Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. februar 2003.


Ingen Jobs som præsident
San Francisco: En amerikansk pro-demokratisk græsrodsbevægelse havde ellers sat alle sejl til, men der kommer ikke noget ud af dens ihærdige 'Steve Jobs for U.S. President'-kampagne - i hvert fald ikke i denne omgang. Det rapporterer Wired News.
Ikke fordi initiativet savner interesse udefra:
- Vi fik 10.000 hits på ti minutter, fortæller kampagnens idÈmand og kreatør af en dertil indrettet hjemmeside, William Foster.
Ud over skriftlige tilkendegivelser nåede flere at ryste op med økonomiske bidrag til støtte for sagen, inden serveren brød ned på grund af overbelastning, tilføjer Foster.
Og snart efter server-nedbruddet viste sig et nyt problem: Apple-direktøren var overhovedet ikke interesseret i kandidaturet, afslørede en for-en-god-ordens-skyld-opringning til Steve Jobs' personlige assistent.
Omend han var smigret over tilbuddet, skulle Jobs - ifølge assistenten - i forvejen være så rigeligt optaget af sin familie og sine to selskaber.

Billedtekst:
Apple-stifter Steve Jobs har andre planer end at gå i Clintons fodspor, viser det sig.
Foto: Scanpix

Spioner på spil i Silicon Valley?
Cupertino, Californien: Det syner mere og mere organiseret, mener foruroligede amerikanere efter pågribelsen af en 51-årig kinesisk forretningsmand, der mistænkes for industrispionage. Der skriver nyhedsbureauet AP.
Den 51-årige Qing Chang Jiang er nummer fire i rækken på få måneder, og myndighederne i San Francisco Bay Area frygter, at trafikken ad Freeway 101 nu er taget over af smuglere og spioner - hvor dotcom-millionær-øserne for længst er sluppet op.
Jiang mistænkes for at have eksporteret teknologi til Kina siden 1998, senest tre mikrobølge-forstærkere, som kan bruges til at øge træfsikkerheden for langtrækkende ballistiske missiler.
I 1998 lykkedes det også Jiang at købe en Intel-supercomputer fra Sandia National Laboratories for 30.000 dollars. Maskinen havde fem år før kostet ti millioner dollars og var blevet brugt til diverse statshemmelige formål. Da Jiang købte den som forældet, havde laboratoriet skrællet den for hemmelige drev og diske, så Jiang gik til Intel for at høre, hvordan han fik de manglende dele reetableret.
Det fandt Intel dog noget mistænkeligt og gik til myndighederne, som opsporede den endnu plastic-emballerede supercomputer (der ifølge eksperter let kunne have været brugt til fremstilling af masseødelæggelsesvåben) på Jiangs lager og ilede med at købe den tilbage for mere end den dobbelte pris. Qing Chang Jiangs advokat afviser enhver forbindelse mellem sin klient og organiseret kinesisk industrispionage og påpeger, at kineseren er en lovlydig borger og forretningsmand, som har boet helt legalt i USA siden 1995 og har kone og barn hjemme i Kina.
Hvis advokatens forsvar viser sig ikke at holde vand, står Jiang dog til ti års fængsel og en bøde på mindst 250.000 dollars.

Billedtekst:
Skulle en bedaget, amerikansk supercomputer have været fragtet fra San Francisco til Kina for at blive brugt til våbenfremstilling? Det frygter amerikansk politi. Arkivfoto

Nyt syn på Kennedy-attentat
London: Den måske mest viste verdenshistoriske filmstrimmel - amatøroptagelsen af mordet på præsident Kennedy i Dallas - vil fremstå i en jubilæums-forskønnet og mere seværdig udgave til 40 års dagen for begivenheden den 22. november. Til den tid vil arkivarer hos Associated Press Television News (APTN) i London i et år have arbejdet på projektet med digitalt at rense de slidte og ridsede billeder.
Filmen blev oprindeligt optaget af en vis Marie Muchmore og siden købt af nyhedsbureauet United Press International. I dag ligger strimlen i arkiv hos APTN, som også har finansieret den digitale rensning, skriver nyhedstjenesten Ananova.
Mand nær dræbt af pc
Wellington, New Zealand: Man har hørt om unge fanatikere, der er dejset om ved computertastaturet efter døgnlangt computerspilleri - uden indtagelse af mad og drikke. Men vidste du, at alle computerbrugeres liv kan bringes i akut fare, hvis vi bare sidder ved skærmen længe nok?
Det har newzealandske forskere konkluderet efter at have undersøgt et tilfælde, hvor en ellers sund og rask 32-årig mand var tæt på at miste livet ved en blodprop. Han havde siddet næsten 18 timer ved computeren, da der i hans ben opstod en blodprop, som løsrev sig og flød videre til lungerne.
Fænomenet er kendt som DVT (Deep Vein Thrombosis) eller 'økonomiklasse-syndromet', fordi det en sjælden gang optræder hos flypassagerer på langdistance-ruter, når de sidder indepresset i samme kropsstilling i lang tid.
Blandt de gode forebyggende råd til langtids-computerbrugere er hyppigt at bevæge tæer og ankler, drikke rigeligt vand (nej, ikke alkolhol!) samt at rejse sig og strække ben mindst Èn gang i timen.

Billedtekst:
Arkivarer og teknikere hos AP Television News i gang med restaureringen af den ridsede og slørede filmstrimmel. Foto: Scanpix/AP

Ikke noget at grine ad
Besanon, Frankrig: Efter at have indtaget rigelige mµngder vellagrede franske druer i flydende form blev en 19-Õrig fransk computern°rd - og spradebasse - anholdt af politiet for spiritusk°rsel, beretter nyhedsbureauet Reuters.
Da den 19-Õrige noget tid senere skulle have behandlet sin sag ved retten i Besanon, blev han i ventetiden fristet over evne af en ubemandet computer pÕ et skrivebord. Han gik ind i en database, fandt sin sag frem, slettede filen og erstattede den med en ;)-smiley.
Det syntes dommeren imidlertid ikke var morsomt, så den 19-årige forlod - uden det helt store grin - retssalen med en tre måneders betinget fængselsstraf, en bøde på 3.000 kroner og frakendelse af kørekortet i tre måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere