Organisk vækst og tillid

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. maj 2003.


Henrik Kerrn og Jesper Fischer er forsigtige folk.
De kunne påtage sig store opgaver og have
masser af ansatte, men foretrækker at lade
deres virksomhed vokse langsomt, men sikkert.

FØLJETON
Da Computerworld i november 1999 første gang lagde vejen forbi tomandsvirksomheden Fischer & Kerrn, mødte vi et par mænd midt i 30'erne med store ambitioner. Henrik Kerrn og Jesper Fischer, der dengang holdt til i Symbions it-inkubatorhus i København, havde både ambitioner for de softwareprodukter, de udvikler, og ambitioner om at blive et aktieselskab, udvikle virksomheden og have otte-ni ansatte ved udgangen af 2003. Det var klare mål - men måske ikke videre realistiske, hvis man dengang havde kunnet forudse den krise, der lammede dele af it-branchen efter dotcom-hypens død, den globale økonomiske afmatning og angrebet på
World Trade Center. På trods af de hårde odds er målene nået, planen lykkedes for dem. Det eneste, der mangler, er to ansættelser mere, så medarbejderstaben er oppe på ni, mener de kommer til i løbet af efteråret, lover Jesper Fischer.

Fælles fortid
Jesper Fischer, 37, og Henrik Kerrn, 38, er, dengang som nu, et par kyndige kodekarle med baggrund som henholdsvis akademiingeniør og civilingeniør, begge på elektroretningen og med en fælles fortid hos Merkantildata.
Da Computerworld tre et halvt år efter firmaets start tropper op igen for at tage temperaturen på vore to studieobjekter, møder vi symptomatisk nok kun den ene, nemlig Jesper Fischer. Henrik Kerrn er ude for at passe jobbet som konsulent hos en kunde. Sådan former hverdagen sig ofte: Den ene er ude hos kunderne, og den anden passer forretningen - hvis de da ikke begge er ude som konsulenter.
- Vi stoler 100 procent på hinanden. I starten kunne det godt være svært at overlade selv den mindste beslutning til den anden. Men i dag ved vi, at vi grundlæggende er enige. Vi har delt arbejdet imellem os, og jeg stoler blindt på Henrik, når han tager beslutninger. Og han stoler blindt på mig. Jeg kører regnskabet. Det interesserer ham ikke. Alt det har han prøvet som afdelingsleder i Merkantildata, så han kigger aldrig på regnskaber og økonomi, fortæller Jesper Fischer.

Ingen klausuler
Tilliden er et helt grunlæggende element i Jesper Fischer og Henrik
Kerrns forretningsforhold. Virksomheden lavede de til et aktieselskab i 2000, og for godt et år siden indgik de et strategisk samarbejde med Aston IT-stifteren Peter Warnøe, som overtog en tredjedel af Fischer & Kerrn-aktierne. Henrik og Jesper har hver en tredjedel. De to partnere har ikke lavet nogen klausuler, der sikrer dem, hvis de indbyrdes får problemer. - Det har jeg ikke fantasi til at forestille mig kunne ske. Vores advokat siger ganske vist, at vi bør lave sådan en klausul, men hvis det skal være på den måde, gider jeg ikke være med alligevel, siger Jesper Fischer. Sandsynligheden for at det sker synes heller ikke overvældende. Peter Warnøe, Henrik Kerrn og Jesper Fischer bruger megen tid og energi på at afstemme de indbyrdes forventninger til virksomhedens strategi og udvikling.

Ingen gambler
Fischer & Kerrn har to strenge at spille på. Dels udvikler de "glueware", der er de tilpasninger, som får de store standardsystemer til at spille sammen, dels udfører de konsulentopgaver. De har ikke mærket noget til den generelle nedtur i branchen, bortset fra en mindre død periode i foråret 2002, der dog vendte sidste halvår, så de kom ud med et lille overskud. Det er Jesper Fischer glad og lettet over, for ansvaret for medarbejderne og ansvaret for den virksomhed, han og Henrik selv har skabt, vejer tungt.- Jeg er ikke tynget af ansvaret, men jeg tager mine forpligtelser som leder af virksomheden meget alvorligt. Det er også derfor, virksomheden ikke vokser hurtigt. Jeg - og vi, for det mener Henrik også - vil ikke gamble med det, vi allerede har nået. Vi er meget forsigtige, men vi har nok at lave, og vi vil ikke ud og påtage os en masse store opgaver og ikke være i stand til at beholde de folk, vi bliver nødt til at ansætte, når opgaven er løst, siger Jesper Fischer. Og at Jesper Fischer virkelig ikke er en gambler, illustreres smukt af hans besøg ved Black Jack-bordene i både Las Vegas og Atlantic City. Han elsker spillet og er endda gået derfra med et plus. Men han spillede kun en indsats på ti dollars, så han gik hjem med 20.

Billedtekst:
Jesper Fischer (t.v.) og Henrik Kerrn i januar 2000 på deres kontor i Symbion-it, hvor indretningen ikke er helt færdig. Foto: Torben Klint
Gensyn med Fischer & Kerrn
Computerworld har fulgt softwareudviklerfirmaet Fischer & Kerrn, fra de startede i Symbions it-hus 1. november 1999. Jesper Fischer og Henrik Kerrn arbejdede sammen i Merkantildata. En dag på vej hjem i bilen tog de beslutningen om at blive selvstændige. I dag er Fischer & Kerrn et aktieselskab, der forventer at omsætte for 6,2 millioner kroner og har syv ansatte.

Billedtekst:
Det går ikke hurtigt med at vokse, og det skal det heller ikke. Fischer & Kerrn startede som tomandsvirksomhed. I dag er de syv plus en række freelancere. Folkene er som regel ude af huset som konsulenter, men her har vi fanget (forrest) Jesper Fischer, Morten Fischer-Madsen, Casper Bøgeholdt Andersen, Lennart Fuglsang Pedersen og Jesper Karup. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere