Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. januar 2003.


Et net af mange årstal
Framingham: Blot tre måneder efter sin 33 års fødselsdag rundede internettet ved nytårstide sin 20 års-dag. Eller É?
Det er et spørgsmål om teknologisk religion, om man hælder til det ene eller det andet - eller måske noget helt tredje, når det gælder nettets tidsmæssige oprindelse.
En af pionÈrerne fra dengang (hvornår dÈt så end var) Bob Braden slår til lyd for 1. januar 1983 som den rigtige og mest logiske internet-fødselsdag.
Den dag var der nemlig deadline for, at verdens blot 250 internet-opkoblede computere skiftede fra den gamle NCP- til den nuværende TCP/IP-protokol.
Men på det tidspunkt havde ARPA Net, som nettet oprindeligt hed, reelt været i drift i mere end 10 år.
Såeeehhh É ?

Sukkenes brugere
Framingham: Så er vi igen klar med et par af virkelighedens forbløffende bruger-anekdoter, venligst indsamlet af vort amerikanske søster-skrift:
Bruger i telefonen: Jeg har problemer med at åbne mit program.
It-supporter: Har du lagt de seneste rettelser ind?
Bruger: Hvilke rettelser? Jeg har ikke hørt noget om noget.
Supporter: Jeg sendte dem pr. e-mail kl. 11.15 centralamerikansk tid.
Bruger: Nå, der er problemet! Jeg sidder i Californien, så jeg får dem først om to timer!
Og så denne - om posten, der skal ud!:
En bruger står for en masseudsendelse af salgs-e-mails til 500 kunder og henvender sig til it-afdelingen, da hun får en del af dem i hovedet igen på grund af kundernes spam-filtre:
Kan I ikke bare ringe til it-folkene hos de pågældende kunder og sige til dem, at de skal fjerne deres spam-filtre, så mails'ene kan komme igennem?
Sidst, men ikke mindst: Et skrivebord ved man, hvor man har:
Denne supporter bliver (alt for) jævnligt kontaktet af den samme bruger - i øvrigt chefens sekretær - og opdager en dag, at hun gemmer alle sine filer i Èt stort virvar løst på skærmens skrivebord. Hvorfor?, spørger han.
Jo, for hvis jeg holder filerne væk fra harddisken, så er de sikrede, hvis disken skulle gå i stykker!

eBay lukkede familietilbud
Los Angeles: Igen må det slås fast: Emsige svigermødre, syge mostre, uopdragne teenagebørn og utro koner er ikke (og kommer heller ikke) til salg på eBay-auktion! eBay slår hårdt ned på forsøg på menneskehandel - det være sig hele mennesker, dele af mennesker, fysisk eller psykisk, understreger eBay-talsmand Kevin Pursglove for gud-ved-hvilken-gang over for de internationale nyhedsbureauer. Pursglove er igen kommet på banen, fordi en amerikansk tv-forfatter, Steve Young, for nylig fik den idÈ at bortauktionere sig selv, med familie, for en minimumspris på fem millioner dollars.
Ganske vist ville ejerskabet ifølge salgsmaterialet blive af "platonisk" karakter (og de to børn på otte og ni kun indgå, til de blev 18), men en række familiære ydelser ville følge med i købet, såsom retten til at deltage i familiesammenkomster og -ferier, kurser i havearbejde og madlavning samt i at skrive, ligesom de to voksne "Youngs" ville skifte efternavn til køberens navn. Så selv om familiesalgs-forsøget på få minutter tiltrak over 10.000 hits og som sådan ikke savnede interesse udefra, kommer der ikke til at rulle millioner ind i den Young'ske husholdningskasse. eBay har definitivt lukket auktionen.

Billedtekst:
Glem det! Den kære familie kommer man ikke af med på
eBay-auktion.
Arkivfoto

Luksusudstyr til chef-computeren
Oslo: Der er intet, der kan forplumre æstetikken på de bonede gulve som en gemen plastic-pc på et mahogni-skrivebord, så selvfølgelig er det i dag også muligt at krone direktør-kontorets ophøjede atmosfære med pc-tilbehør af den rette støbning.
Den norske online-avis Digi.no er faldet over en tilbehørs-forhandler ved navn Wood Contour Corporation, som gør sig i træ-forarbejdede "luksusgaver til ledere".
www.woodcontour.com reklameres for eksempel for et mahogni-sæt bestående af en 17-tommers fladskærm, trådløs mus og tastatur til 34.000 kroner. Samme sæt fås desuden i kirsebær, bøg, eg, ask og løn, mens andre træsorter skal bestilles specielt.
Hvert eneste produkt er håndlavet og udskåret af Èt enkelt stykke træ, så ikke to af dem er ens. Altså: Vil man være topchef i særklasse, med behørig afstand til plastic-pc-pøbelen, er her nogle helt oplagte rekvisitter.

Superhacker med på linien igen
San Francisco: "Verdens værste hacker", nu 39-årige Kevin Mitnick (billedet), er efter otte års isolation fra internettet nu tilbage online, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Den epokegørende opkobling - i tirsdags - blev sågar tv-transmitteret i en direkte udsendelse, hvor også Apple-grundlæggeren Steve Wozniak og Napster-dittoen Shawn Fanning deltog. Fra på mandag vil Kevin Mitnick benytte sin genopstandelse til cyberspace i professionelt øjemed, idet han vil bruge sin hacker-viden i den gode sags tjeneste - som rådgiver for erhvervslivet udi it-sikkerhed. Kevin Mitnick blev i forbindelse med sin domfældelse i midten af 1990'erne dømt til ikke at måtte nærme sig en computer med net-forbindelse i otte år.

Billedtekst:
Kevin Mitnick i flere års vante omgivelser. Fra nu kan han frit ruske taster i stedet.
Foto: David Starling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere