FDIH vil sætte skub i jyske virksomheder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. september 2002.


Der skal mere skub i digitaliseringen hos de små og mellemstore virksomheder i Jylland. Derfor tilbyder e-business-foreningen FDIH gratis medlemskab til sit netværk resten af året

Jyske virksomheder hopper ikke bare på enhver ny smart IT-forretningside fra København. Jyske forretningsfolk er tilsyneladende velsignet med et købmands- og krejlergen, som automatisk udstyrer dem med en sund skepsis over for alt nyt IT, bare fordi det er nyt.
Det er måske forklaringen på, at jyske virksomheder generelt halter bagefter med digitalisering. En tendens som Jyske Bank forleden præsenterede i en analyse af IT-branchen, hvor Danmark knækker over i et A- og et B-hold i brugen af e-business. Langt den største del (43 procent) af A-holdet er placeret i København. Mens Jylland kun er med i storbyerne Århus og Ålborg med henholdsvis 14 og seks procent.
- Analysen fra Jyske Bank viser en kedelig spiral med en stigende koncentration omkring København. Men vi tror, at vi med information, viden og netværk kan hjælpe flere virksomheder i gang med digitaliseringen. Derfor tilbyder vi nu jyske virksomheder et gratis medlemskab af vort netværk, så virksomhederne kan hjælpe hinanden med at få sat en
e-business op, siger direktør Hans Henrik Agger, Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).
Gratis i tre måneder
Tilbuddet om et gratis FDIH-medlemskab resten af 2002 gælder alle virksomheder i Jylland med under 100 ansatte.
Prisen for et medlemskab ligger ellers på 7.500 eller 12.500 kroner om året afhængig af virksomhedens størrelse. Det er en prisstruktur, som for 2003 ændres til 3.500 kroner om året for virksomheder med under 10 ansatte og til 7.000 kroner for virksomheder med 10-100 ansatte.
- Vi vil gerne have fat i flere mindre og mellemstore virksomheder og gerne fra Jylland. Vi har i dag 250 medlemmer i FDIH, og det er mest større virksomheder, og kun 20 ligger i Jylland, siger Hans Henrik Agger.
FDIH ser et stort potentiale for digitalisering af forretningen til e-business i mindre og mellemstore virksomheder.
Især hos de jyske virksomheder, som traditionelt er bedre købmænd end sjællænderne. Mange er typisk underleverandører til større virksomheder, og det vil alligevel tvinge dem til en digitalisering på et eller andet tidspunkt, hvis de vil overleve.
Teknologisk er tiden med de grønne e-business virksomheder, ifølge Agger. IT-systemer skal ikke længere skræddersyes for en formue til den enkelte virksomhed. I dag kan de købes billigere som standardpakker til "plug-in" i virksomhedens almindelige forretningssystem.

Billedtekst:
- Vi vil gerne have fat i flere mindre og mellemstore virksomheder og gerne fra Jylland. Vi har i dag 250 medlemmer i FDIH, og det er mest større virksomheder, og kun 20 ligger i Jylland, siger Hans Henrik Agger, direktør Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere