Et par tilfældigheder - og hårdt arbejde

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. november 2002.


Da Sun Microsystems i Danmark mistede sin direktør gennem fire år, sprang den næstkommanderende til. Det blev til mere end en overgangsperiode. Peter Rindsig er ny chef i Sun, og har hænderne fulde i et skrapt marked.

PORTRÆT

Sun Microsystems nye administrerende direktør, den 36-årige Peter Rindsig, vil bevise, at han var det rigtige valg til jobbet. Derfor går han heller ikke og forstiller sig alt det, der kan ske senere i hans karriere. Han har heller ingen ønskedrøm om at knokle som en vanvittig i en årrække for at komme til at sidde på en sejlbåd i Caribien og drikke sjusser.

- Jeg kan ikke lide at sejle, og jeg lægger ikke planer for mig selv ti år ud i tiden. Nu er jeg blevet leder af Sun Microsystems i Danmark, og det job er jeg havnet i ved hårdt arbejde og et par tilfældigheder undervejs. Hvis man udfører sit arbejde professionelt, vil det også blive belønnet, selvom man ikke bruger så store armbevægelser. Men jeg har dog beholdt min gamle drøm om at eje en Maserati inden jeg bliver skaldet eller fylder fyrre, smiler Peter Rindsig.
Han er ingen af delene, men de grå hår kunne nok begynde at pible frem, når man kigger på det marked, Sun slås om.
Stolen på Sun-chefkontoret blev for en måned siden for varm for Ove Holritz, som de sidste fire år har ledet Sun i et marked, der mildest talt ikke har været gunstigt over for store og kostbare servere.

Solaris og Unix-serverne nedkæmpes af de billigere Microsoft/Intel-produkter, og globalt har Sun for nylig skåret 11 procent af kostbasen.

Det har kostet medarbejdere, også i Danmark, hvor der er 70 ansatte tilbage.

Gåder og puslespil
Fyringsrunden var en af Peter Rindsigs første opgaver, da han overtog roret efter Holritz.

- Hvis det en dag bliver morsomt at fyre folk, er tiden kommet til at stoppe. Det er forbandet, men når det skal gøres, skal det gøres hurtigt, så alle ikke går rundt i usikkerhed. Vi har lavet genplaceringsaftaler for de fleste fyrede, og mange af dem kommer stadig i huset - og til julefrokosten på fredag, håber jeg. Når man ikke kan slippe uden om at afskedige folk, må man i det mindste gøre det på en ordentlig måde, siger Peter Rindsig.

De søvnløse nætter i forbindelse med fyringsrunden har ikke fået ham til at fortryde, at han har taget jobbet.
- Det er heldigvis flere positive end negative sider af et lederjob. Det er et job fyldt med gåder og puslespil. Jeg har i hvert fald erkendt, at alle folk tænker forskelligt, og så er det en udfordring, at finde ud af hvad de i virkeligheden, prøver at fortælle, når vi taler sammen. Den store udfordring ligger i at lære at forstå. Jeg er ikke magtsyg.

- Magt er sådan et grimt ord, og det virker jo kun, hvis alle er med. Ellers kan jeg bestemme, at vi går til højre, og når jeg så vender mig om igen, er halvdelen af dem gået til venstre, og hvor er vi så henne. Ledelse er først og fremmest kommunikation og rådgivning, siger Peter Rindsig.

Han nyder sit job med kontakt til mennesker hele dagen.

Der er godt nok et kontor i Sun-hovedsædet i Nærum, nord for Købehavn, med en dør, der kan lukkes i det ellers åbne kontormiljø, men det er ikke et sted, Peter Rindsig opholder sig meget.

Kan ikke undvære at tale med folk
- Jeg har haft meget udadvendte job hos BFC-data og IBM, og i Sun indtil Ove Holritz stoppede. Jeg kan ikke undvære at tale med folk. Men hvis du spørger nogen fra min gamle gymnasieklasse i Horsens, ville de måske blive overrasket over at se Peter i et udadvendt lederjob. Men jeg har da heldigvis også udviklet mig siden den gang, jeg var ung, siger han.
Den nye Sun-chef er en helt anden type end den gamle, og det ved Peter Rindsig udmærket.

Han har arbejdet sammen med Holritz i flere år.
- Det er da mærkeligt at overtage Oves kontor. Et par af hans ting er der endnu. Men jeg ved, at Ove ikke har nogen problemer med det.

- Hans afsked blev besluttet af den nordiske Vice President, så der er ingen bad feelings mellem os, tvært imod. Men det er ærgerligt, han forsvandt, for jeg både respekterer og holder af ham, siger Peter Rindsig.
Hvor Ove Holritz havde 400 ideer om dagen, et smittende engagement og en stærk kontakt til it-branchens interesseorganisationer og et kæmpe netværk i det hele taget, skal Peter Rindsig først til at gøre sig synlig i miljøet.

- Jeg kom relativt sent ind i it-branchen. Da jeg blev færdig som cand.merc. fra Århus Handelshøjskole, så jeg mig omkring og overvejede, hvor jeg skulle arbejde. Lego? B&O? Det blev så IBM, men jeg har ingen teknisk it-relateret uddannelse. Jeg var djævelens advokat for Ove, og nu er det mig, der skal være den visionære og forlade mig på, at mine medarbejdere giver mig sparring og stopper mig, hvis det bliver for festligt, siger Peter Rindsig.

Fjernbetjening med lys
Sun-chefen er gift og har to små børn, en dreng på tre et halvt og en pige på otte måneder.
De tre, hans kone og hans børn, er også hans største opnåede succeser, hvis han skal nævne det.
Og uanset hvor travlt han har, er det ham der læser godnathistorien for børnene.

Når det kommer til fritidsinteresser er det enkeltmandsdiscipliner som tennis, squash og golf, der tænder ham.
Han vil ikke ud med sit handicap, så det varer formentlig længe inden Peter Rindsig spadserer rundt med Thomas Bjørn og Tiger Woods i en Masters-turnering.

Men hvad han mangler i evne for golf bekymrer ham ikke, når han dyrker sin altoverskyggende lidenskab: Elektroniske apparater.

Det er dyrt, erkender han, men stereoanlægget afspejler hans gamle interesse for rock i en enhver afskygning, og den nye dvd-afspiller måtte han eje.

Han byttede faktisk sin gamle dvd-afspiller, da han opdagede, at man kan få en med lys i fjernbetjeningen.

Billedtekst:
Sun Microsystems slås med Microsoft/Intel om servermarkedet,så den nye administrerende direktør Peter Rindsig får nok at se til. Han har dog ikke haft nogen betænkeligheder ved at tage jobbet, for ledelse og salg er hans yndlingsbeskæftigelse.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere