Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. september 2002.


Saftig password-generator
Oslo: "Vatp.." havde været direkte personligt fornærmende, men nu kunne en mand fra den norske by Porsgrunn i stedet fornøje sig - sine kolleger og øvrige omgangskreds - med et stort og billigt grin.
Det skete, da den (desværre) unavngivne 31-årige modtog et brev fra sit forsikringsselskab If, som inviterede ham til at logge sig på er personligt virtuelt rum på selskabets websted ved brug af det automatisk genererede password "trrekukk".
For de mindre norskskyndige kan det oplyses, at ordet - hvis man fjerner et af de to r'er, er et slangudtryk for en træ-udgave af det mandlige forplantningsorgan.
If's IT-chef Jack Frostad forsikrer over for Telemarksavisen, at der nu er installeret en mekanisk blokering for, at den slags passwords lader sig fremstille igen - og at den 31-årige har modtaget en uforbeholden undskyldning.

Luksustelefon - nu med kunde
London: Så fik mobiltelefonen, der er for fornem til at være en mobiltelefon, men markedsføres som "verdens mest eksklusive instrument til personlig kommunikation" omsider en kunde.
Ifølge Ananova har den amerikanske skuespiller Gwyneth Paltrow (billedet) investeret 24.000 dollars (godt 180.000 kroner) i Èt af de håndlavede, læder- og keramik-beklædte kommunikations-
instrumenter, som er blevet til i et samarbejde mellem Nokia og smykkeproducenten Vertu (www.vertu.com).
En talskvinde for Vertu bekræfter, at Gwyneth er den første køber af instrumentet, og understreger i samme åndedrag, at produktet bestemt ikke er forbeholdt jetsettere, men henvender sig til alle med hang til smukt håndarbejde.

Billedtekst:
Me and my Vertu!
Foto: Scanpix/AP og Vertu

Palm udsat for pindehuggere
Milpitas, Californien: Man ser det straks! Skærmen på håndcomputeren m130 viser kun 58.621 farvekombinationer og ikke de 65.000, producenten Palm oprindeligt har annonceret med.
Det erkender virksomheden også selv.
Et par alt-andet-end-farveblinde amerikanske købere af computeren så det også straks, og de har nu stillet sig i front for et kollektivt søgsmål, som de mener, bør omfatte alle købere af m130'eren, der kom på markedet i marts. Ifølge analyseinstituttet Dataquest skulle der i skrivende stund være solgt cirka 400.000 på verdensplan.
I sagsøgernes påstand er der tale om konkurrenceforvridning samt unfair, vildledende og falsk markedsføring, som de skønner, berettiger alle købere til en passende økonomisk kompensation.
Dataquest vurderer, at de manglende cirka 7.000 farver næppe vil have betydning for almindelige mennesker, men erkender, at det er et principielt problem for Palm, at der er oplyst forkerte specifikationer i forbindelse med markedsføringen.

Ja, vi elsker dette livet
Oslo: DÈn hopper "vi nordmenn" altså ikke på - den nye supersikre Safety Concept Car fra Volvo (billedet)!
Norske ITavisen løfter en stærkt advarende pegefinger over for den jeg-har-for-mange-penge-og-aner-ikke-hvad-jeg-skal-bruge-dem-til-rigmand, som kunne finde på at investere (70 millioner norske kroner) i det foreløbigt eneste eksisterende eksemplar af Volvos unikke fremtidsbil.
For ordet "safety" skal tages med et gran salt, postulerer nordmændene. Den avancerede øse er ganske vist spækket med frække, teknologiske sikkerheds-finesser - blandt andet kan den selv advare om farer i trafikken forude, levere skideballer, hvis man glemmer at bruge blinklyset og meget andet af samme skuffe. Problemet er bare, at hele tekno-molevitten er baseret på en indbygget pc, der afvikler det lettere bedagede Windows 98-styresystem. Og selv om hands-on-erfaringen med dette system efterhånden ligger nogle år tilbage, erindrer ITavisens folk tydeligt systemets fornærmende personlige fejlmeldinger og adskillige daglige nedbrud. "Og stole på den slags i trafikken?", spørger avisen. "Aldrig i livet! For 70 millioner kan du købe dig adskillige kilometer vejstrækning, barbere den fri for træer og andre hindringer 200 meter på hver side og bedrive fartbølle-kørsel i fred og ro i en standard Porsche - fuldstændigt uden risiko!"
Nysgerrige kan se mere til fremtids-bilen med fortids-teknologien på www.conceptlabvolvo.com.

Et elektronisk fedtdepot
London: En undersøgelse i Storbritannien, begået af kabelselskabet Telewest, viser, at landets borgere (og det ser næppe meget anderledes ud hertillands ) er godt i gang med at kvæle sig selv i udtjente elektroniske dingenoter. De værste syndere er de 18- til 24-årige, og de synder især med gamle mobiltelefoner, tv-apparater og videomaskiner, fremgår det.
Gennemsnitlig ligger hver eneste britisk husstand inde med gammel elektronik for 3.000 kroner, hvilket på landsplan beløber sig til et gigantisk gadget-bjerg på næsten 60 milliarder kroner.
Salgsdirektør i Telewest David Hobday er bekymret over udviklingen, som vil skabe store miljømæssige problemer for fremtiden, hvis ikke samfundet bliver bedre til at genbruge de forældede udstyr. Han minder blandt andet om muligheden for at aflevere antikviteterne til velgørende organisationer, som eksempelvis glæder mange i de fattige u-lande med det udstyr, vi andre forlængst har kasseret.

Mobilos stemt hjem af ø-råd
Sydney, Australien: Trafikpropper, spil, prostitution, grillbarer og indkomstskat får nu følgeskab af mobiltelefoner - på listen over uvelkomne fænomener på den australske ø Norfolk Island.
I en folkeafstemning stemte 607 øboere mod, at der oprettes en lokal mobiltelefon-tjeneste, 356 stemte for, og 161 undlod at stemme, skriver Ananova.
Den trafik-, casino-, luder- McDonalds- og skattefri ø, ligger omtrent midtvejs mellem Australien og New Zealand, hvis nogle skulle føle sig fristet til at søge ly.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere