Ingen plads til Mads

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. september 2002.


Der er bare visse navne og fødselsdatoer, Microsoft ikke vil finde sig i.

Forældre udviser ikke sjældent skræmmende humoristisk sans, når børnene skal have navne. Vi husker alle sagen om drengen Christopher, der endte i byretten, fordi myndighederne anfægtede det lykkelige ophavs ret til at stave knægtens navn Christophpher, altså med dobbelt-ph. Det var godt, det ikke var navnet Phphilip, de havde kastet deres kærlighed på.
Mads Kristiansens forældre var ikke besjælet af en tilsvarende idÈrigdom, da lille Mads i 1973 skulle navngives. Han fik et enkeltstavelsesnavn, let at udtale og nemt at lære at stave, så han kunne dupere skolekammeraterne allerede den første dag i børnehaveklassen. Her kunne historien have sluttet, lykkeligt, men sådan gik det ikke. For da Mads i sit ungdoms overmod en dag besluttede sig for at oprette en Passport/Hotmail-konto og lade sig indlemme i et MSN-chatroom, opdagede han, at han i virkeligheden er uønsket. Hans navn er helt forkert, ulovligt simpelthen, og han skal tænke sig om en ekstra gang, inden han med rystende hænder indtaster sin måske forbryderiske fødselsdato.
Som en anden Quasimodo, fordrevet af menneskenes uvilje mod det aparte, har Mads dokumenteret sine fortrædeligheder med et screendump i en bmp.fil, som han har sendt til bagsiden@computerworld.dk. Andre udstødte er velkomne til at gøre det samme. Også dem, der kalder sig Mads.

Billedtekst:
Dur ikke, væk. Find et andet fornavn. Microsofts Hotmail er urokkelig og sætter Mads på plads med en afvisning. Heller ikke hans fødselsdato er noget at råbe hurra for. Der er tilsyneladende regler, der definerer, hvornår det er lovligt at blive født.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere