Nazi Germany and America's Most Powerful Corporation" (billedet), skrevet af Edwin Black. IBM har undervejs i sagsforløbet været sparsom med kommentarer, men en talsmand, Brian Doyle, siger nu:
- Vi har hele vejen igennem følt, at disse anklager er helt grundløse, og det er fortsat vores standpunkt.

Skriftlig virus på skemaet?
Calgary, Canada: På universitetet i Calgary hersker der forbløffelse blandt de høje professorer, som ellers lige syntes, de havde fået en fremragende idÈ til modernisering af den computervidenskabelige uddannelse. Forbløffelsen skyldes, at ideen, uventet, har bragt dem stort set hele it-verdenen på nakken.
Det proaktive formål med tanken om at lære de studerende at skrive computervirus - for at gøre dem til eksperter i at forudse og udrydde fremtidens virusser - er, mildest talt, blevet mødt med skepsis:
"Det vil legalisere udviklingen af destruktiv kode!". "Det er overflødigt at lære folk at skrive virusser, som i forvejen er ganske simple at fremstille!". "Hvordan kan man være sikker på, at de studerende nøjes med at bruge deres viden i den gode sags tjeneste?!". "É som at lære folk at stjæle biler for at kunne lave bedre tyverialarmer!" - lyder blot nogle få af de mange indvendinger.
En antivirus-direktør, Vincent Gulotto, siger oven i købet, at han aldrig kunne drømme om at ansætte en person med en sådan "uddannelse" bag sig:
- Det ville stensikkert give ny næring til myten om, at antivirus-firmaerne selv skriver de virusser, de får penge for at udrydde!

Nå, fik jeg ikke jobbet?
Oklahoma City: Det ser næppe for godt ud med udsigterne til at få et givent job, hvis den potentielle arbejdsgiver midt under ansættelsessamtalen tilkalder politiet for at få ansøgeren arresteret.
Den 20-årige Anthony Kaleb Phillips kandiderede i hvert fald heftigere til en "snavset" straffeattest end til en ansættelseskontrakt, da han mødte op til jobsamtale i et byggefirma i Stillwater, Oklahoma og blev genkendt som den tyv, der dagen før havde betjent sig selv med dyrt værktøj samt "indbo" fra en af de ansattes biler - og var blevet grebet i gerningen af et videoovervågningskamera. Det skriver Reuters.
Og nej - han fik ikke jobbet!

FOTO: AMAZON.COM




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere