Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. maj 2003.


Hukommelsen lige ved hånden
Wien: Det er slut med at slæbe rundt på papirspækkede plast-charteques, musik-cd'er, fotos, sedler med passwords, pinkoder og kontonumre - ja, hvad som helst, der normalt tynger en dokumentmappe: "The first portable memory on your wrist", fremgår det af reklamen for den omvandrende data-hukommelse fra det østrigske firma Cartagena Handels Gmbh.
Firmaet, der lever af at sælge kvalitetsure under varemærket "LAKS", hævder, at det nye LAKS Memory-armbåndsur understøtter både Windows 98, ME, 2000 og XP samt Mac OS 8.6 og Linux 2.4. Det er forsynet med sit eget lille USB-stik, lige til at proppe i den nærmeste computer og fås i størrelser fra 32 til 128MB hukommelse. Med den største af modellerne skulle man endog kunne have sine Power Point-præsentationer lige ved hånden!

Billedtekst:
"Huske-uret"
vejer 43 gram og kan bestilles online på www.laks.com.
Priser fra 42 til 93 euro.

Søg, og du skal finde É
Los Angeles: Signalet er følgende: Om det er fem dage, fem uger, fem år eller 45 år siden, man begik en forbrydelse, skal man ikke have den mindste forhåbning om at gå fri af en rettergang - takket være teknologi!
FBI har siden 1999 anvendt et stort nationalt database-søgningssystem, som forleden fik en 69-årig mand dømt for mord på to politibetjente, begået i 1957 i byen El Segundo.
Efter at have modtaget et anonymt tip tog politiet fingeraftryk fra den mistænktes bil og sammenlignede dem med databasens 45 millioner aftryk. Det tog et par minutter, og så var der "bingo" på den 69-årige Gerald F. Mason, som i 1956 havde siddet inde for tyveri. Den 24. marts i år erklærede samme Mason sig så skyldig i mordet på de to betjente for 45 år siden og skal nu afsone to livstidsstraffe.
Frem til 1999, hvor FBI udelukkende opbevarede fingeraftryk som "hard copies", var en sådan sammenligning umulig, og Mason derfor stadig på fri fod. Men takket være en investering på 640 millioner dollars og et stort arbejde, der startede i 1995, med at konvertere de analoge fingeraftrykskort til digitale, komprimerede billeder, har FBI i dag 40 terabytes potentielt bevismateriale, som foreløbig har ført til genåbning af 3.000 gamle, uopklarede mordssager.

Billedtekst:
Frank Merriman, sherif i Los Angeles County, på pressemødet, hvor det epokegørende, teknologi-baserede gennembrud i den gamle mordsag blev offentliggjort. Til venstre billeder af de to myrdede betjente.
Foto: Scanpix/AP

Ordnung muss sein!
Fleischburg: På utallige kollegiale opfordringer bringes hermed et udpluk af forklaringer på, hvorfor den sjældent uundværlige "Wurstkoffer" med 40 udvalgte tyske pølseprodukter (se annonce) navnlig har adresse til professionelle it-folk:
¥ Forinden pølserne indtages, eksisterer indtil flere it-relaterede anvendelsesmuligheder - herunder sikring af, at ens computer ikke misbruges af andre under ferie, sygefravær og lignende (kufferten placeres mindst to uger i forvejen diskret under skrivebordet).
¥ Den indeholdte (obs! kun Èt stk.) Verlängerungswurst mit Kardangelenk vil givetvis kunne finde anvendelse i adskillige typer u-opgraderede it-systemer.
¥ Godt lagrede er pølserne velegnede til at neutralisere rigelige mængder cola - og et udmærket, mere traditionelt, alternativ til pizza.
¥ Når pølserne er indtaget, vil enhver være ekspert i at afsynge "SAP, SAP über Alles É" som en indfødt - både forfra og bagfra og i søvne.
¥ Kufferten er nu tømt for pølser, hvorefter plastic-indmaden fjernes, og kufferthylsteret tjener som en fortrinlig transportkasse til den bærbare.
Ja, mulighederne kender ingen grænser (gutes Appetit!)

Sur kabel-klipper fik samfundstjeneste
Oslo: En fanatisk computerbruger og 18-årig nordmand mente ikke, at teknologien kunne følge med hans behov og temperament. Helt konkret udmøntede det sig i et raserianfald mod hans internetudbyder, UPC Norge, som han beskyldte for ikke at levere en tilpas hurtig forbindelse. Det skriver Aftenposten.no.
I et par e-mails til UPC truede han med at cutte et af firmaets fiberoptiske kabler, men lod det ikke blive ved truslen: En dag i januar 2001 var 367 telefonabonnenter, 473 internet-abonnenter og 4.264 tv-abonnenter pludselig uden forbindelse med omverdenen.
Selv betegner den nu 20-årige sig som "computer-nørd", og i dommen fra Oslo Tingrett hedder det da også: "Tiltalte har siden 11 års alderen været computerinteresseret og var på tidspunktet for sine handlinger det, man må betegne som en computernørd".
Prisen for ugerningen blev af domstolen takseret til 150 timers samfundstjeneste plus en erstatning på 31.000 norske kroner til UPC.

Skål for server-salget!
Stamford, Connecticut: Krigstrusler og stramme it-budgetter kunne åbenbart ikke forhindre serverne i at blive langet over disken som iskold fadøl i dette års første kvartal.
Ifølge Gartners beregninger steg verdenssalget med hele ti procent i forhold til samme kvartal sidste år. Cirka 1,2 millioner solgte "kasser" blev det til - med Hewlett-Packards markedsandel på 20 procent som en klar topscorer. Dell kom ind på en andenplads og IBM på tredjepladsen.
Hvorfor i alverden Sun Microsystems endte helt nede på en fjerdeplads - og som den eneste leverandør havde faldende salgstal - kan man kun undres over, når man ser modellen "Beer Server" på billedet til højre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere