Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. november 2002.


Dyrt at være dommer.......
Washington: Microsoft-sagen er gået hårdt ud over familien Kollar-Kotellys privatøkonomi, skriver Associated Press. Af etiske grunde, og fordi USA's lovgivning faktisk kræver det, måtte husets frue, Colleen Kollar-Kotelly, få uger efter sin udnævnelse til sagens (nye) dommer sidste efterår afhænde it-aktier for tusindvis af dollars - aktier, som oprindeligt var anskaffet til adskilligt mange flere tusinder af dollars.
Blandt andet ansås dommerens aktier i Sun og Compaq for "kontroversielle" på grund af de to virksomheders part i sagen. Men heller ikke dengang var tidspunktet for salg af it-aktier synderligt gunstigt:
Sun-aktier, der havde stået i en kurs på 30,88 dollars på købstidspunktet, solgte Kollar-Kotelly ud til kurs 10,95 dollars pr. stk, mens Compaq-aktier til oprindeligt 15,78 dollars gik til en spotpris af 8,52 dollars. Alt i alt skulle Colleen Kollar-Kotelly have været tvunget til at afhænde aktier for mellem 45.000 og 65.000 for at sikre sin integritet under sagsbehandlingen.

....... mindre dyrt at være dømt
Redmond: Stadfæstet monopolist eller ej, så er Mr. Microsoft himself, Bill Gates, ikke blot lettet over at have beholdt skindet på sin forretningsnæse ved at slippe afsted med et tåleligt forlig i den langvarige retssag - dens afslutning gjorde ham med Èt 1,9 milliarder dollars rigere!
Sandt at sige, er kursen på Microsoft-aktier dykket betydeligt under sagens forløb, men dommer Colleen Kollar-Kotellys godkendelse sidste fredag af parternes forligsforslag hentede lidt af det tabte hjem - nærmere betegnet seks procent, så kursen ved Nasdaqs lukning mandag lå på 56,10 dollars.
Alt i alt estimerer bladet Forbes, ifølge Associated Press, Bill Gates' personlige formue til over 43 milliarder dollars - heraf udgør de cirka 34,6 milliarder stifterens egen portefølje på 617 millioner Microsoft-aktier.

Lammetæv til voldsmænd
Taipei: Det seneste bud på en nyhed til selvforsvarsmarkedet kommer fra et taiwansk firma ved navn Motedo, som lever af at sælge produkter til personbeskyttelse, skriver Cellular-news.com.
Indretningen (billedet) kan alarmere omverdenen ved lydstyrker på op til 130 decibel, men er samtidig et våben, hvis antenne støder eventuelle overfaldsmænd i gulvet med 180.000 volt.
"Chok-pistolen" er (helt i tidens ånd) udformet som en mobiltelefon på 15 centimeter og 150 gram og oplades med et almindeligt batteri. Men herved slutter ligheden også, for den kan slet ikke ringe - end ikke til alarmcentralen!
Hvorfor man så netop har valgt at klæde det lille våben ud som en telefon, er noget uklart, eftersom mobilos jo - uanset reelt indhold - typisk vil være noget at det første, man som offer vil miste under et røverisk overfald.

Billedtekst:
Chock-pistolen er i tidens ånd udformet som en mobiltelefon.

Tavse hackere i kø ved kasse Èt
Framingham: Banker betaler flere og flere "holdkæft-penge" til hacker-syndikater for at beskytte deres renommÈ, viser en undersøgelse af it-sikkerheden i den globale finansverden.
Hacker-angreb mod banker er i voldsom stigning, alt imens stadigt færre af disse angreb anmeldes, siger en af raportens forfattere, Tom Kellermann, som til daglig er sikkerhedsekspert i Verdensbanken.
Ifølge Kellermann indikerer analyser fra IDC og Gartner, at cirka 80 procent af al it-kriminalitet i den finansielle sektor forbliver en velbevaret hemmelighed. Og det er ikke blot bankernes ledelse som gruer for kunders og investorers reaktioner - manden på it-gulvet holder også igen med at gå videre med sikkerhedsbrud af bare skræk for at miste jobbet.
Truslerne mod it-sikkerheden er forværret i takt med finanssektorens stigende afhængighed af offentlig telekommunikation, trådløse systemer og outsourcing til tredjepart, fastslår rapporten.

ILLUSTRATION: LENE SEKJÆR




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere