Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. marts 2003.


Pc-smart nø(r)dudstyr
Seattle: I avisen, der "tør, hvor andre tier" (hvor ellers!), omtales en reservedel til computer-entusiaster, som kan købes på nettet - nu man alligevel sidder ved skærmen i time, efter time, efter É
Man klikker ind på www.mcphee.com - og undres! Undres over, at dette sindrige aggregat ikke har været nørd-standardudstyr lige siden fødslen af cyperspace! For sådan Èn kan man da ikke undvære - en Internet Urinal! Og så for blot en flad 50'er!
Genialt til det fængende computerspil, man bare ikke kan slippe, eller den fascinerende dating-chat, man har gang i med en, der kalder sig BigBoobs og siger, hun har det.
Urinal-pakken leveres oven i købet i en unisex-udgave, idet en tragt medfølger, som skulle øge brugervenligheden betydeligt for lidt over halvdelen af befolkningen.

Fupmager til grin for alle pengene
London: En vis Carl Fratzke fra Minnesota er stillet for retten som årets hidtil mest dumsmarte svindler, skriver The Register.
Smart, fordi han på det listigste franarrede syv af sine venner et samlet beløb på 250.000 dollars og dum, fordi han brugte pengene på selv at lade sig fuppe af et af de nok så omtalte Nigeria-breve. Ja, i virkeligheden direkte stupid, eftersom han oven i vennernes beløb lod 500.000 af sine egne dollars forsvinde lukt ned i det sorte Nigeria-hul.
Vennernes penge ville Fratzke sætte i et parti handsker, som skulle sælges videre med fortjeneste til Wal-Mart-kæden, havde han fortalt. Men reelt sendte han de i alt 750.000 dollars videre til Nigeria-blufferne i naiv forventning om at score en endnu større formue.
Alt, hvad Carl Fratzke sidder tilbage med nu, er en fax fra Nigeria-svindlerne med en kopi af den klækkelige check, de aldrig havde tænkt sig at sende ham - og udsigten til et klækkeligt antal år bag tremmer. Dommen afsiges 31. marts.
Foto fra McPhee.com

Ingen dækning for beskyldninger
New York: Motorola og Nokia kan godt stikke piben ind, lyder det fra en appeldomstol i New York. Retssagen, som derved er afvist, har stået mellem de to mobil-mastodonter på den ene side og den velhavende Uzan-familie - en af Tyrkiets mest magtfulde - på den anden.
Motorola og Nokia har påstået, at Uzan-familien i 1998 lånte i alt tre milliarder dollars af dem til at starte det lokale mobilselskab Telsim (i dag Tyrkiets næststørste, red.), men at familien aldrig havde til hensigt at betale lånet tilbage. Samtidig skulle Uzan'erne ifølge sagsøgernes advokat, Howard Stahl, have brugt en milliard dollars af lånet til private indkøb som for eksempel syv luksus-lejligheder, fire lystyachter, en helikopter og et ukendt antal private jetfly.
"Uzan-familien er forretnings-imperialister af værste skuffe", medgav distriktsdommeren i den oprindelige dom, der faldt 19. februar. Men heri er appeldomstolen altså ikke enig, og dens tre dommere har nu omstødt sagen med den begrundelse, at mobilselskabernes beskyldninger er direkte "malplacerede".
Uzan-familien, hvis mandlige overhovede hedder Kemal Uzan, tæller også sønnen Cem (billedet), som i efteråret, uden held, forsøgte at blive Tyrkiets premierminister.

Billedtekst:
Uzan-sønnen Cem under valgkampen, hvor han - forgæves - forsøgte at blive Tyrkiets næste statsoverhoved.
Foto: Scanpix/Reuters

En grænse for "groovy"?
San Francisco: Om det var alt andet end "lotus-duft" i bageriet, der for nylig fik it-pioneren Mitch Kapor (billedet) til at forlade bestyrelsen i softwarefirmaet Groove Networks er uvist, for hovedpersonen selv vil ikke bekræfte det. Alligevel fyger det med rygter i branchen om, at den inkarnerede borgerrets- og friheds(for)kæmper blev bragt i et moralsk dilemma, da Groove solgte et it-program til USA's forsvar til brug for et kontroversielt overvågningsprojekt.
I et interview med nyhedsbureauet Reuters erkender Kapor dog at have næret "visse bekymringer" over for det militære såkaldte "Total Information Awareness"-program (TIA), som angiveligt skal bruges til terror-bekæmpelse.
Mitch Kapor, som oprindeligt startede Lotus Development, har i nyere tid været med til at stifte den privatlivs-beskyttende organisation Electronic Frontier Foundation, og den frygter, at et projekt som TIA vil blive (mis)brugt til at overvåge lovlydige borgere.
Mitch Kapors officielle begrundelse for at slippe sin bestyrelsespost i Groove lyder på, at han fremover vil hellige sig sit arbejde med open source-software hundrede procent. Kapor står blandt andet bag organisationen Open Source Applications Foundation.

Foto: Computerworld US

Terrorister ud af tågen
Cambridge, Massachusetts: Selv om George Bush og hans kumpaner endnu ikke har fået øje på Èn, skal man - som terrorist i den arabiske verden - ikke vente at kunne leve i det skjulte ret længe endnu, hvis man bruger internettet som led i sine lyssky aktiviteter.
Det vil et nyudviklet computerprogram, Rosette Arabic Language Analyzer fra et softwarefirma ved navn Basis Technology, sørge for.
Rosette skal erstatte de mange "efterretningsvæsener" af kød og blod, som hidtil - bid for bid - har scannet de enorme mængder arabisk sprogede websteder på nettet. Den lange og tidskrævende proces vil kunne reduceres til det rene ingenting, når Rosette, som i øjeblikket betatestes, automatiserer scanningen. Støder programmet på "urovækkende oplysninger", slår det alarm, hvorefter menneskelige øjne kan komme til og granske informationerne nærmere.
At være på forkant med hvadsomhelst er jo ikke just nogen nyskabelse i amerikansk folke-mentalitet, men har opnået særlig vægt i kampen mod terror og dens potentielle trussel mod nationens sikkerhed.

Dotcom-død sild
San Francisco: Den guldrandede dotcom-æras sidste bibel, Red Herring, er sunket til det evige bundvand. "The Red Herring calls it quits (for now)", skriver bladet på sin hjemmeside og antyder dermed, at man trods alt ikke helt har opgivet håbet om genoplivning.
Red Herring har gennem længere tid haft ondt i økonomien - ligesom den branche, bladet betjente, nemlig investorer med overflod af risikovilje og kapital til at skyde i sen-90'ernes storblomstrende dotcom-sektor.
Det ti år gamle blad havde ved lukningen 275.000 abonnenter og 31 ansatte, som nu mister deres job. To tidligere konkurrenter er for længst rutschet samme vej, nemlig Upside og The Industry Standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere