Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. januar 2003.


Xbox-hackernes "Robertson Hood"
Boston: Her er han så, den hemmelige stifter af en "dusør" på 200.000 knitrende amerikanske dollars til den eller de personer, som kan få Microsofts Xbox spillekonsol til at afvikle open source-systemet Linux: Michael Robertson, direktør for Linux-foretagendet Lindows.com, og i forvejen erklæret plageånd for Microsoft.
Lindows.com kører en retssag for at få forbudt "Windows" som varemærke, mens Microsoft har anlagt et mod-søgsmål, der beskylder "Lindows" for at krænke Windows-varemærket.
Og nu står denne Robertson så tilmed frem med sin provokerende invitation til hackersamfundet. Oprindeligt løb fristen til at få løst opgaven (Xbox skal kunne køre Linux uden nogen form for hardware-modifikationer) her frem til nytår, men da den - trods visse fremskridt - stadig ikke er fuldbragt, er fristen forlænget yderligere et år.
Michael Robertson afviser at have tage initiativet for at irritere Microsoft, men derimod for at reklamere for sin uselviske drøm om, at alle brugere skal have mulighed for at afvikle alle slags programmer på al slags hardware.

Billedtekst:
Michael Robertson, Lindows.com

Kultiske kragetæer
San Francisco: Der er gået ren "popstars" i de to Apple-grundlæggere Steve Jobs og Steve Wozniak. I hvert fald er deres signaturer så eftertragtede, som var de brandvarme teenage-idoler.
Her lige efter nytår nåede en eBay-auktion over Steve Jobs' kragetæer på den første udgave af bladet Macworld et bud på over 2.200 dollars. Det var dog ikke tilfredsstillende for sælgeren, som selv synes, at signaturen er mere værd.
Kort efter meldte en anden sælger sig på banen med en udgave af bladet Wired prydet med Steve Wozniaks underskrift (billedet). Sidstnævnte fik hammerlsag på 175 dollars.
Budene på Jobs-underskriften oversteg, hvad samlere ellers betaler for selveste George Washingtons signatur og nåede dobbelt så højt som prisen på John Rockefellers milliardær-klo. Omvendt ligger budene på en signeret kopi af Bill Gates' bog "Road Ahead" på eBay og roder rundt nede omkring de 20-25 dollars, og ikke mindst dÈt må de to Apple-legender da kunne godte sig over.

Billedtekst:
Steve Wozniaks signatur på en udagave af Wired gik for 175 dollars ved en auktion.

Cyberspace-censur mod Saddam-søn
Stockholm: De amerikanske myndigheder har beordret Yahoo til at lukke en e-mailkonto, der tilhørte Saddam Husseins søn Uday, skriver Computerworlds søster-tidning hinsidan ComputerSweden.
En beklagelse over e-mailadresseændringen blev kort efter lukningen af kontoen publiceret i den pro-irakiske avis Babil, som Uday selv udgiver. Her fremgik det, at der skulle være tale om en lodret ordre fra det amerikanske finansministerium. Men da Uday ærligt og redeligt havde betalt penge for e-mailkontoen, skulle han lige nu pønse alvorligt på et sagsanlæg mod Yahoo.

Hård kost for systemet
London: Næppe er der være faldet ro over vore respektive peristaltiske systemer oven på nærkontakten med julens mere kulinariske sider, før et nyt "systemproblem" melder sig med helt andre gener.
Mængden af spam - eller junk-mail - er for tiden i hastig stigning og vil i løbet af 2003 vise de helt regulære e-mails baghjul, målt i antal. Det vurderer i hvert fald it-sikkerhedsfirmaet MessageLabs, som har målt udviklingen i de irriterende, nederdrægtige og til tider ligefrem skadelige spam-mails.
I øjeblikket er 30 procent af alle mails, der sendes, uvelkomne reklame-mails, og i juli 2003 vil de udgøre hele 50 procent, vurderer MessageLabs.
Hvad værre er, så formerer e-mail-befordrede computervirusser sig samtidig eksplosivt, og fælles for begge typer er, at de belaster klodens e-mail-systemer til overmål.
Desværre er spam nok ikke sådan lige til at udrydde, for fænomenet kan være særdeles indbringende, viser et eksempel fra rapporten: I 2003 vil de famøse "Nigeria-breve" således udgøre Nigerias næststørste branche med en omsætning på to milliarder dollars.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere