Skamfuld ved skrivebordet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. februar 2003.


25 procent af danskerne skammer sig over deres rodede skriveborde, viser en undersøgelse fra Logitech.

RODERI

Der er kaos på de danske skriveborde, og det koster virksomhederne millioner af arbejdstimer om året. Den gennemsnitlige danske kontorarbejder spilder nemlig næsten en hel arbejdsuge om året i forsøget på at overkomme kaos på skrivebordet. Det er konklusionen i en undersøgelse, som tastatur- og museproducenten Logitech har lavet.

Om der er noget om snakken behøver man blot kaste et blik på sit eget skrivebord for at kunne konstatere. Men det er ikke overraskende først og fremmest de mange ledninger, der får skylden for tabt effektivitet, når man spørger Logitech. Det schweiziske firma lever jo at sælge trådløst udstyr, men derfor kan firmaet godt have ret i, at ledninger på skrivebordet ganske enkelt er i vejen.

Undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige dansker har over tre meter ledning synligt på selve skrivebordet. Alle disse ledninger fra pc'er, telefoner og computertilbehør kan også medføre ulykker, advarer Logitech og peger på væltede kaffekopper i skødet, benspænd og elektrisk stød, når vandglasset spildes i det elektroniske udstyr.

Undersøgelsen blev lavet i 16 europæiske lande, og englændere og portugisere skammer sig mest over rodet på skrivebordet. Tyskerne har de mest organiserede skriveborde, natürlich.

Et rodet skrivebord påvirker også humøret og velværet hos skrivebordets ejer.

- Det er sværere at arbejde effektivt og afslappet ved et rodet skrivebord. Vi plejede at tro, at i takt med at computerne blev mindre, ville der blive mere plads på skrivebordet. Uheldigvis er der en tendens til at fylde resten af pladsen op med endnu mere teknologi, siger Tom Stewart, direktør i det ergonomiske rådgivningsfirma Systems Concepts. Han understreger, at hov, nu er der ikke mere batteri på mit trådløse tastaÉ




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere