Av - min disk

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. september 2002.


Der var nye toner hos leverandørerne af lagringssystemer på IDG's Storage Net konference. Indikationerne fra konferencen peger på, at man ikke tager sig af de små kunder, og at markedet stadig ikke er modnet.

Hvis der er noget, danske leverandører af lagringssystemer er enige om, så er det, at lagrings-nirvarna ligger to år ude i fremtiden, og at det er hårde tider.
Det, som forventes at ske i 2004, er dels, at der kommer faste standarder for lagringssystemer, sådan at systemerne kan blandes på tværs af leverandører, dels at teknologier som iSCSI er modne og veletablerede, hvilket skulle sænke omkostningerne ved centrale lagringssystemer.
Og samtidigt forventes SAN og NAS at smelte sammen, så det reelt bliver ligegyldigt, hvad vej ordet staves.
De små kunder ignoreres
Omkostningerne ved salg af lagringssystemer er det andet punkt, hvor enigheden var stor.
Det viser sig nemlig, at der ret konsekvent sigtes efter de danske top 500 virksomheder, hvoriblandt der er omkring 100 mainframekunder. De mindre kunder ignoreres simpelthen, fordi salgsomkostningerne er for store. Kommentaren fra en af leverandørerne var helt enkelt:
- Det tager reelt set lige så lang tid og er lige så stort et besvær at sælge et system til 200.000, som det er at sælge et system til to millioner. Derfor er der ikke den store trang til at gå på besøg hos de mindre virksomheder, og i øvrigt er det ikke særlig mange leverandører, der kan levere så "små" systemer.
Risiko for konvergens
Flere af lagringsleverandørerne, blandt andre StorageTek, er begyndt at nedtone teknologi-snakken frem for en mere strategi-præget diskussion, hvor en virksomheds politik for datalagring er det egentlige fokuspunkt.
Men skal man dømme efter det sidste marked, der havde samme skift i fokus, nemlig sikkerhedsmarkedet, så betyder det, at der kommer nye typer af virksomheder ind på markedet. For sikkerhedsmarkedet er det revisionsfirmaerne, som ser rådgivning om IT-sikkerhed, som en naturlig fortsættelse af deres traditionelle forretningsområder, og dermed bliver de en trussel for de traditionelle konsulent-virksomheder.
Men leverandørerne af lagringssystemer kan føle sig trykke, idet intet i dag tyder på, at rådgivning om datalagring er et fremtidigt forretningsområde for revisions-virksomheder.
Leder af KPMG IT-risk Management, Carsten W. Heilbuth, siger:
- Vi skal holde vores uvildighed intakt, og det betyder, at vi kan rådgive om datalagring i det omfang, det indgår i en rådgivning om IT-sikkerhed, men vi går ikke videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere