Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. maj 2003.


Hvor der er frygt, er der plat
Washington: Der er tilsyneladende ikke den avisoverskrift og menneskelige bekymring, som de mere brodne kar iblandt os ikke kan slå plat på! Nu er det ifølge CNet den frygtede lungesygdom SARS, og igen udgør nettet den frugtbare muld for forsøgene på at hive penge ud af nervøse sagesløse. USA's handelskommission FTC har foreløbig lokaliseret 48 websteder, der sælger alt fra oregano-olie, med påstået modvirkende kraft, til handsker, masker og diverse desinfektionsmidler - altsammen med garanti uden videnskabelig dokumentation. Det er ikke bare ulovligt, det er direkte farligt, fordi det indgyder folk en falsk tryghedsfølelse, siger kommissionen, som vil have salget stoppet øjeblikkeligt - ellers vanker der politianmeldelser til de pågældende hjemmesider. "Når der for alvor opfindes et epokegørende middel mod SARS, får forbrugerne det nok ikke at vide gennem en knaldtilbudsannonce eller i form af en tilfældig salgsvare på nettet," lyder FTC's løftede pegefinger.

Destruktive Disney-dvd'er
Los Angeles: Smart idÈ: Lej en dvd-film i to døgn og lad den ødelægge sig selv, når lejeperioden er ophørt. Ikke noget med at skulle huske på at flintre tilbage i videobutikken med den film, som nu alligevel er langt mindre interessant, fordi den er blevet set! Det er Disney-koncernens hjemmevideo-selskab Buena Vista Home Entertainment, som står bag nyskabelsen, der afprøves "på udvalgte markeder" fra august og frem. Selve teknologien står General Electric for, og den er fuldkommen kemibaseret og som sådan umulig at hacke: Når dvd'en tages ud af emballagen og kommer i kontakt med ilt, skifter den gradvist farve fra rød til sort, som en dvd-læser ikke kan gennemtrænge. I de to døgn, den lever, kan dvd'en dog kopieres i lighed med almindelige dvd'er, skriver Reuters.
Roser er røde, violer er blå, jordbær er søde - og længere blev den remse ikke for Robert Punch, for øvrigheden mente ikke, der var noget, der rimede på marihuana.

Mobil-cover fyret fra messe
Sydney: "Det solgte ellers meget bedre end det med jordbær!", lød det skuffet fra indehaveren af firmaet Corporate Phone Covers. Robert Punch var da netop blevet presset til at "skodde" salget af et mobiltelefon-cover på en teknologi-messe i Sydney, skriver Reuters. Det pågældende cover var en del af en serie med udsmykning - og duft! - af uskyldige afgrøder som jordbær, blåbær, kirsebær og rose. Og så altså lige det mindre uskyldige marihuana, som dette handlede om: En marihuana-plante som dekoration og en duft fuldstændig som at fyre en fed!
Det var at gå over stregen og friste til narkomisbrug, mente de lokale myndigheder.

Bits og bytes i modermælken
San Jose, Californien: At Silicon Valley er eminent til at fostre og tiltrække computernørder, er ikke nogen nyhed. Men at de så at sige vokser der fra naturens hånd - og endda i rigt mål - er nu dokumenteret i en undersøgelse, begået af avisen San Jose Mercury News i samarbejde med Kaiser Family Foundation. Tilsyneladende er der så mange nørd-vitaminer i luften over "dalen", at området nu bugner af 10 til 17-årige computer-"geeks", som i deres teknologividen fuldt ud kan måle sig med topprofessionelle it-folk. Undersøgelsen har set på over 800 unge i den pågældende aldersgruppe og bekræfter, at pc'ers allestedsnærværelse i både skoler og hjem er den primære drivkraft: De unge er vokset op på nettet. Undersøgelsen konkluderer også, at skellet mellem "rige og fattige" unges tilgang til og viden om computere - den såkaldte digital divide - er på kraftig slankekur.

Sydkorea: Nordkorea en hacker-rede!
Seoul, Sydkorea: Selv om computere er et stort set ukendt begreb for de 22 millioner "menigmænd m/k", der befolker det fattige Nordkorea, beskylder Sydkorea nu naboen i nord for systematisk oprustning til cyber-terrorisme. Det skriver Associated Press.Chefen for Sydkoreas forsvarssikkerhedskommando, Song
Young-geun, hævder i hvert fald, at Nordkorea pumper omkring 100 toptrænede hackere ud af systemet hvert eneste år, selv om det foreløbig har været småt med dokumentation for hans påstande. Har Song ret, må der ellers siges at være lagt op til noget af en "krigscocktail" fra Nordkoreas side nu, hvor nationen også åbent har erkendt at være i besiddelse af kernevåben.

"Babybusters" på udrykning
London: En britisk mor blev noget chokeret, da en gruppe officielt udseende herrer stormede hendes hjem medbringende tunge, science fiction-agtige måleapparater - samt anklager om, at hun forstyrrede flysikkerheden. Delegationen finkæmmede huset med deres apparater, som gik helt bananas, da de kom i nærheden af en babyalarm, der overvågede kvindens datter Freya. Ifølge de indtrængende herrer, som kom fra det britiske radiokommunikationsagentur, havde forstyrrelserne i kommunikationen med fly i området vist sig som lyden af babygråd, ind imellem afbrudt af direkte udfald. Freya bliver nu overvåget på gammeldags manÈr - med døren til børneværelset åben - og kvinden har i øvrigt rapporteret den "lille" bivirkning til alarmleverandøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere