Softwareprofessor i marken

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. januar 2003.


Landbohøjskolen har ansat en professor med speciale i softwareudvikling. Han skal være fødselshjælper på it-opgaver inden for landbrugsforskningen.

LANDBRUGS-IT
Peter Sestoft er nyudnævnt it-professor ved den Kongelige Veterinær - og Landbohøjskole i København, i daglig tale Landbohøjskolen. Det er måske ikke det første sted, man ville kigge efter sådan en professor, men det giver rigtig god mening, når man spørger ham, hvad han laver der.

På Landbohøsjkolen arbejdes der nemlig med tung matematik, fysik og statistik, og ikke mindst simulering, dataanalyse og modellering. For eksempel konstruerer man på Landbohøjskolen avancerede computermodeller af jordbrugsfaglige fænomener for bedre at forstå biologien eller for at optimere udbyttet. Også biogenetikken, der analyserer genmateriale, ville være på herrens mark uden it.

- It har været brugt i landbrugsforskningen i mange år, men nu har landbohøjskolen besluttet at opprioritere området med et professorat, siger Peter Sestoft.

Den 40-årige it-professor har en ph.d.-grad i datalogi fra Københavns Universitet. Han har forsket i softwareteknologi, og især arbejdet med udvikling af programmeringssprog, der gør det nemmere at udvikle korrekt software, som hjælper programudvikleren til at opdage fejl tidligt i programmeringen.

- Jeg har en bred kontaktflade i it-verdenen, og mine erfaringer kan bruges meget bredere her, end hvis jeg var fortsat som forsker ved universitetet. Der er masser af spændende it-områder, som landbrugsforskningen har brug for at beherske, .Net og databasehåndtering, for eksempel. Jeg skal være it-fødselshjælper for skolens institutter, siger Peter Sesoft.

Landbrugs-ERP
Peter Sestoft har tidligere været adjunkt på DTU og har arbejdet på AT&T Bell Labs, New Jersey, og hos Microsoft Research i Cambridge. Siden 1995 har han været lektor ved Landbohøjskolen, hvor han har undervist i anvendt datalogi. Han er stadig tilknyttet IT-Højskolen, som han har været det, siden den startede i 1999.

- It-løsningerne i landbruget griber om sig. En kongstanke i miljøet er at udvikle et ERP-system for landbruget, et integreret Farm Management System, fortæller Peter Sestoft.

Der findes elementer til sådan et system i dag, for eksempel det danskudviklede Farm Watch, der med overvågning af svins drikkevandsforbrug afslører, om grisene har det godt eller er ved at blive syge. Men systemerne kommer fra mange forskellige steder, så der mangler stadig en standardiseret ramme at placere det hele i.

Billedtekst:
Peter Sestoft er Landbohøjskolens første professor i informationsteknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere