Integra-konkurs gavner Mondo-ledelse

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. september 2002.


Ledergruppen hos Genuity Danmark, som internetselskabet Mondo er en del af, vil købe de danske aktiviteter ud af det forliste Integra. Bliver tilbudet accepteret, har ledergruppen fået for 76 millioner kroner infrastruktur for en slik.

Ledergruppen hos Genuity Danmark, som også omfatter Mondo, har indgivet et købstilbud på de danske aktiviteter i det konkursramte moderselskab Integra. Tilbuddet til Integra, der opkøbte Mondo i 1999, er enkelt. Ledergruppen vil overtage alle Integras forpligtelser i Danmark og føre dem videre under Mondo-navnet. Samtidig vil gruppen betale Integra et beløb, der ifølge administrerende direktør hos Genuity Danmark, Anders Christian Andersen, ikke er større, end at de seks personer i ledergruppen kan løfte den økonomiske byrde. Til gengæld skal Integra afskrive en gæld på omkring 29 millioner.
76 billige millioner
De 29 millioner skal lægges oven i de 47 millioner, som Integra har skudt i Genuity Danmark i løbet af regnskabsåret 2001, dels som kapitaltilskud og dels som gældsafgivelse.
Pengene er gået til opførelsen af et hostingcenter på Lyngbyvej, organisationsændringer og markedsføring. Accepterer Integra tilbudet, har ledelsesgruppen i Genuity Danmark således modtaget aktiver for 76 millioner kroner, for et ukendt, men noget mindre beløb.
- Det er rigtigt, at hvis det her lykkes, så er det meget interessant, siger Anders Christian Andersen.
Allerede i slutningen af 2001 begyndte ledergruppen med Anders Christian Andersen i spidsen at planlægge et management buy out af Mondos webudviklingsaktiviteter i Genuity Danmark. Men muligheden for billigt at overtage hele forretningen og infrastruktur, kom ad omveje, da det amerikanske teleselskab Verizon den 10. august i år valgte at lade deres datterselskab Genuity Inc. der ejer Integra, sejle sin egen sø.
Genuity Inc. blev stiftet, da de to amerikanske teleselskaber GTE og Bell Atlantic fusionerede i år 2000 og blev til selskabet Verizon. Under amerikansk monopollovgivning måtte Verizon i en periode på to år ikke både have lokal- og langdistanceaktiviteter. Verizon stiftede derfor Genuity Inc., beholdt aktiemajoriteten i B-aktier og forbeholdt sig retten til at indlemme Genuity i Verizon efter periodens udløb. I de efterfølgende år ekspanderede Genuity Inc. og købte blandt andet franske Integra, en spiller på det europæiske marked for managed hosting og webudvikling.
10. august i år var Verizons to-årige udelukkelsesperiode slut, men selskabet, der led under det dårlige klima i telebranchen, fravalgte gennem en konvertering af aktier at indlemme Genuity i selskabet. En overmodig klausul, der stammer fra Genuitys stiftelse, foreskrev, at skulle Verizon fravælge Genuity, så forfaldt Genuitys gæld til Verizon, bankerne og andre kreditorer.
Resultat: Genuity står den 10. august pludselig med en gæld på tre milliarder dollars til prompte indbetaling. Genuity stopper al subsidiering af datterselskaber, herunder franske Integra, der det seneste år har modtaget 80 millioner dollars fra Genuity Inc. Uden finansieringen fra USA må Integra indgive konkursbegæring den 28. august.
Samlet salg
Endnu er det ikke afgjort, om franske Integra vil modtage tilbudet fra den danske ledergruppe. Ifølge Anders Christian Andersen arbejder Integra-gruppen på forskellige løsninger, herunder et salg af europæiske aktiviteter. Men accepteres det danske bud, forventer han at stå med en sund forretning ved starten af 2003, på trods af det underskud på 11,2 millioner, som Genuity Danmark inkasserede i årsregnskabet 2001.
- Det lyder mærkeligt at det skulle være en sund forretning, når man ser på regnskabet, men hvad det ikke fortæller er, at webaktiviteterne har sorte tal, og vi forventer et break even på hosting aktiviteterne i fjerde kvartal i år, siger han.
Også Genuity-afdelingerne i Norge og Sverige arbejder på management buy out-løsninger.

Billedtekst:
Hvis det her lykkes, så er det rigtig interessant, siger Anders Christian Andersen, administrerende direktør hos Genuity Danmark.
Foto: Lars Svankjær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere