Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. juni 2003.


Hvor mange Playstations går der på en supercomputer?

Urbana-Champaign, Illinois: 70 - helt præcis!
Det er i hvert fald, ifølge New York Times, det antal, forskere på universitetet i Illinois har brugt til at samle en supercomputer, der kan håndtere en halv billion operationer i sekundet - hvilket skulle være godt og vel tilstrækkeligt til, at indretningen kan kalde sig en supercomputer.
Oven i købet har der stort set ikke skullet fifles med hardwaren for at få den Linux-drevne "patchwork-computer" til at fungere - blot suppleres med en enkelt HP netværks-switch for at koble dimserne sammen. Faktisk var noget af det mest besværlige at pakke de 70 Playstation-maskiner ud af deres pap- og plastic-emballage, fortæller en af forskerne.

Computer-kraften i en moderne Playstation er et godt eksempel på, hvor radikalt teknologi-udviklingen har ændret karakter siden den kolde krig stoppede, mener forskerne. Før i tiden var den drevet af efterspørgsel fra kæmpe-koncerner og militær, mens det i dag primært er forbrugermarkedet, de hurtigste computere udvikles til.

Er De forvirret? É Forklaring følger her:
Bemeldte net er nemlig i dette tilfælde det go'e, gamle el-net, som de fleste af os vel næppe kan huske ikke at have været forbundet med. Men den lille by Cwm Breti ligger ifølge Yahoo News så meget uden for lands lov og ret, at det hidtil har været økonomisk uoverkommeligt at føre det over 100 år gamle britiske elektricitets-net helt derud. Så de har måttet klare sig med dieseldrevne generatorer - og et meget begrænset elforbrug.
Nu ønsker en af beboerne, Julie Hutchings, sig vildt en brødrister, mens sønnen Patrick allermest glæder sig til om et halvt års tid at kunne sætte elektriske lys i et juletræ. Måske vil der også til den tid være basis for at skrive en energiforbrugende luksus som en computer på ønskesedlenÉ

Spioner er blevet i kulden
London: Stik imod den velkendte Hollywood-klichÈ er der ikke meget gadget eller højteknologi i det hele taget over og i den internationale spion-branches allerhelligste - Central Intelligence Agency, også kaldet CIA. Det fremgår af en rapport, skrevet af en tidligere CIA-ansat, Bruce Berkowitz.
BBC News har kigget i rapporten, som fastslår, at "CIA's informationsteknologiske miljø er så godt som totalt isoleret fra den øvrige verden". Forklaringen er ifølge Berkowitz en blanding af sikkerhedshensyn - grænsende til det hysteriske - og mangel på bevillinger.

"Med tiden har stort set al teknologi opbygget et ry som værende for risikabelt at bruge - som en stor, farlig bøhmand", skriver Berkowitz (i dag forsker på Stanford University) i sin rapport "Failing to Keep Up with the Information revolution".

Hemmeligt aflytnings- og transmissionsudstyr, giftpiller, forgiftede cigarer og kuglepenne har i årtier hørt til CIA's "inventar". Mere sparsomt står det til med nutidens it-teknologi.
Foto: Scanpix/AP

Agenter i lære som poptøser
San Francisco: - Vi kan lære vore efterforskere at udvise forsigtighed og juridisk grundighed over for en mistænkt, men vi kan ikke lære dem at opføre sig som 13-årige teenage-tøser. Det må vi have hjælp til, siger chefen for FBI's Baltimore-afdeling Gary Bald til avisen San Francisco Chronicle.

Så nu er Karen, Mary og Kristin, alle 14, hyret til at undervise en flok garvede FBI-folk i tøsechat-manÈrer.
"Videreuddannelsen" er et led i forsøget på at spore og eliminere pædofil aktivitet på nettet og skal ruste FBI-lokkeduer til at opføre sig overbevisende teenage-agtigt i en chat-situation.
De tre pigers undervisning er primært baseret på quizzer, hvor de ældre agenter skal besvare spørgsmål om emner som Justin Timberlake og Destiny's Child.
Men foreløbig lyder skudsmålet over elevernes præstation fra Èn af pigerne: "De ved bare ingenting!!!" Hun og de andre er ikke mindst frustrerede over de ressourcer, de har måttet bruge på at overbevise klassen om, at Led Zeppelin i hvert fald ikke er "cool"!
Arkivfoto: Hans Juhl

Ugens spørgsmål:
Hvad kalder indianerne Windows?
"Hvid-mand-stirrer-ventende-på-sandur"!

Walisisk flække - nu på nettet!
Cwm Breti, Wales: Og hvorfor skulle dÈt nu være så interessant?
Jo, det er det, blandt andet fordi det giver de 11 husstande i flækken mulighed for at have en vaskemaskine og en støvsuger kørende samtidig!

Stratosfærisk bud på Sputnik
San Francisco: Ganske vist har en tvillingebror æren for at have skudt selve det amerikansk/russiske rumkapløb i gang, men sælgerne af en "backup-model" af den originale første russiske Sputnik-satellit fra 1957 syntes nu nok, at et eBay-bud på 99 millioner dollars var lige i overkanten for klenodiet.
Budet viste sig da også at være en fuser, og nu er rum-dippedutten (billedet) fjernet fra udbuddet på eBay, beretter Reuters.Sælgerne, Sovietski Collection - et amerikansk firma med speciale i samlergenstande fra det tidligere Sovjet - havde selv sat en startpris på 25.000 dollars, hvilket, de fandt, stod ganske pænt i forhold til, hvad gamle Sputnikker tidligere er blevet solgt for (nemlig fra lidt under den pris og op til cirka 100.000 dollars).
Ifølge officiel rumhistorie fremstillede Moskva fire Sputnikker i 1957, men - måske ikke så overraskende - er antallet af samlere og museer, som i dag mener, de ligger inde med en vaskeægte Sputnik, langt højere.

En af det ukendte antal Sputnik 1-"backup'er" . Fartøjet var med sin diameter på 55 cm og en vægt på 92 kilo langt fra noget monstrum. Foto: NASA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere