Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. februar 2003.


Til møde med højt til loftet
Zürich: Fyrsten følger ikke med i lejen, men derudover kan en virksomhed råde over næsten alle faciliteter, det lille skattely Liechtenstein har at byde på, hvis den vælger at reservere hele landet til sit næste kundemøde. Konkurrenternes stereotype kongrescenter-kongresser vil blegne i forhold til det alternativ, den tyske event-arrangør Xnet AG lover at stable på benene, hvis man i stedet lejer det lille Alpe-fyrstendømme mellem Schweiz og Østrig (se kort) - inklusive dets 33.000 indbyggere fordelt på cirka 155 kvadratkilometer. Xnets tilbud bygger på et eksisterende "Lej en landsby"-koncept, som dækker en række østrigske, schweiziske og tyske småbyer.
Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Liechtensteins turistbureau ovenud begejstret for idÈen og har lovet - i samarbejde med de lokale myndigheder - at sørge for praktiske opgaver vedrørende indkvartering og lignende. Eventuelle lejere garanteres blandt andet iøjnefaldende synlighed i gadebilledet og skræddersyede arrangementer med deltagelse af prominente lokalpolitikere. Statens politikere og embedsmænd, såvel som fyrstendømmets overhovede Hans Adam, vil dog ikke kunne omfattes af det (indtil videre ukendte) lejebeløb.

Cat-walk'ie-talkie fra Siemens
London: Siemens forsøger sig nu med en omvendt strategi for at sælge flere mobiltelefoner på et ellers noget stagnerende marked: I stedet for, som mange konkurrenter, at overspække nye mobil-modeller med flere og flere frække funktioner, så er en kommende telefon-serie fra det tyske firma af den helt skrabede type - udelukkende beregnet til at ringe fra og til.
Til gengæld er der ofret så tilpas meget på designet, at Siemens håber de nye Xelibri-telefoner bliver et hit som modesmykker.
Af samme grund vil tag-på-telefonerne også kun være til salg fra stormagasiner og modebutikker, når de sendes i handelen på visse europæiske og asiatiske markeder her i foråret (andre, herunder danskere, må vente til september).
Den første kollektion lanceres under London Fashion Week, der starter i morgen, 15. februar. I bedste haute couture-tradition vil der herefter komme nye forårs- og efterårskollektioner hvert år.

Telefonen til Tattoo-Jack og andre pynte-syge uden for store nørdtilbøjeligheder.
Foto: Siemens

Et lydløst ups
i Stortinget
Oslo: Stortingssalen sydede under den højspændte debat om Norges holdning til en eventuel krig mod Irak, men en enkelt politiker havde det åbenbart svært med koncentrationen: De store udenrigspolitiske krigs-betragtninger lod han sine kolleger om, alt imens han selv fordybede sig i krigs-spillet "Metalion" på sin nyerhvervede iPaq-pda.
Desværre havde den spilleglade politiker heller ikke tilstrækkelig opmærksomhed rettet mod en anden kendsgerning - nemlig den, at Norges nationale tv-station NRK bag hans ryg havde installeret en kameramand, som hyggede sig med at zoome ind på computerens skærm.
Den formastelige skulker viste sig snart at være den konservative Trond Helleland, leder af Stortingets justitskomitÈ, og han var ikke sen til at angre sin synd:
- Det var rigtigt dumt af mig. Jeg gør det aldrig igen, har Helleland siden udtalt til blandt andre Reuters. Han ville egentlig bare checke sin personlige kalender É "men kom til at pille lidt for meget". Selv ser Trond Helleland det dog som formildende omstændigheder, at han samtidig med spillet fulgte intenst med i debatten - og i øvrigt havde skruet helt ned for lyden!

Et bjerg går online
London: Her går man ikke på nettet - her bestiger man nettet, hvis trangen til at websurfe ellers skulle overmande én i 5.300 meters højde.
Til glæde for tekno-hungrende klatrere med kurs mod toppen af Mount Everest, vil der fra marts være online-adgang sådan godt og vel halvvejs oppe.
Men det bliver en små-kostbar affære. Initiativtageren Tsering Gyaltsen Sherpa ser dog ikke det store problem i at afkræve forbipasserende cirka 7.500 kroner pr. net-opkobling, eftersom en bjergbestignings-ekspedition i gennemsnit koster mindst 450.000 kroner. Og så går pengene tilmed til at godt formål, nemlig til det faste rengøringshold, som Èn gang om året løber bjerget over med kost og spand for at fjerne svineriet efter sæsonens mange ekspeditioner.
Det er ikke første gang, verdens højeste bjerg går online, men en tidligere internet-cafÈ ved Namche Bazar blev smadret af maoistiske oprørere i juni 2001.
32-årige Tsering Gyaltsen Sherpa er i øvrigt barnebarn af den legendariske Sherpa Tensing, der var med som fører, da Edmund Hillary i 1953 nåede toppen efter at have forceret de i alt 8.850 meter.

Gribbe på vingerne over Columbia
Framingham: Ligesom efter 11. september 2001 gjorde Columbia-rumfærgens tragiske forlis lynhurtigt online-auktionen eBay til et forum for den dårlige smag.
De sagesløse eBay-folk var dog lynhurtige på "delete"-tasterne, efterhånden som ådselsgribbene i timerne efter katastrofen meldte sig med deres salgstilbud på påståede vragrester fra rumfærgen.
Talsmand Kevin Pursglove skønner, at der hovedsageligt var tale om fup-vragdele, og skulle der endelig være reelle stumper iblandt, ville sælgerne placere sig selv i direkte skudlinie for en politianmeldelse. De amerikanske myndigheder advarede straks efter katastrofen folk mod at indsamle vragrester, som for det første kunne være stærkt giftige, og for det andet var at betragte som myndighedernes ejendom.
Den autoriserede indsamling af vragdele sker blandt andet med hjælp fra GPS-teknologi (Global Positioning System) og -ekspertbistand, som stilles til rådighed af op imod 200 forskere og studerende ved Stephen F. Austin State University i Texas.
I den forgangne uge rundede antallet af fundne vragstykker 12.000.

En rumfærge-del i autoriseret varetægt hos en af lovens vogtere.
Foto: Scanpix/AP




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere