Lønkamp med it

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. januar 2003.


Dansk Industri coacher arbejdsgiverne på nettet, og HK sender simuleringsspil i lønforhandling til medlemmerne.

KAMPKLAR
Mens Dansk Industri, DI, via nettet klæder sine arbejdsgivermedlemmer på til lønforhandling, har arbejdstagernes repræsentanter i HK/Service sendt 65.000 cdrom'er ud til deres medlemmer.

Cdrom'en indeholder et simuleringsspil, hvor man kan vælge den chef, der ligner ens egen chef mest, og gennemspille en hel lønforhandling. Når forhandlingsforløbet er kørt igennem, får man straks resultatet at vide.

- Man har sommerfugle i maven før den årlige lønforhandling. Når chefen smyger sig uden om forhandlingen og dikterer lønnen, er det svært at tage konfrontationen. Kampagnen giver vores medlemmer redskaber, så de kan påvirke udfaldet af deres lønforhandling, siger Karin Retvig, sektorformand for HK/Service.

I Dansk Industris nye guide til lønforhandling er agendaen selvsagt en lidt anden.

- De rigtige værktøjer kan mange gange være med til at bringe en vanskelig situation på ret køl. Derfor må arbejdsgiveren være opmærksom på forhold, der kan føre til misforståelser eller være med til at trække forhandlingerne i langdrag, siger Jesper Kofod, konsulent i DI til ugemagasinet Industrien.

Det er første gang en faglig organisation tilbyder et interaktivt e-learningskursus til en hel medlemsskare.
HK/Services cdrom er en del af kampagnen Lønår 2003, der understøttes af hjemmesiden www.flerepenge.dk. DI's Guide til Lønforhandling på www.personale.di.dk indeholder ud over en række værktøjer også lønstatistikker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere