Freelancere skal løse rutineopgaver

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. april 2003.


Freelancere skal helst udføre rutinepræget arbejde, for viden forsvinder med freelancerne, når de forlader virksomheden, mener Prosa-formand.

Bodyshopping
Mange freelancere i en virksomhed er ikke nødvendigvis godt. Når konsulenten har udført sin opgave, tager han naturligt nok sit hoved med sig, når han går. Det dræner virksomheden for kompetence, mener formanden for it-fagforeningen Prosa, Peter Ussing.

- It-branchen har altid været præget af freelancere, men de udfylder bedst de rutineprægede opgaver. Udviklingsopgaver med sammenhængende løsninger kræver større kontinuitet, så de udføres bedst af fastansatte it-folk. Viden forsvinder fra virksomheden, når freelanceren forlader virksomheden. Jeg kan da godt forstå det, hvis konsulentbranchen har brug for at markere sig i øjeblikket. Den har det jo rigtig skidt. Men jeg er ikke sikker på, at virksomhederne kun tænker i timer og bodyshopping. Kunderne efterspørger løsninger, og efter min personlige erfaring skabes de kun med godt samarbejdende teams. Bringer man for mange konsulenter ind, kan det blive kompliceret, siger Peter Ussing.

Modspil savnes
Hos Ajilon, it-rekrutteringsfirmaet, efterlyser man større modspil fra fagforeningerne. Et rekrutteringsbureau har i sagens natur en interesse i at skaffe sine kunder freelancere på favorable vilkår.

- Vi behandler vores konsulenter godt, ellers bruger de os jo ikke næste gang, siger Ulrik Schultz Koefoed:
- Men fagforeningerne skal spille mere med og modne deres medlemmer i forhold til, hvordan arbejdsmarkedet ser ud i dag. Og det er i opbrud på nogle punkter. Jeg tror, mange medlemmer er lidt frustrerede over, at de ikke ved i hvilken teknologisk retning, de skal gå. Fagforeningerne har størst fokus på de fastansatte, og freelancerne mangler en organisation, der kan tale deres interesser, siger Ulrik Schultz Koefoed.
Det er Prosa-formand Peter Ussing ikke enig i.

- Prosa organiserer 14.000 it-folk, og mange af dem er freelancere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere