Mondo på danske hænder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. november 2002.


Hosting- og udviklingshuset Mondo er tilbage på danske hænder. Onsdag kom godkendelsen af ledergruppens tilbud om management buy out af den danske forretning fra det konkursramte franske moderselskab Integra.

Management buy out
Infrastruktur og gældsafgivelse for et tocifret millionbeløb. Det er hvad den danske ledelsesgruppe i udviklings- og hostinghuset Mondo står med, efter retten i Nanterre onsdag endeligt godkendte gruppens tilbud om et management buy out af den danske forretning fra moderselskabet Integra. Franske Integra, der købte Mondo i 1999, gik konkurs i august 2002. Det accepterede tilbud går i korthed ud på, at ledelsesgruppen med Mondos administrerende direktør, Anders Christian Andersen, i spidsen overtager alle Integras forpligtelser i landet, mod at Integra afskriver en gæld på 29 millioner kroner. Hvor mange penge, ledelsesgruppen har haft oppe af lommen, vil Anders Christian Andersen ikke ud med, men han har tidligere sagt, at det ikke er mere end, at de seks personer i gruppen selv kan løfte den økonomiske byrde.
Ren tavle
Med købet kan Mondo, hvis hostingdel har kørt under navnet Genuity Danmark, viske den økonomiske tavle ren efter en hård tid. Regnskabsåret 2001 bød på et minus på 11,2 millioner på bundlinien, og kun et indskud på 47 millioner kroner fra moderselskabet sikrede den fortsatte drift. Hullet, som de mange millioner forsvandt ned i, var primært det driftscenter, som selskabet etablerede på Lyngbyvej i København. Alene i etableringsomkostninger kostede det 20 millioner kroner. Samtidig har store lønudgifter og en 200.000 kroners månedlig leje af en tom etage i hovedkvarteret på Lyngbyvej 32 stået som store byrder i regnskabet. Det seneste år er medarbejderstaben dog blevet reduceret fra 82 til 55, lejemålet af den tomme etage er endeligt udløbet, og Anders Christian Andersen melder om en omsætningsstigning i udviklingsforretningen på 30 procent i år, og han venter fortsat vækst.

- Vores omsætning for 2002 vil ligge på omkring 35 millioner kroner og med gældsafgivelsen kommer vi ud med et positivt resultat for fjerde kvartal og det samlede år. Det ny Mondo kommer til at køre med overskud fra dag et, siger han.

Opkøb
Opkøbet betyder, at hosting og udviklingsafdelingen nu samlet kører under navnet Mondo og alle referencer til Genuity Danmark bliver slettet. Samtidig har omsætningsstigningen givet ledelsesgruppen blod på tanden. Ifølge Anders Christian Andersen er Mondo nu på udkig efter mindre virksomheder med kombineret udvikling og drift, som de kan opkøbe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere