Vækstvindere på overlevelsestur

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


ERP-konsulentfirmaet Hands, som besatte førstepladsen på Computerworlds Top 100-liste over de hurtigstvoksende, sender medarbejderne på Robinson-tur.

Syv Hands-projektledere fra Danmark, Finland og Litauen var hele sidste uge på team-buildingkursus. Daglige stopprøver, der ville sende den deltager, som ikke klarede prøven, hjem, holdt de fire kvinder og tre mænd til ilden i et hårdt program, der sluttede lørdag efter en hel dags udfordringer på Flakfortet ud for København.
- Men heldigvis måtte vi ikke sende nogen af deltagerne hjem. De var tændte, og pigerne gik i spidsen, da de skulle rapelle ti meter ned i en mørk brønd, fortæller Mads Peter Jacobsen, International projektleder i Hands.
Årsagen til succes
Han tog initiativet til den række af kurser, der skal lære virksomhedens ansatte i Hands' forskellige geografiske regioner at kommunikere bedre.
24 sælgere, konsulenter og projektledere skal årligt igennem turen, der slutter med en totimers skriftlig eksamen.
Hands voksede via en række opkøb med 518 procent i løbet af et år, og satser blandt andet på Baltikum.
Det har tilført virksomheden nye og højst forskellige ansatte.
- Hands gør en stor indsats for at stimulere medarbejderne, og ledelsen udviser et stort engagement. Det er en vigtig årsag til vores succes, mener Mads Peter Jacobsen.
Han er i øvrigt kaptajn af reserven og mener, at der er elementer fra militæret, som er brugbare for erhvervslivet:
- Det handler om kommunikation. Jeg kan ikke vinde alene, jeg skal have mit kompagni med mig. Og så får du sjældent ros i forsvaret for at blive nummer to.

Billedtekst:
Hands-konsulenter med hænderne fulde. En dag på Flakfortet med
rapelling og tømmerflådebygning lærer dem at kommunikere og sætter ansigter på kolleger, man kun kender per e-mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere