Årets våde julefrokost-hit

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. december 2002.


Den Digitale Alkoholtester er legetøj for julefrokostdeltagere, men måler overbevisende og er fin at blæse i, hvis man skal ud og køre bil dagen derpå.

aktuel elektronik

Et eller andet sted er det lidt barnligt at drikke sig fuld. Det er imidlertid også lidt farligt, hvis man ikke kender grænsen for, hvad man kan tåle. Og det er der mange, som ikke gør - især i denne tid, hvor julefrokosternes kaskader af 45 procent spiritus i de grønne snapseflasker tvinger ellers pæne mennesker helt ud på skråplanet, kopirummet eller toilettet for at køre bus med det store hvide porcelænsrat i hænderne, tilbede Den Mægtige Fajancegud og hvad det ellers hedder.

Computerworld har haft lejlighed til at snuppe et kig på CA 2000 Digital Alcohol Detector - en oplagt følgesvend til julens arrangementer.

Redaktionens årlige julefest var allerede løbet af stablen (uden pinlige episoder af nogen art), så en frivillig testgruppe stillede op til en eftermiddag med Rød Aalborg og en håndfuld tjekkiske kvalitetsøl, for at afdække apparatets pålidelighed. Den viste sig at være stor, men ham, der skulle have sørget for saltstængerne, dukkede aldrig op, så eksperimentet forløb helt uden indtagelse af fødevarer. Det var en fejl, men efterhånden som testgruppen gik i opløsning, angav Den Digitale Alkotester nådesløst promillernes himmelflugt, og at dømme efter deltagernes ansigtsudtryk og kommentarer i det hele taget, var målingerne videnskabeligt korrekte.

Pædagogisk nedtælling
Alkometeret kalibrerer den keramiske sensor i indblæsningsstudsen, når den tændes, og tæller pædagogisk ned fra 200, så man har noget at kigge på, mens man venter på at komme til puste. Desværre angiver det store display resultaterne i procent og ikke i promille. Det er bare et spørgsmål om at flytte kommaet en plads frem, men ikke videre hensigtsmæssigt, når vi nu engang har valgt at måle alkoholpåvirkning i promille.

CA 2000 er desuden forsynet med en række biplyde, der er direkte enerverende, så glem alt om diskrete tests. Alkotesteren leveres i en praktisk plastæske, og der følger en håndledssnor med, så man ikke taber instrumentet på stengulvet, hvilket temmelig sikkert ville aflive det, da plastkvaliteten er det modsatte af slagfast.

Forhandleren fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til fejlmålinger og de konsekvenser, det måtte have. De fleste har vel efterhånden også forstået, at julefrokoster og trafik bare ikke hænger sammen. Med sin beskedne fejltolerance på +/- 0,01 promille, er det dog en god sikkerhed, hvis man skal ud og køre dagen derpå.

Boks:
CA 2000 Digital Alcohol Detector

Forhandler: www.gizmolink.dk
Pris: 995,-
Leveres i æske med fem mundstykker, batteri og adapter til bilens cigartænder.

¥ Tilsyneladende pålidelig.
¥ Let at bruge.

¥ Displayet viser procent, ikke promille.
¥ Ulidelige biplyde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere