Mødefri formiddag

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. marts 2003.


Der skal prioriteres benhårdt, hvis man som it-chef skal nå andet end at holde møder. Post Danmarks
it-direktør Jens Risgaard har faste mødefri felter i kalenderen til at tænke og planlægge.

PRIORITERING
Mandag formiddag bruges til at skabe overblik og planlægge ugen. Derfor er det ikke her, man skal forvente at holde møde med Post Danmarks it-direktør Jens Risgaard. Fredag er heller ikke den rigtige dag, for den er i videst muligt omfang helliget innovation og strategiske overvejelser for den it-drevne forretningsudvikling i Post Danmarks store organisation med 300 it-medarbejdere og 12.000 brugere.

- Det kan godt være, der er nogle it-chefer, der har det sådan, som IBM-undersøgelsen viser, men sådan er min hverdag ikke. Jeg er bruger ikke 75 procent af min tid på driftstekniske spørgsmål, snarere 20 procent. Mindre kan ikke gøre det, for de driftsmæssige opgaver er der behov for at drøfte hver dag, siger Jens Risgaard.

Ledergruppen i Post Danmarks it-organsation består af 25 personer, og de holder møde en gang om måneden. Men it-direktøren er generelt spændt hårdt for, hvad angår antallet af møder.

- Der, hvor jeg føler mig presset, er i forhold til eksterne relationer. Derfor kan det være svært at få fat i mig. Mange vil gerne sælge noget til mig, og her er jeg nødt til at skære med hård hånd: Har det forretningsmæssig betydning for vores organisation, eller spilder vi tiden? Man kommer uundgåeligt til at fornærme nogen engang imellem. Men jeg er nødt til det, ellers kunne jeg holde møder hele tiden. Men det generer mig, når det sker. Jeg har selv prøvet at være på den anden side af bordet, og jeg mener, at alle har krav på at blive behandlet ordentligt, siger Jens Risgaard.

Ondartede undersøgelser
Som chef skal man også bruge tid på at være synlig. På det månedlige fællesmøde, der går under navnet Rigets Tilstand, bestræber Jens Risgaard sig på altid at være den, der står på podiet.

- Og så praktiserer jeg den lidt gammeldags lederstil med at gå rundt og tale med folk. Det skal der være tid til, og det får jeg meget ud af, for så får man også de lidt mere anonyme medarbejdere i tale - dem, der ikke råber op på fællesmøderne.

Med 300 it-ansatte og en stor organisation at servicere er jobbet som it-chef ikke et 8 til 16-job, siger Jens Risgaard.

- Du kan arbejde i døgndrift, hvis du vil, men jeg tager mig den tid, der skal til, når jeg prioriterer. Jeg bruger også mine faglige netværk til at drøfte de problemstillinger, vi står overfor. Og så bruger jeg meget tid med konsulenterne. Men der er kommet en ondartet ting ind i hverdagen, og det er de ufatteligt mange undersøgelser, man vil have mig til at deltage i. Det tager kun ti minutter, siger de. Men det er et af de steder, hvor jeg er nødt til at skære.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere